Radio in zvočniki v gliserju

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

nejc6969
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a nejc6969 » Če Jul 23, 2015 14:10

mato napisal/-a:
kakšen motor pa imaš, seveda, če ni skrivnost?

Najprej odgovori na to vprašanje, potem pa še preveri če ima motor vgrajen regulator polnjenja akumulatorja.
če ima potem bi mogoče šlo, je pa spodnje pisanje na mestu in jaz tega ne bi storil. (uničenje radia)
sicer pa 40-45Ah akumulator ni kaj več kot 50€.

nejc6969 napisal/-a:na www.avtoakustika.com forumu mi je eden od njih odgovoril takole: Če je na izhodu iz alternatorja 12V-14V potem bi moralo delati :?

V vseh navodilih od avtomobilov in tudi izven-krmnih motorjev namenjenim za delo z akumulatorjem je lepo napisano da je prepovedano odklopiti akumulator me delovanjem.

Zakaj, akumulator delno deluje kot velik kondenzator in gladi napetost, drugič je pa kot breme. Alternator brez nekega bremene lahko "pobegne" nenadoma se mu zviša napetost, kar je pa za elektronske naprave smrt.

Potem ni čisto nobene možnosti? Kako pa potem delata števec in luč, če mi lahko še to razložite, kako da pri tem napetost ne niha? Pa itak bi izklopil luč in števec ob uporabi radia Hvala Lp

Taki pobegi se zgodijo ko se odklopi porabnik (žarnica).

Ne najdem akumulatorja za plovila pod 80€. Lahko kakšen link prosim. LP
Roman 1
Admiral
Kraj: Novo mesto, Klimno

OdgovorNapisal/-a Roman 1 » Če Jul 23, 2015 16:26

ne vem če boš lahko poslušal radijo med plovbo......jaz, če že, ga poslušam, ko je motor ugasnjen...
Mogoče je zate še najboljša rešitev prenosni radio na baterije
mirno morje
nejc6969
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a nejc6969 » Če Jul 23, 2015 16:33

Roman 1 napisal/-a:ne vem če boš lahko poslušal radijo med plovbo......jaz, če že, ga poslušam, ko je motor ugasnjen...
Mogoče je zate še najboljša rešitev prenosni radio na baterije

Prenosnega že mam beats ampak bi rad med vožnjo, sigurno se da. eden u marini znanec ima tudi gumenjaka s trdim dnom in musko nabija s prizganim motorjem pri polnih obratih se ga 50m stran sliši sliši.
Uporabniški avatar
DR76
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a DR76 » Če Jul 23, 2015 17:22

nejc6969 napisal/-a:... eden u marini znanec ima tudi gumenjaka s trdim dnom in musko nabija s prizganim motorjem pri polnih obratih se ga 50m stran sliši sliši.

Očitno prenekateri uporabniki prevoznih sredstev menijo, da ostali nimamo možnosti predvajati lastne glasbe in nam velikodušno omogočajo poslušanje njihove.
Seveda obstaja tudi možnost, da je težava v njihovi otesanosti, oziroma pomanjkanju le te.

Vsem z zgornjimi vzgibi, hvala in ne hvala.
Lep pozdrav.
Uporabniški avatar
Wisdom
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Wisdom » Če Jul 23, 2015 17:35

Hoj!

Ja to nabijanje za okolico je bolj moteče kot ne. Kot je že bilo rečeno boš ti glasbo bolj "švoh" poslušal, kajti hrup motorja, veter in razbijanje valov to več ali manj preglasijo ali pa popačijo (to velja za manjše čolne brez vetrne zaščite oz kabine). Boljše kar dobre slušalke na/v ušesa in "piči Miki", tvoja ušesa bodo polna hrupa, okolica ti bo pa hvaležna. Pa promet okoli sebe spremljaj, da ne bo prišlo do nesreče.

Lep pozdrav.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Jul 23, 2015 17:53

inverter in kilovatnega aktivca not,ti povem cela vala posluša ,pa tko ob 6 00 začneš...
ja z Ribari začneš,nadaljuješ s kalodontom,pol pa že nekak..
nejc6969
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a nejc6969 » Če Jul 23, 2015 22:34

Saj jaz nisem rekel, da hočem nabijati (tisto o znancu sem samo omenil ker pravite, da se ne slisi dobro).
Imel bi vsaj tak radio kot v avtu glede glasnosti LP
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » Pe Jul 24, 2015 07:26

Te čist zastopim. Dej nabavi en ornh radio, k ima MP3 USB priklop, marine zvočnike in pa en fršterkar z woferjem pol pa sam gasa. Pa en ti naj vse skupaj ornh zveže, da se ti ne bo kaj pokadilo :)
Uglavnem ker ne delaš ravno zvočnega studia ti sam zmeč notr kamor pač lahko in pa upali. Če imaš dobr poštimano je milina poslušat na sobni jakosti, ko je pa treba upalit pa pač nabiješ do kraja pa je...
Je pa tako... zdaj vsi vpijejo kako je zoprno k je muska naglas v kakšnem zalivu,... OK čist zastopim. Amapk vsak je že bil v situaciji ko so prišli na obisk kolegi se malo spje pol pa itak da muska do daske. Takrat pa nobenga ne zanima kaj mislijo sosedje :D
Evo tud meni ne paše če kdo nabija muzko ko se ravno odpravim spat. Ampak lej danes eden jutri bom pa jaz pa je :) Tud v marini pač pridejo včasih k komu kakšni obiski pa se mal popije pa je mal žura. Pač preživiš. če pa pač ne moreš spat se pa zraven povabiš pa je...

Drugače sem pa tud sam mal frik na muzkio... Včasih bil mal DJja pa tud drugače pomoje skor ni štrmarja, ki ne bi imel v študentskih letih v avtu ornh musko...
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
DR76
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a DR76 » Pe Jul 24, 2015 09:16

Da ne bo pomote, tudi sam imam rad glasbo, v določenih okoliščinah je lahko celo sprejemljivo, da je ta nekoliko glasnejša.

Bistvo težave je v dejstvu, da nekateri, to velja za večino sfer našega življenja, menijo, da si lahko dovolijo vse, kar njim tisti trenutek ugaja, ne ozirajoč se na okolico. Takšni osebki se obnašajo docela narcisoidno in arogantno pri tem pa so marsikdaj prepričani, da jih večina nemara celo občuduje. Pretežno je ravno nasprotno, saj si o njih okolica ustvarja negativno mnenje.

Bistvo vsestransko uspešnega sobivanja je prisotnost iskanja konseza, kar velja za vse vpletene. Seveda je za to potrebna empatija, torej sposobnost vseh vpletenih, da poizkušajo razumeti ne le sebe, temveč tudi druge in se zavedajo, da ima lahko njihovo ravnanje vpliv tudi na njihovo okolico.

Pred leti sem imel priložnost izkusiti primer, ko je nekdo v več stanovanjskem objektu sredi noči ne oziraje se na okolico prav nesramno naglas navijal glasbo (glede na moj glasbeni okus si slednje takšnega imena pač nebi zaslužilo), poziv, da vse skupaj stiša na človeško raven pa je razumel, kot izziv, da dokaže okolici koliko dodatnih decibelov njegova oprema zmore. Vse v smislu, kaj mi pa morete. Ker večkratni civilizirani pozivi niso obrodili sadov, je celotna enota ostala brez električne energije, seveda je glasbeni sistem utihnil. Docela nepotreben konflikt, ki ga nebi bilo, če bi osebek imel več čuta za sobivanje.

Če se vrnem nazaj na prvotno temo; kot so zapisali že moji predhodniki, brez v tokokrog vezanega akumulatorja ni priporočljivo preklapljanje tovrstnih elektronskih naprav. Kar se tiče poslušanja glasbe med plovbo na manjšem gumenjaku pa ta nekako ni primerljiva z situacijo v vozilo; tu je mnogo več hrupa, ki pa preglasi neko normalno glasnost, v kolikor pa naj slednja preglasi zvoke motorja in plutja, mora biti ta dokaj glasna, da o zvočni kakovosti niti ne izgubljam besed. V takem primeru je uporaba slušalk nedvomno boljša rešitev, seveda pa velja upoštevati s tem povezano prizadeto spodbost zaznavanja okolice.
Lep pozdrav.
nejc6969
Naddesetnik

OdgovorNapisal/-a nejc6969 » Pe Jul 24, 2015 09:44

Hvala vsem za odgovore, da ste se potrudili in napisali kakšen nasvet. Glede glasnosti se pa tudi strinjam. Doma imam studio (torej zvocno izolerano sobo in se ven nic ne slisi , igram bobne)in
se raje tam "raznorim" kot pa da bi se na čolnu dokazoval in navil do konca, da bi me cela plaža poslušala. LEP POZDRAV VSEM Nejc
boca001
Poročnik bojne ladje
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a boca001 » So Dec 26, 2015 18:40

http://www.aliexpress.com/item/H-804-Gu ... eb201560_5

ma kdo kake izkušnje z tem radijem? Sicer moj radijo na čolnu deluje super ampak vsakič, ko hočem prestavit komad ali pa dat bol glasno morem odpirat konzolo in se sklanjat.
primusr
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a primusr » So Dec 26, 2015 18:48

Cena z poštnino je 95$ +zelene možice na pošti..
Kupi Fusion pa bo! Model 205 al pa kaj podobnega..
Fiat Justitia ... Some day....
boca001
Poročnik bojne ladje
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a boca001 » So Dec 26, 2015 19:20

cena je € 47,60 + free shiping
primusr
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a primusr » Ne Dec 27, 2015 06:49

boca001 napisal/-a:cena je € 47,60 + free shiping

Sorry sem gledal en malo boljši model , ki ima še USB priklop.. :lol: