torpedo 18/24
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
torpedo 18/24
Imam enoročno komando( volvo) za torpedo 18/24. Zelo težko prestavlja kopčo. Ima kdo izkušnje z nastavitvijo.
Eno vprašanje. Kako imate narejeno za ugasnit motor? Ali je elektro ventil ki zapre nafto ali je kaksna druga fora? To me zanima ker imam na mojem dvorocne komande pa sem ze mislu predelat na enorocne pa ne vem kako pol ugasnit motor ker sedaj enostavno zaprem gas do konca in ugasne...
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Opravičujem se za nejasen in zavajajoč odgovor! Sam nimam enoročne komande; na prvi post sem odgovarjal, kako sem rešil problem trdega menjalnika. Če je to rešitev za dvoročno, je verjetno tudi za enoročno - saj je vzvod menjalnika v obeh primerih isti. Vse, kar sem naredil, je to, da sem ga podaljšal in s tem povečal ročico. Pretikanje je zdaj mehko.
Zvrtal sem dve luknji, ker nisem vedel, katero bom uporabil, oz. koliko imam zajle v komandi. Uporabil sem prvo luknjo, ki je kake 3 - 4 cm oddaljena od originalne. Kako bo to delovalo z enoročno komando, ne vem. Vse je odvisno od tega, koliko hoda največ dovoljuje.
Zvrtal sem dve luknji, ker nisem vedel, katero bom uporabil, oz. koliko imam zajle v komandi. Uporabil sem prvo luknjo, ki je kake 3 - 4 cm oddaljena od originalne. Kako bo to delovalo z enoročno komando, ne vem. Vse je odvisno od tega, koliko hoda največ dovoljuje.
evovii napisal/-a:Eno vprašanje. Kako imate narejeno za ugasnit motor? Ali je elektro ventil ki zapre nafto ali je kaksna druga fora? To me zanima ker imam na mojem dvorocne komande pa sem ze mislu predelat na enorocne pa ne vem kako pol ugasnit motor ker sedaj enostavno zaprem gas do konca in ugasne...
jaz mam na svojem torpedu tudi tako. gas nazaj in ugasne...A je pri tem lahko kak problem?
Kdo je na strani
Po forumu brska: dole in 1 gost