Težave z trimom

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Po Okt 07, 2013 10:37

Mogoče slab stik za elektriko na motorju za del za trim če je ločen, morda je tam kaj oksidiralo, jaz imam ločeno
RokSAN
Višji štabni vodnik
Kraj: Žiri

Težava s spuščanjem motorja - trim

OdgovorNapisal/-a RokSAN » Če Jul 24, 2014 21:17

Zdravo!
Mislim, da imam težavo s trimom motorja, ko ga spuščam. In sicer gre za Evinrude E70 4t, ko ga iz dvignjene pozicije spuščam je vse OK, ko pa pride do tistih dveh batkov (druge počasne faze) se začne hidravlika zelo "matrati" in je slišati kot da se olje notri celo težko pretaka oz kot da nekaj hrusta. Vidi se tudi da se cilinder tudi malo poda - premakne.
Kaj bi bil vzrok tega oz kako se lotiti te težave?
Hvala za nasvete!
batana
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a batana » Če Maj 28, 2015 08:06

Pozdravljeni

Ponovno težave s trimom... 2 leti nazaj sem obupal in dal tipu na servis..
Vprašal sem ga kaj je bilo in je reku da naj pustim stat da je mel celo p****** in lepo kasir masten denar...

No pa smo spet tu... spet iste težave... en dan se je motor mantral za it dol.. odšel na ribolov.. nato se vrnil in je motor ostal dol... spet je rele delal "klik"...

Včeraj grem zopet pogledat... s sabo sem vzel 72 A baterijo, ker sm mislil da je baterija fuč... preden sem se lotil menjave baterije sem probal dvignit motor.. in trim je delal... ampak se seda čuje čuden zvok.. kot da bi bil pesek v trimu..

Nisem več pameten... mislil sem da je baterija.. pa ni... mislil sem da so kontakti.. pa ni.. motorček dela....

Sedaj še tale čuden zvok...
Kaj naj ?
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Če Maj 28, 2015 16:25

RokSAN in batana.

Prvo poglejta če je dosti olja v trimu. Včasih tudi pomaga, če cel sistem prezračiš.
batana
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a batana » Pe Maj 29, 2015 08:33

Pozdravljeni

Dobil odgovor v čemu je problem.. menda so kontakti. Tako da bo trebo malo kable in spoje pregledat.

Ob priliki se bo tudi olje dolilo oz. prezračilo.

Imam pa drugo vprašanje :
Motorček od trima je rjast.. mi ve kdo svetovat kako odpravim rjo.. katero temelno barvo dati in s čim prebarvati da ne bo rja žrla naprej pokrova od motorčka ?

Hvala
lp
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Pe Maj 29, 2015 09:09

Ti pokrovi so zelo dragi, ker imajo notri magnete. Mislim da so okoli 300 evrov. Se pa da tega rešiti. Pošpricaj z ferosanom in fino očisti rjo dol.

Najboljše da kupiš kar originalno barvo v spreju+temeljno v spreju.
mato
Admiral
Kraj: Škofja loka

OdgovorNapisal/-a mato » Pe Maj 29, 2015 09:47

batana napisal/-a:Pozdravljeni

Dobil odgovor v čemu je problem.. menda so kontakti. Tako da bo trebo malo kable in spoje pregledat.

Ob priliki se bo tudi olje dolilo oz. prezračilo.

Imam pa drugo vprašanje :
Motorček od trima je rjast.. mi ve kdo svetovat kako odpravim rjo.. katero temelno barvo dati in s čim prebarvati da ne bo rja žrla naprej pokrova od motorčka ?

Hvala
lp

jaz sem naredil takole:
- demontaža motorja
- razstavil motor - kontrola ščetk in kolektorja + menjava ležajev
(P.S: Daki motor ima tudi v statorju navitje, torej brez magnetov)
- z brusilko očistil železni stator do svetlečega
- 2 sloja cink spreja da požre še rejo v porah
- z žično krtačo očistil Aluminijasta ležajna ščita
- motor sestavil
- 3 plasti temeljne pur barve
- 3 plasti končne pur barve

zakaj tako :?:
Očistiti je potrebno tudi reže, kjer se sestavni deli stikajo, da se odstrani vsa rja.
Barvanje v sestavu pa zato, da barva enostavno zatesni te reže in voda ne more do žive kovine.
Mato :wink:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta