Impeler yamaha 28a - menjava
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
-
Daki
trenutno sem na tem da zamenjam pumpico in cevi, pa me v zvezi s tem zanima, če dam rezervoar raje na premc (kvarnerplastika g-370) al ga pustim zadaj pri krmi?
pa še vprašanje pri vplinjaču , kateri vijak je za kaj, upam da se lepo vidijo vsi trije vijaki z vzmetjo.
Tisti skrajno desni je privit do konca??
Srednji je 2 polna obrata odvit.
kaj pa tisti levo na fotki ??
zamenjal sem tudi te cevi od priklopa do vplinjača

pa še vprašanje pri vplinjaču , kateri vijak je za kaj, upam da se lepo vidijo vsi trije vijaki z vzmetjo.
Tisti skrajno desni je privit do konca??
Srednji je 2 polna obrata odvit.
kaj pa tisti levo na fotki ??
zamenjal sem tudi te cevi od priklopa do vplinjača

- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Ta velik desno,je za izpust goriva (umazanije)ki je v šalčki,se pravi,če ti motor stoji dlje časa(3 tedne in več,zimovanje)izpustiš gorivo,da se ne suši v uplinjaču,ker bencin izhlapi,olje pa ostane in ti s tem ko se osuši,maši stene diz.Srednji je nastavitev prostega teka-odpiranje glavne lopute zraka(gasa),desni mali pa je nastavitev pravilnega teka motorja,torej uskladitev kombinacije goriva in zraka.Ponavadi ga priviješ do konca in nato 1.5 obrata odviješ,kar pa še ne pomeni da je točno.Ko ti motor(topel)laufa na štandgasu,ga počasi privijaš(počasi)notri,ko opaziš,da hoče motor ugašat ali malo potrokirat,ga pričneš odvijat,da doseže optimalne gladke obrate,če se ti obrati malo perveč dvignejo,naj tako ostane potem zmanjšaš s srednjim vijakom na normalen tek.Tako dosežeš pravo kombinacijo goriva in zraka.
mašinfirer
Kot se vidi iz prejšnega sporočila bom šel to soboto na Murter z mojo kvarnerplastiko G-370. Pojavil se pa je spet en problem, kako velik mi boste upam povedali vi. Namreč čoln imam v garaži in ker je bilo stalno mokro pod krmo sem pač podstavil posodo in čez noč se je nabral kake 0,75 litra vode. Danes sem pa rekel da tole malo bolj raziščem in najdem vodo v delu med steno krme in dvojnim podnom , ki ima čep za izpust iz tega dvojnega dna,
izpusta na zunanjo steno krme pa ni, Marcel Mastnak mi je danes svetoval, da jo pod nujno moram montirat. Izvrtal sem luknjo, da sem nacentriral, kjer bo prišla, nisem pa še kupil tega čepa za steno krme, ker ne vem kakšnega moram kupit???
Zdaj pa bistvo, ki me malo skrbi , tole je slikano pod čepom dvojnega dna in se lepo vidi da je kar lepo razpokano in od tam je počasi kapljala voda. Danes zvečer sem čoln pri premcu precej dvignil, da bi pač vsa voda pritekla ven, bilo jo je vsaj 25 litrov
(sliko bi moral obrniti za 180 )
zanima me če bi lahko tole urgentno zalepil recimo s KENT-om, ali kako drugače?? Predvsem bi rad preprečil da bi voda lahko spet vstopala v dvojno dno, čeprav ne vem kaj bo zdej, ker v podnu ni več 25 litrov vode, kako je vse skupaj varno ??
izpusta na zunanjo steno krme pa ni, Marcel Mastnak mi je danes svetoval, da jo pod nujno moram montirat. Izvrtal sem luknjo, da sem nacentriral, kjer bo prišla, nisem pa še kupil tega čepa za steno krme, ker ne vem kakšnega moram kupit???
Zdaj pa bistvo, ki me malo skrbi , tole je slikano pod čepom dvojnega dna in se lepo vidi da je kar lepo razpokano in od tam je počasi kapljala voda. Danes zvečer sem čoln pri premcu precej dvignil, da bi pač vsa voda pritekla ven, bilo jo je vsaj 25 litrov
(sliko bi moral obrniti za 180 )
zanima me če bi lahko tole urgentno zalepil recimo s KENT-om, ali kako drugače?? Predvsem bi rad preprečil da bi voda lahko spet vstopala v dvojno dno, čeprav ne vem kaj bo zdej, ker v podnu ni več 25 litrov vode, kako je vse skupaj varno ??
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Tole bi pa res prosil za nujen nasvet, v četrtek sem doma na slušalke štelal motor in se mi je zdelo da sem lepo naštelal obrate in namerno dvakrat ugasnil in ponovno vžgal vse brez problema, danes pridem na Murter, dam čoln v vodo, probam vžgati, mi vžge in skoraj takoj crkne, vžigal sem ga kr lep čas s presledki, odvil svečke, dal nazaj in potem sem opazil, da ga dvakrat potegnem pod štandgasom, štandgas zaprem in ko tretjič potegnem mi vžge ampak za ne več kot par sekund in potem kot da bi nekaj počilo ugasne, ta cikel lahko ponavljam in mi ne uspe niti priti do komande za menjalnik, da bi ga premaknil, kaj mi svetujete ??? 
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Upam da ga nisi turiral na slušalkah ker ga lahk pregreješ. Kompresije štimajo? (nad 8 barov) Če obstaja najmajnša možnost da na morju ne bo laufal potem se bo to zgodilo (sem se naučil že)
Doma dela ko cukr ko pa ga daš u morje pa ne več. Imaš na uplinjaču use tiptop? Predvžig štima? Ne bom trdil za yamaho ampak pri mercu se edino točno nastavi predvžig s stroboskopom v prestavi naprej pod polnim plinom in seveda čolnom dobro privezanim na prikolico ki je na rampi v vodi da je motor lepo namočen kot mora bit. Se pa ljudje kr ozirajo ker nevejo zakaj zdaj en majmun turira čoln na prikolci zadaj pa vodo meče po zraku 
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti