Avtopilot Raytheon ST4000 Plus
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Avtopilot Raytheon ST4000 Plus
Avtopilot ST4000 plus, ki ga imam na krmilu, mi je začel nagajati. Ko ga vključim pri delujočem motorju, dela 2-3 minute, nato pa napiše LOW BATT in se izključi. Baterije so polne, to kažejo vsi instrumenti pa tudi motor deluje zato to opozorilo ni smiselno. Povem naj še, da je zadnjih 9 let odlično deloval in da se ta problem pojavlja letos.
Ima kdo od morjeplovcev kakšen nasvet?
Ima kdo od morjeplovcev kakšen nasvet?
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Joško;
Če motor dela, bi moralo biti načeloma dovolj energije. Kabli pa so vedno isti, že leta in leta, napake pa do sedaj ni bilo. Začela se je pojavljati pred kratkim.
Marjan Tomki; to bi mogoče držalo. Z leti je prišlo do kakšnega slabega stika in ko pride do zibanja oz. premikanja kablov, pride tudi do slabega stika. Bom preveril.
Če motor dela, bi moralo biti načeloma dovolj energije. Kabli pa so vedno isti, že leta in leta, napake pa do sedaj ni bilo. Začela se je pojavljati pred kratkim.
Marjan Tomki; to bi mogoče držalo. Z leti je prišlo do kakšnega slabega stika in ko pride do zibanja oz. premikanja kablov, pride tudi do slabega stika. Bom preveril.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
polanc napisal/-a:V mojega je treščilo in je tko napisal..
Res je!!
LOW BATTERY napaka se izpiše, ko je poškodba na napajalnem delu ali na izhodnem močnostnem driverju. Ne pomagajo nobene čarovnije okoli kontaktov razen popravila v servisu, ker gre v 99,9% za konkretno poškodbo zaradi prenapetosti.
Ko se sam od sebe izklopi ST1000 je napaka podobna.
AS
Kako je sedaj s ST6002? Si ga stestiral?
Takole pa sem odkril zelo zahrbtno napako. Pod posebnimi napajalnimi pogoji in med delovanjem sem zamrznil celo vezje in ...voila.
In še predelan del ki je povzročal težave.
LP NT
-
Mathias Barbarosa
- Poročnik fregate
- Kraj: Od Trsta do Devina
Preden dol šraufaš, vseeno pomeri napetost na vhodu v inštrument, ko prikaže opozorilo. Če se napetost sesede, je lahko razlog še vedno v inštrumentu, ki lahko potegne preveč toka. Torej v primeru, da se napetost sesede, pomeri tudi tok (najbolje tokovne klešče), da izločiš slabo napajanje zaradi kablov/akumulatorja. Drugače se pa tudi meni dozdeva, da bo napaka interna. Če ja, nesi na servis ali najdi enega elektronika, če ni več v garanciji.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 38 gostov