Ketch Waloon 37"

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

matejofski
Viceadmiral

Ketch Waloon 37"

OdgovorNapisal/-a matejofski » To Apr 07, 2015 10:43

Zdravo,

možnost imamo kupiti dvojamborni Waloon 37" ketch, ki ga je izdelal Anton Sabo. Trup in (groba) notranjost barke sta zaključena, barka še ni bila v morju. Vse skupaj terja še precej stroškov in dela do splavitve. Glede na to, da je ta mojster napravil precej bark v svojem življenju, me zanima, če je tukaj kdo, ki si takšno barko lasti.

Koncept plovila je specifičen, zelo mi je všeč izvedba kobilice pod celotnim trupom.

Les zagotovo zahteva precej dela - a bi lahko tako čez palec ocenili, kolikokrat več dela bi zahtevalo vzdrževanje takšne barke (predvsem lesenega nadvodnega dela) v primerjavi z enako dolgo plastično? Kako je s spoji med lesenimi in fiberglass spoji na trupu?

Ekstremnih jadralnih hitrosti tukaj ni, šlo bi bolj za uživaško jadranje na udobni in varni jadrnici.

LP, Matej
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Apr 07, 2015 10:54

Tukaj je nekdo prodajal rabno tako barko.
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... c7c3489e86
matejofski
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a matejofski » To Apr 07, 2015 11:00

Hvala :)

Vse informacije bodo dobrodošle, sem preiskal forum in počasi delam zbir informacij.

LP, Matej
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Apr 07, 2015 15:18

Lavrinc roman je odlil par teh bark,ima še verjetno kalup.Ena od bark...zelena, je bila predstavljena v starejšem valu.Je umetnik,da malo takih.Poznam ga osebno in je res fejst mož.Gotovo boš pri njem dobil pomoč in odgovore na vsa vprašanja.Njegova tel..070 838 540
LP Iztok

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 35 gostov