obnova barke

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

bokabo11
Kapitan

OdgovorNapisal/-a bokabo11 » Ne Avg 02, 2015 20:45

15000eu+30000ur
BOKABO11
pikijakob
Kapitan korvete
Kraj: primorska

OdgovorNapisal/-a pikijakob » Po Avg 03, 2015 14:08

tudi sam sem imel "lepo" izkušnjo z obnovo 8 meterske pasare, ki je ne bom več nikoli ponovil :)

lepo delo, čestitam

bi vstavil še kakšno sliko pa jo neznam :(
jorgovan
Višji vodnik

stroški

OdgovorNapisal/-a jorgovan » Po Sep 07, 2015 16:44

Oproda, jaz sem imel 1000 eur, ki sem jih plačal za barko v videno-prodano stanju. Vsega skupaj me je stala cca. 10000 eur, s tem da je v tem tudi celica, hladilnik, GPS in ostala nujna oprema. Na materialih nisem šparal, sem pa sproti vse dokaj dobro premislil in ne preveč po nepotrebnem zapravljal, pogajal sem se za vsak kos, ki je na čolnu in, kar se da, naredil sam. Ta keš sem v glavnem zaslužil sproti pri naših južnih bratih Hrvatih, ko sem med svojo obnovo rihtal še njihove pedalinčke, pofarbal kak gliser ipd., vse skupaj efektivnega dela dobre štiri mesece v obdobju dveh let.
Naj dodam, da sem popoln amater, pred tem sem v osnovni šoli enkrat naredil model gliserja iz lesa po nekem načrtu. Moj poklic je precej povezan z buljenjem v monitor. Imam pa veselje delat z rokami, delal sem že na kakšnih scenografijah, kakšen kipec sem tud že spacal v življenju, tako da se poleg 2d ekrana znajdem tud v 3d prostoru.
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kraj: Izola
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Po Sep 07, 2015 20:18

to odlično!
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » To Sep 08, 2015 21:13

To ti more biti res v veselje, ker drugače ti vse dol pade.
rabuni
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

OdgovorNapisal/-a rabuni » Sr Sep 09, 2015 07:10

Jorgovan,
čestitam iz srca za vztrajnost in skromnost, razumnost in preudarnost. Upam, da sta z ženo v avgustu res uživala na barki, saj je tudi vreme bilo idealno. Pred leti smo tudi sami obnavljali en čoln in ko sem gledal tvoje slike, sem si kar v 3D tehniki predstavljal kaj vse je bilo treba storiti. Kmalu bo nastopila dilema-kaj zdaj? imeti ali prodati...
"Dalmatino povišču pritrujena"
jorgovan
Višji vodnik

računica

OdgovorNapisal/-a jorgovan » Sr Sep 09, 2015 14:06

Avgust je bil poseben in odličen, 26 dni na morju, spanje stalno v mali pasari, premiki s hitrostjo 7 do 9km/h so podobni sprehodom, tako da se plani prilagajajo sproti vremenu, vetru in volji.

Preplula sva cca. 600km, začela na Pagu, v Stari Novalji, potem pa Rab, Dolfin, Trstenik, Cres, Lošinj, Unije, Susak, Ilovik, Premuda, Škarda, Molat, Dugi Otok, nekaj dni Kornatov, Smokvica, Žut, Iž, Olib, Grebeni, Silba in nazaj na Pag... povprečna poraba 0,5 do 1l dizla na uro.

Vse skupaj posebno doživetje, povezano predvsem z občutkom neke notranje izpolnitve ob zavedanju, da sva barčico sama rešila pred propadom, jo opremila in se na njej naučila večino tega, kar zdaj veva o Jadranu.

Dilema - imeti ali prodati? Jasno je, da imam do čolna neke vrste oseben odnos, saj je preteklo mnogo krvi in znoja, da je tak kot je. Hkrati se pa zavedam, da je, preprost ali kompleksen, še vedno samo plavajoč kos predmeta, ki je brez časa, budgeta, vzdrževanja in nege, breme, namesto užitek. Osnovna ideja je bila, da ga prodava takoj, ko ne bo časa ali denarja za vsaj mesec uporabe na leto. Ko se razmere spremenijo, pač nima smisla komplicirat, ko si lačen, ne rabiš luksuza, stvari so pa itak vredne samo toliko, kolikor dobiš zanje...

Do takrat pa uživava ob rezultatih lastnega dela in z veseljem delava naprej, predvsem na malih dodelavah in izboljšavah...
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Sep 09, 2015 14:53

komi sta zaplula pa že o prodaji filozofiraš.

kakšni stroški vzdrževanja, če pa vse sam narediš.
pa marine tudi ne rabiš...
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Sep 09, 2015 18:18

Ka bi mi pol rekl a Al??
al

OdgovorNapisal/-a al » Sr Sep 09, 2015 18:29

ne zastopim?
a kaj bi mi rekli? ja nč... plačujemo k opice.. :D
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Sep 09, 2015 19:28

Ja to ja,več je metrov na kvadrat več je stroškov.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta