Antifouling

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

fakinx
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a fakinx » Če Feb 25, 2016 13:20

..še to:
Hrvati mi ponujajo Veneziania za cca 35€/piksno (ta malo). Pa jim bom še malo zvijal roke.... :twisted:
Uporabniški avatar
vili
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a vili » Če Feb 25, 2016 16:34

Jaz sem imel 1 leto gor tega Veneziani Rafaelo,pa moram reč,da se je kar veliko nabralo po 1 letu gor. Sedaj imam Sea jet 034 pa po 1 letu razen nekaj zelene sluzi,ki pa jo pri vožnji večino vse spere,je poden čist. Mislim da bi brez problema zdržal 2 leti,samo jaz jo vsako leto dvignem ven,že zaradi menjave cinkov,naredim pa vedno samo eno roko antifoulinga,ki je tudi dovolj za 1 leto.

Pa jaz sem menjal tip in proizvajalca antifoulinga,pa nisem nič zmes brusil in nikakršnega ponovnega priemerja gor mazal,pa drži kot treba.
Sashs
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a Sashs » Če Feb 25, 2016 16:59

rdeč international 9000 plus dvokomponentni prajmer...

4 leta nič

je pa grd ko svinja rdeč...
dobro da barke ne vidim pod vodo
fakinx
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a fakinx » Če Feb 25, 2016 17:05

Kje imaš barko?
Na sea-jet strani veneziani ni konkretno naveden v "compatibility list" zatorej se postopa enako kot za neznan AF.
Osebno mislim, da se je potrebno navodil proizvajalca držati kot pijanc plota, ker drugače so lahko težave in ponovni stroški. Seveda pa smo vsi tukaj polnoletni...
Kar se primerja tiče - od viška glava ne boli razen če imaš osmotično barko. Potem pa si ga nasrkal, če mažeš primer brez poštene sanacije.
barba čiko
Poročnik bojne ladje

OdgovorNapisal/-a barba čiko » Če Feb 25, 2016 17:10

Pozdravljeni!
Ali ima mogoče kdo izkušnjo, povratno informacijo z antivegetativno barvo Francoskega proizvajalca NAUTIX, ki jo prodajajo v Trgovini Tramontana Ljubljana?
LpM
Uporabniški avatar
vili
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a vili » Če Feb 25, 2016 17:39

fakinx napisal/-a:Kje imaš barko?
Na sea-jet strani veneziani ni konkretno naveden v "compatibility list" zatorej se postopa enako kot za neznan AF.
Osebno mislim, da se je potrebno navodil proizvajalca držati kot pijanc plota, ker drugače so lahko težave in ponovni stroški. Seveda pa smo vsi tukaj polnoletni...
Kar se primerja tiče - od viška glava ne boli razen če imaš osmotično barko. Potem pa si ga nasrkal, če mažeš primer brez poštene sanacije.

Barka je stara 2 leti,nima osmoze in je kot nova.Na novo je bilo nanešeno 3 roke priemerja in 4 roke antifoulinga. Jaz ti to pišem iz mojih izkušenj,ti pa si naredi dodatne stroške in delo,pa daj gor še primer,tudi to nekaj pomeni,da boš lahko mirno spal.
Uporabniški avatar
snwl
Admiral

NAUTIX!

OdgovorNapisal/-a snwl » Če Feb 25, 2016 18:42

Meni služi več kot odlično. Gor dajem A4 (hard matrix). Zdrži 3 leta. Pula.
...Don't take life too seriously . No one gets out alive! ...
...Never sail with a crew who can't sing!...
zonzi
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a zonzi » To Apr 05, 2016 12:53

Če bo čez vikend vremenska ok, bom obnovil antifauling. Sedaj je gor hard racing, če bo vse ok ga bom samo z 220 vodobrusnim papirjem malo podrgnil potem pa 2x premaz. Je to OK postopek?

Imam pa še eno vprašanje. Sedaj je antifauling napacan čisto do pete, po prebiranju foruma sem prebral, da to ni OK. Naj 2cm okrog pobrusim do gelcoat in premažem samo s prajmerjom?

Hvala za nasvete!
bsc46
Admiral
Kraj: Postojna

OdgovorNapisal/-a bsc46 » To Apr 05, 2016 13:54

Mislim, da je pravilno 5cm stran.
Ljubitelj narave

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov