V oglasih sem zasledil izvenkrmni motor Suzuki DF 15 AEL, ki me zelo zanima. Problem pa je v tem, da nima ročke za ročno krmiljenje. Vžig ima tako električni kot tudi ročni.
Zanima me, ali je možno naknadno montirati to ročko? Z gasom načeloma ne bi smelo biti problemov. Kako je pa s prestavami? Ali ima že kdo izkušnje s takšno predelavo? Kako je potem pri registraciji? Ali je potrebno delati kakšne dodatne teste?
Skratka zanimajo me vaša mnenja ali je to sploh izvedljivo in smiselno.
Suzuki DF 15 - predelava
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Sicer govorim na pamet, vendar mislim, da bi originalna ročka morala pasat tudi tukaj gor. Verjetno je res potrebna kakšna manjša predelava, vendar to ni nekaj strašnega kar bi bilo neizvedljivo. Je pa res vprašanje, če se to splača, saj so običajno rezervni deli precej dragi in te bo motor na koncu stal precej več, kot kakšen, ki že ima ročko...
Sam imam suzuki 15 dt, in ima daljinske komande. Ročica menjalnika je enaka kot pri ročnem, saj se daljinske komande navezujejo na obstoječo, za plin pa je stvar bolj zahtevna, finančno. Rabiš dodati ročico in dve zajli, kar pa, kolikor sem spremljal cene, ne bo šlo pod 200 E. Imam pa tudi sestavno knjigo delov, kjer se vidi, kaj rabiš, pošljem, ni problem.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov