inox elisa

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Ne Apr 05, 2009 21:51

Inox eliso mu bom pa jaz zrihtal. In to tako, da se nebo ukrivila. :evil: :evil:

Pale samo povej dimenzije :D :D
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Po Apr 06, 2009 15:02

MareC napisal/-a:lesena barka in volvo motor :oops:
kje je pa inox elisa :cry:

Debata je nekaj, posmehovanje na pripis posameznika, pa je podjebavanje.
Pale je odnehal, ker vidi da to nikamor ne vodi, mare od tebe pa se mi ne zdi fer posmehljivo nadaljevanje.
Pale je podal svoje argumente, mare iz tvoje strani pa ni nobenih argumentov, kateri bi podkrepili tvoje izjave, torej to ni konstruktivna debata, katera bi komu pomagala pri vprašanju, ampak brezosnovno podcenjevanje.
Moje mišljenje pač.
LP
Uporabniški avatar
dole
Viceadmiral
Kraj: gorenjska - center galaksije

OdgovorNapisal/-a dole » Po Apr 06, 2009 18:54

admin dej tole temo briši, saj je že preveč traparij napisanih.

LP
Uporabniški avatar
MareC
Admiral
Kraj: Ljubljana... Otok

OdgovorNapisal/-a MareC » Po Apr 06, 2009 21:00

atilone napisal/-a:
MareC napisal/-a:lesena barka in volvo motor :oops:
kje je pa inox elisa :cry:

Pale je podal svoje argumente, mare iz tvoje strani pa ni nobenih argumentov, kateri bi podkrepili tvoje izjave, torej to ni konstruktivna debata, katera bi komu pomagala pri vprašanju, ampak brezosnovno podcenjevanje.
Moje mišljenje pač.
LP

oj mojster Atilone tebi pa ni potrebno v vsako temo vpadat
če pa še tebi odgovorim
tale izjava da se inox propeler v sredini skrivi ni noben argument(to se verjetno strinjava oba)
preizkusil sem NN propelerjev na vsaj 150 gumenjakih tako inox kot alu in se ni niti eden skrivil v sredini
sam imam sedaj na 150 konjskem izvenkrmnem motorju inox propeler znamke VIPER pa nikjer ne vidim da bi se skrivil
delam na projektu gumenjaka 7,5m z vgradnim motorjem na prototipu je bil uporabljen enojni propeler inox znamke Viper nato smo preizkušali nogo z duopropom oba sta bila inox in nikjer ni bilo opaziti kakršne koli deformacije
moje mnenje je da se veliko bolje obnese inox propeler od alu
seveda tistim, ki jim je težko dati 500€ za propeler bodo pač zagovarjali alu

toliko Atilone o argumenti zvijanja inox-a v sredini(osi)
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Po Apr 06, 2009 21:16

Mare C vse lepo in prav, ampak če mene spomin ne vara je bilo tukaj govora kje in kaj in kako se deformira propeler ob udarco v skalo in pesek.
Verjamem, da si probal vsaj 150 ali več propelerjev, ampak zlo težko pa verjamem, da si z vsakim udaril v skalo in preučeval njegovo deformacijo.
Preberi temo od začetka. Ne mislim nič slabega, samo eden tukaj nekaj ne razume. :?
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » To Apr 07, 2009 11:10

Bravo Mitja :!:

Inoks se skrivi alomini pa odleti :!:
Pa še rima se.
Kaj pa še kakšen drug material. Moj propeler je iz ... :lol:
FISHING & SAILING IS LIFE
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » To Apr 07, 2009 14:51

MareC napisal/-a:
pale napisal/-a:prblem pri inoxu je da se zelo rad ukrivi v sredini :roll:

pa kje si to slišal, kr nakladaš
kaj se ukrivi, kje se ukrivi, kaj blebetaš inox 3,5mm se skrivi na osi :shock: :shock:

Oj mojster Marec.
Ne gre za materiale in kateri je boljši, o tem je Admin lepo napisal prednosti in pomanjkljivosti enih in drugih. Tudi ne gre za 1500 preizkušenih plovil (ali samo 150 ? ), tu gre pred vsem za odnos do sočlanov. Tvoj prvi komentar na to temo, ni bil poučen in v pomoč spraševalcem, ampak nerazumljiv napad na Paleta, kateri je izjavil svoje mnenje, in to z besedami, kaj nakladaš, kaj blebetaš. Na to, mojster Marec sem imel pripombo. V dobri družini, kot je Morjeplovec, se tega ne dela. Da pa pride mogoče do kreganja med kom, pa se tudi v najboljših družinah dogaja. Za to, bi prosil tudi take komentare, "Daj Admin izbriši to", da se zadržijo za sebe. Različna mnenja so sestavni del našega življenja, za to brez njih ne gre.
LP
pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

OdgovorNapisal/-a pale » To Apr 07, 2009 23:58

no glede da sem eden od akterjev te debate bom pojasnil še to da se teh mojih izjav nisem spomnnil sam ,ampak mi je to razložil človek ki se s to problematiko ukvarja.(če zapneš z inox propelerjem narediš več škode in cenovno dražje kakor z al.Glede izjav našega člana mareC pa bi bil zelo zadovljen in z velikimi ušesi bi poslušal če bi na naslednjem srečanju nam ki nismo probali 100 in več propelerjev malo bolj natančni razložil prednosti inox propelarjev od ostalih.in se tudi umikam iz te debate.mislim da bi to na srečenju bolje razumeli. :lol:
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Sr Apr 08, 2009 16:54

Pale, sem ti poslal ZS :wink: .
LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov