vhf postaja, servis

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
mungo
Štabni praporščak

vhf postaja, servis

OdgovorNapisal/-a mungo » Ne Avg 16, 2015 21:14

Nabavili smo rabljen čoln s precej opreme in seveda nekaj je tudi ne dela. Med drugim VHF postaja proizvajalca Radio Ocean (Furuno grupa). Ali kdo pri nas servisira te zadeve? Edini servis je izgleda v Rijeki, postajice ne bi pošiljal naokoli, ponavadi je to "one way journey". Dela po mojem vse, vsaj kolikor sem preizkušal, ni pa zvoka, mogoče je crknil zvočnik, ne bi pa rad odpiral in na koncu ugotovil da zdaj ne dela pa še cel kup drugih stvari.
Uporabniški avatar
elbarto
Admiral

OdgovorNapisal/-a elbarto » Ne Avg 16, 2015 22:10

ce postaje ne poznas je se ne posiljaj na servis, preden dobro ne preberes navodil za uporabo.
kar velika verjetnost je namrec da ni zvoka ker se je nekdo igral in stisnil ali obrnil kak gumb (squelch, mute, cts...) pa zato postaja kaze sprejem, zvoka pa ni.
v katerem kraju pa imas postajo?
lp!

edit - kateri model pa imas?
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Avg 17, 2015 07:05

Lahko se oglasiš proti koncu tedna pri meni in stestirava postajo, brezplačno. Imam vse instrumente potrebne za test radijske postaje.
Naslov, www.harpoon.si.
LP NT
Uporabniški avatar
mungo
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a mungo » Po Avg 17, 2015 07:40

Nikola T, hvala za ponudbo, bi se res oglasil enkrat da bi stestirali postajo. Čez cca 2 tedna grem servisirat čoln in jo bom snel in prinesel in če boš pri volji, bi bil vesel.

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot] in 4 gosti