Anti vegetativni premaz jadrnice
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Zukke jaz pri vas v ladjedelnici kupim pod roko najbolj neekološki antifouling, s katerim mažejo doke on ostalo. Samopolirne pa že zdavnaj ne maram več, ker si pri plavanju okoli barke ob vsakem dotiku umazan.
Bolj bi se bilo treba zamisliti nad vsemi ispusti - morda še najbolj od pralnice v Luciji, ki spuša v morje direktno vrelo vodo z vsemi dodatki in za info pokriva večino slo. obale in še precej tržaške- hotele, restavracije....
Bolj bi se bilo treba zamisliti nad vsemi ispusti - morda še najbolj od pralnice v Luciji, ki spuša v morje direktno vrelo vodo z vsemi dodatki in za info pokriva večino slo. obale in še precej tržaške- hotele, restavracije....
sam sem uporabil hempel barve ki mi jih je svetoval zobar i mora povedat to da so špica ,moraš pa upoštevat intervalni rezmak z naslednim barvanjem drugače se zgodi naslednon da ti barva ne prime kakor bi trebalo . Ti povem da sam tega nebi zmogelče nebi prebrau nasvete od drugih kot so naprimer zobar in admin . želim ti veliko uspeha pri obnovi barke .LP
Zdravo,
Mene pa zanima koliko pride cena antifoulinga za 6-7m jadrnico (material pa delo)?? Zanima me samo groba ocena kajti če je to ranga 100-200EUR razmišljam ali se sploh splača, da bi se tega lotil sam...
Saj vem, da če maš morje časa si vzameš lepo na izi pa gre... ampak...
Lp
Mene pa zanima koliko pride cena antifoulinga za 6-7m jadrnico (material pa delo)?? Zanima me samo groba ocena kajti če je to ranga 100-200EUR razmišljam ali se sploh splača, da bi se tega lotil sam...
Lp
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Pozdravljen
zakaj pa ne kupiš internationala Gorenc?
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... highlight=
lp
zakaj pa ne kupiš internationala Gorenc?
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... highlight=
lp
Zdravo,
Zanima me še ena zadevica. Kupil sem 6m jadrnico (staro) na kateri je bil nekje leto in pol nazaj že narejen antifauling. Sedaj pa me zanima sledeče (sem prebiral na forumu pa nisem sigurn
).
V kolikor je bil antifauling že narejen pred enilm letom ali samo zadevo malo pobrusim in nato pobarvam z novim (dve roki) ali je vseeno potrebno predhodno dati dve roki primera in nato dati še dve roki antifoulinga?
Čudno se mi zdi, ker mi je kolega dejal, da čoln vsako leto premaže samo z antifaulingom in da se primer daje samo na novi barki. Ker se zadeve lotevam prvič bi se rad še dodatno pozanimal. Realno se mi zdi, da ima prav ampak... morda je za jadrnice drugače...
Hvala za odgovore se bom pa sigurno še kaj oglasil, kajti sedaj me čaka kar nekaj dela (čiščenje, barvanje,...), da jadrnico obnovim po svojih željah...
Se že veselim prihajajočih vikendov prvomajskih praznikov, ko bom švical pa ustvarjal na svoji jadrnici....
Lp
Zanima me še ena zadevica. Kupil sem 6m jadrnico (staro) na kateri je bil nekje leto in pol nazaj že narejen antifauling. Sedaj pa me zanima sledeče (sem prebiral na forumu pa nisem sigurn
V kolikor je bil antifauling že narejen pred enilm letom ali samo zadevo malo pobrusim in nato pobarvam z novim (dve roki) ali je vseeno potrebno predhodno dati dve roki primera in nato dati še dve roki antifoulinga?
Čudno se mi zdi, ker mi je kolega dejal, da čoln vsako leto premaže samo z antifaulingom in da se primer daje samo na novi barki. Ker se zadeve lotevam prvič bi se rad še dodatno pozanimal. Realno se mi zdi, da ima prav ampak... morda je za jadrnice drugače...
Hvala za odgovore se bom pa sigurno še kaj oglasil, kajti sedaj me čaka kar nekaj dela (čiščenje, barvanje,...), da jadrnico obnovim po svojih željah...
Se že veselim prihajajočih vikendov prvomajskih praznikov, ko bom švical pa ustvarjal na svoji jadrnici....
Lp
Veter v laseh, travarca v zobeh 
O tem smo že tudi pisali, ampak ker imaš v podpisu omenjeno travarico
, naj ti bo.
Če veš kateri AF je bil prej zgoraj, samo dobro očistiš starega , pustiš posušit in dve tri roke novega.
Če pa ne veš kateri AF je že bil zgoraj, pa prosim uporabi iskanje in boš našel postopke za nadaljno delo. Ja potem pride Primer itd.
LP
Da pa ne boš preveč iskal, imaš tu bližnjico.
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... 09&start=0
Če veš kateri AF je bil prej zgoraj, samo dobro očistiš starega , pustiš posušit in dve tri roke novega.
Če pa ne veš kateri AF je že bil zgoraj, pa prosim uporabi iskanje in boš našel postopke za nadaljno delo. Ja potem pride Primer itd.
LP
Da pa ne boš preveč iskal, imaš tu bližnjico.
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... 09&start=0
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Zanima me, ce je kdo od vas ze uporabljal antifouling Italijanskega proizvajalca Nubian na jadrnici. Meni so ga priporocili in pravijo, da je celo boljsi od Hempla. Jas sem ga kupil in ga bom probal, ter vam drugo leto porocal kaksna bo situacija.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti