mk2014 napisal/-a: Na netu sem gledal, da je nekdo potopil uplinjač v vroči kis? Prosim za kakšen predlog.
Fosforna kislina pusti kovine pri miru, kamen pa požre. V znatni koncentraciji se jo najde v Ferosanu.
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
mk2014 napisal/-a:Pozdravljeni,
ker je dopust za mano sem se lotil čiščenja uplinjačev. Pokanje je prenehalo![]()
Za čiščenje uplinjačev sem porabil 5 ur z demontažo in montažo. Delal sem zelo počasi in previdno ter vse slikal. Drobne luknjice sem čistil z žičkami različnih debelin ter uporabljal carb cleaner in kompresor.
Med čiščenjem in sestavljanjem sta se pojavila dva večja problema.
1. V uplinjaču sem opazil na nekaterih mestih obloge podobne vodnemu kamnu. Nekatere sem zbrusil večinoma se pa ni dalo. Občutek imam, da se lahko to pokanje ponovi, če se odlušči kakšna obloga. Ali obstaja kakšna tekočina, da bi celi uplinjač potopil vanjo in bi stopila te obloge. Na netu sem gledal, da je nekdo potopil uplinjač v vroči kis? Prosim za kakšen predlog.
2. Okrogla tesnila vidna na prvi sliki ob demontaži padejo ven. Na tesnilih sem opazil, da so bila lepjena na uplinjač. Ugotovil sem, da je nemogoče sestaviti štiri uplinjače da se ta tesnila ne bi premaknila. Podobna tesnila na drugi strani so pa lepo držala na mestu. Ker mi druga ni preostalo sem uporabil sekundno lepilo ter tesnilo fiksiral na štirih mestih. Prosim za kakšen predlog glede fiksacije tesnil.
V kratkem bom naredil še sinhronizacijo.

mk2014 napisal/-a:T
Če prav razumem navodila sploh vsi tlaki nebi smeli biti enaki. Najnižji bi moral imeti največji podtlak vsak naslednji pa ca 13.3 mbar manj ??????
mk2014 napisal/-a:
1. V uplinjaču sem opazil na nekaterih mestih obloge podobne vodnemu kamnu. Nekatere sem zbrusil večinoma se pa ni dalo. Občutek imam, da se lahko to pokanje ponovi, če se odlušči kakšna obloga. Ali obstaja kakšna tekočina, da bi celi uplinjač potopil vanjo in bi stopila te obloge. Na netu sem gledal, da je nekdo potopil uplinjač v vroči kis? Prosim za kakšen predlog.
2. Okrogla tesnila vidna na prvi sliki ob demontaži padejo ven. Na tesnilih sem opazil, da so bila lepjena na uplinjač. Ugotovil sem, da je nemogoče sestaviti štiri uplinjače da se ta tesnila ne bi premaknila. Podobna tesnila na drugi strani so pa lepo držala na mestu. Ker mi druga ni preostalo sem uporabil sekundno lepilo ter tesnilo fiksiral na štirih mestih. Prosim za kakšen predlog glede fiksacije tesnil.

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost