Johnson 4 (4t) menjava impelerja

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

anzi
Kapitan bojne ladje
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Johnson 4 (4t) menjava impelerja

OdgovorNapisal/-a anzi » So Jul 04, 2015 06:10

Pozdravljeni,

Imam eno vprašanje: kdo v Ljubljani bi se poleg uradnega serviserja (Jurce) lotil menjavo impelerja na omenjenem motorju?

Lotil bi se najraje kar sam, pa se malo bojim, ker tega še nisem delal.

Uradni servis pa ni poceni;(.

Hvala za odgovore!

Anzi
LP anzi
Uporabniški avatar
jutri pa res
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a jutri pa res » So Jul 04, 2015 06:26

Tudi jaz sem pri preizkusu pred odhodom na morje ugotovil, da na Suzuki 90 nimam kontrolnega curka. Poklical sem na dva servisa v Mariboru in okolici in oba sta zabasana za naslednja dva tedna, tako da sem silom prilike moral zamenjati sam in zdaj je OK.
Poglej na Youtube, tam je veliko filmčkov, kako se to naredi, in res ni velika znanost. Če le imaš doma kaj osnovnega orodja.
anzi
Kapitan bojne ladje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a anzi » So Jul 04, 2015 06:53

Jaz sicer kontrolni curek imam, vendar impeler dolgo časa ni bil zamenjan.
Skrbi me, da ne bi česa dobro zatesnil in da v peto vdre voda. Imate mogoče kakšen predlog, kje bi imeli impelerje na zalogi. Večina jih namreč naroča in je za čakati.

Hvala za odgovore!
LP anzi
Uporabniški avatar
kocka
Admiral

OdgovorNapisal/-a kocka » So Jul 04, 2015 10:45

To da česa nebi dobro zatesnil te ni potrebno biti strah, ker ko boš razdrl nogo boš videl kako je narejeno - trotl ziher. (v peto ne more, v nogi je pa povsod)Odvijačiš vijake, ločiš prestavni vzvod in dobiš peto stran, potem odvijačiš vijake na ohišju impelerja vzameš ven , vse lepo očistiš s kislino ali cilitom, namažeš z vazelinom gumi rotorček in nato po obratnem vrstnem redu sestaviš nazaj. Pazi le, ko boš dajal nogo in peto da v staviš dovodno cev nazaj v ležišče. In vse vijake namaži z mastjo bo lažje za drugič. Impeler greš lahko iskat k Jurci ali pa navtične trgovine pokliči, kdo ima na zalogi.
anzi
Kapitan bojne ladje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a anzi » So Jul 04, 2015 10:51

kocka napisal/-a:To da česa nebi dobro zatesnil te ni potrebno biti strah, ker ko boš razdrl nogo boš videl kako je narejeno - trotl ziher. (v peto ne more, v nogi je pa povsod)Odvijačiš vijake, ločiš prestavni vzvod in dobiš peto stran, potem odvijačiš vijake na ohišju impelerja vzameš ven , vse lepo očistiš s kislino ali cilitom, namažeš z vazelinom gumi rotorček in nato po obratnem vrstnem redu sestaviš nazaj. Pazi le, ko boš dajal nogo in peto da v staviš dovodno cev nazaj v ležišče. In vse vijake namaži z mastjo bo lažje za drugič. Impeler greš lahko iskat k Jurci ali pa navtične trgovine pokliči, kdo ima na zalogi.

Hvala ti za izcrpen odgovor! 😉.
LP anzi

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov