Impeler yamaha 28a - menjava
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
ok bom preveril nivo goriva, ampak zalite svečke skor sigurno niso,
je pa vse skupaj skor tko kot da bi naenkrat zaprl dotok bencina ( pa je skoz odprt, tud na rezervoarju je vijak za zrak odprt,
ampak res bo neki na tem, ker je kot da bi pokuril majhno količino bencina in potem ugasne
razmišljam kaj bi se lahko med samo vožnjo prerukalo, da me zdaj zafrkava??
je pa vse skupaj skor tko kot da bi naenkrat zaprl dotok bencina ( pa je skoz odprt, tud na rezervoarju je vijak za zrak odprt,
ampak res bo neki na tem, ker je kot da bi pokuril majhno količino bencina in potem ugasne
razmišljam kaj bi se lahko med samo vožnjo prerukalo, da me zdaj zafrkava??
Preveri še enkrat dizo prostega teka, nivo goriva v plavačevi komori, kot ti je rekel marcel, pa še ročno pumpaj gorivo ko teče, da izključiš možnost, da črpalka goriva ne dela pravilno. Si vse zamenjane cevi goriva dobro zatesnil na spojih ? Pokanje skozi uplinjač ponavadi pomeni prerevno zmes goriva in zraka, torej išči manjko bencina ali višek zraka - preveri spoje, da kje ne vleče falš zrak.
Ko vžge, vžge s čokom ali brez ? Potegni čok, ko vžge, če takrat dela imaš problem z zamašeno dizo za prosti tek, ali pa je zmes v prostem teku narobe nastavljena (prerevno).
Ko vžge, vžge s čokom ali brez ? Potegni čok, ko vžge, če takrat dela imaš problem z zamašeno dizo za prosti tek, ali pa je zmes v prostem teku narobe nastavljena (prerevno).
-
Daki
Na morju nisem nič spremenil, vse je tako kot doma,
bom preveril, če ga zaliva,in še nivo v šalčki
pa javim še kje poka
zlati ste mi z vso tole pomočjo, hvala že za vse tole in še naprej, sem res hvaležen
grem zdej na čoln, pa še to je štala ker ga mam na boji in morem zdej plavat do tja, ga bom pa nekam na pomol stisnu, da bom lahko vsaj vezan šraufal, grem
bom preveril, če ga zaliva,in še nivo v šalčki
pa javim še kje poka
zlati ste mi z vso tole pomočjo, hvala že za vse tole in še naprej, sem res hvaležen
grem zdej na čoln, pa še to je štala ker ga mam na boji in morem zdej plavat do tja, ga bom pa nekam na pomol stisnu, da bom lahko vsaj vezan šraufal, grem
Evo bil pri čolnu in xxxx - krat probal vžgat in danes je samo parkrat pokadil, vžgal pa ni , ????
vse spoje na ceveh preveril in nikjer nič ne najdem, filter poln , vijak za izpust pod šalčko spusti bencin
diza za gorivo spucana, je pa ta res na koncu povita s teflonom in privita do konca, tko da tuki mislim da ni vleke zraka
oba vijaka za nastavitve sem privil in odvil za 2 polna obrata
??
vse spoje na ceveh preveril in nikjer nič ne najdem, filter poln , vijak za izpust pod šalčko spusti bencin
diza za gorivo spucana, je pa ta res na koncu povita s teflonom in privita do konca, tko da tuki mislim da ni vleke zraka
oba vijaka za nastavitve sem privil in odvil za 2 polna obrata
??
Katero dizo si čistil, glavno ali tisto za prosti tek ? O.k, gorivo očitno do uplinjača pride, naprej vprašanje. Si tokrat vžigal s čokom ali brez ? Jaz bi za vsak slučaj še enkrat očistil in prepihal cel uplinjač, operi dele v čistem bencinu ali uporabi sprej za čiščenje. Si za vsak slučaj preveril iskro na svečkah ?
Če po čiščenju uplinjača ne bo kresnil, so lahko krive sesalne lamele za sesalnim kolektorjem. Lahko, da zapirajo, ko bi morale biti odprte, to je pri gibu bata iz SMT v GMT in gorivo ne pride v karter. Ampak jaz bi najprej očistil še enkrat cel uplinjač.
Lahko ti na mejl pošljem katalog rezervnih delov za ta motor, tam imaš zaporedje sestavljanja in za vsak del piše kaj je. Napiši mi e-mail naslov na ZS, če te zanima.
Še to, kakšna je po občutku kompresija, ko počasi vlečeš vrvico za vžig ?
Če po čiščenju uplinjača ne bo kresnil, so lahko krive sesalne lamele za sesalnim kolektorjem. Lahko, da zapirajo, ko bi morale biti odprte, to je pri gibu bata iz SMT v GMT in gorivo ne pride v karter. Ampak jaz bi najprej očistil še enkrat cel uplinjač.
Lahko ti na mejl pošljem katalog rezervnih delov za ta motor, tam imaš zaporedje sestavljanja in za vsak del piše kaj je. Napiši mi e-mail naslov na ZS, če te zanima.
Še to, kakšna je po občutku kompresija, ko počasi vlečeš vrvico za vžig ?
Ja, tisto zgoraj je diza prostega teka. O.k, a prej ti je vžigal samo brez čoka, ali se je to sedaj pojavilo? Kaj se zgodi, če vžigaš s čokom in start gasom ? Tisti vijak, ki gre na vzvod lopute plina, ne odvijaj preveč, če ne bo imel motor prenizek prosti tek in ugaša, tistega za zmes pa privij, vendar ne pretrdo, da ne odlomiš konice, nato pa ga odvij za kakšen obrat in pol. Potem, ko vžge, ga nastavi na pozicijo, da motor najlepše teče z najvišjimi obrati, ki jih po potrebi zmanjšaš z vijakom, ki uravnava loputo plina.
Ja kar je novega je to da iskro ima, ker je mojo dobro zrukal
, pa res ne namerno,
Prej ko mi je vžigalo, sem ga enkrat potegnil s čokom in ker mi je takoj crknil sem dal brez čoka in je navadno v drugo vžgal.
bom še enkrat vse nastavil kot si mi nazadnje rekel Piki,
ta katalog sem pa že imel pa vseeno hvala
Prej ko mi je vžigalo, sem ga enkrat potegnil s čokom in ker mi je takoj crknil sem dal brez čoka in je navadno v drugo vžgal.
bom še enkrat vse nastavil kot si mi nazadnje rekel Piki,
ta katalog sem pa že imel pa vseeno hvala
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost