Suzuki DF 15 - predelava

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Lebowski
Poročnik bojne ladje

Suzuki DF 15 - predelava

OdgovorNapisal/-a Lebowski » Sr Sep 26, 2007 09:16

V oglasih sem zasledil izvenkrmni motor Suzuki DF 15 AEL, ki me zelo zanima. Problem pa je v tem, da nima ročke za ročno krmiljenje. Vžig ima tako električni kot tudi ročni.

Zanima me, ali je možno naknadno montirati to ročko? Z gasom načeloma ne bi smelo biti problemov. Kako je pa s prestavami? Ali ima že kdo izkušnje s takšno predelavo? Kako je potem pri registraciji? Ali je potrebno delati kakšne dodatne teste?

Skratka zanimajo me vaša mnenja ali je to sploh izvedljivo in smiselno.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Sr Sep 26, 2007 19:30

Sicer govorim na pamet, vendar mislim, da bi originalna ročka morala pasat tudi tukaj gor. Verjetno je res potrebna kakšna manjša predelava, vendar to ni nekaj strašnega kar bi bilo neizvedljivo. Je pa res vprašanje, če se to splača, saj so običajno rezervni deli precej dragi in te bo motor na koncu stal precej več, kot kakšen, ki že ima ročko...
Lebowski
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Lebowski » Če Sep 27, 2007 07:44

Original ročka in servis bo verjetno res kar drag. In se strinjam, da bi bilo bolje kupiti drugi motor.
Vendar rabljenih motorjev s 15 KM in novejše izdelave je zelo malo na prodaj :?
bieffe
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a bieffe » Ne Sep 30, 2007 22:07

Sam imam suzuki 15 dt, in ima daljinske komande. Ročica menjalnika je enaka kot pri ročnem, saj se daljinske komande navezujejo na obstoječo, za plin pa je stvar bolj zahtevna, finančno. Rabiš dodati ročico in dve zajli, kar pa, kolikor sem spremljal cene, ne bo šlo pod 200 E. Imam pa tudi sestavno knjigo delov, kjer se vidi, kaj rabiš, pošljem, ni problem.
Lebowski
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Lebowski » Ne Okt 07, 2007 19:18

200 eurov je kar precej. Očitno bo treba kupiti drug motor. Vendar 15 KM motorji so precej redki v malih oglasih :cry:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov