Komande ne ubogajo
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Komande ne ubogajo
Pozdravljeni imam težavo mislim da vem kako se reši pa vseeno vprašam.
Motor merc 5.0 peta alfa one II.
Ko upalim motor na stand gasu in dam v ler gre vse lepo ok,
dam v rikverc gre lepo v rikverc, prestavim naprej gre lepo naprej in počasi dodajam gas vse ok deluje.
Težava se začne pri znanjševanju gasa in dajanju v neutral.
Ko zmanjšujem do minumuma se zmanjša gas skoraj na minimum a še vedno ne čisti minmum. Potem ročko samo malo cuknem nazaj in se potem zmanjša gas na res minimum. Ostane pa ročka v istem položaju, to je cuk za 1 cm nazaj a to je tik pres prestavo in gre nazaj v prvotni položaj kjer gas ni bil na čistem minimumu. Ko pa hočem dati potem v ler mi rukne v rikverc čeprav je ročka na sredini, tudi rdeču gumb je sproščen.
Potem moram ročko spet tolko naprej ruknit kolikor jo moram prej premaknit nazaj da se zmanjša gas. Zunaj to ni tak priblem, pojavi se težava pri manevrih v marini na vezu itd, kjer z minimumom pluješ na cilj in bi dal v ler da samo še oddrsiš na željeno mesto a mi rukne v rikverc in zjebe celo situacijo.Kakšne rešitve?
Motor merc 5.0 peta alfa one II.
Ko upalim motor na stand gasu in dam v ler gre vse lepo ok,
dam v rikverc gre lepo v rikverc, prestavim naprej gre lepo naprej in počasi dodajam gas vse ok deluje.
Težava se začne pri znanjševanju gasa in dajanju v neutral.
Ko zmanjšujem do minumuma se zmanjša gas skoraj na minimum a še vedno ne čisti minmum. Potem ročko samo malo cuknem nazaj in se potem zmanjša gas na res minimum. Ostane pa ročka v istem položaju, to je cuk za 1 cm nazaj a to je tik pres prestavo in gre nazaj v prvotni položaj kjer gas ni bil na čistem minimumu. Ko pa hočem dati potem v ler mi rukne v rikverc čeprav je ročka na sredini, tudi rdeču gumb je sproščen.
Potem moram ročko spet tolko naprej ruknit kolikor jo moram prej premaknit nazaj da se zmanjša gas. Zunaj to ni tak priblem, pojavi se težava pri manevrih v marini na vezu itd, kjer z minimumom pluješ na cilj in bi dal v ler da samo še oddrsiš na željeno mesto a mi rukne v rikverc in zjebe celo situacijo.Kakšne rešitve?
Ja to itak se mi zdi da nastavitev pletenic na motorju, samo ni mi jasno kako je tip pred mano s tem upravljal da ga to ni motilo, ker to dela že od nakupa. No to za rikverc sem sedaj opazil da je problem, prej sem mislil da pač ne znam dobro uporabljati.Pa nisem prej niti skoraj nič plul.Pač smo prišli na vez je fuknlo v rikverc sem mislil da sem pozabil dat v ler potem smo pa itak pedenelai do sedaj
Cibro upam, da ne boš jezen, če si sposodim tvojo temo.
Na barki imam enoročne komande iz spodnjega linka (kataloška št:45.452.06)
http://shop.unimar.hr/product/catalog/4 ... ckom-b-184
pa me zanima kakšno ima funkcijo ročka, če dvigneš zgornji del...meni namreč vedno zaškrta, ko gre v prvo al nazaj v rikverc, ne glede al dvigujem ročko al jo ne, gre vedno bolj na težko.
Motor je pa honda BF15 (štirtakt)
Klemen
Na barki imam enoročne komande iz spodnjega linka (kataloška št:45.452.06)
http://shop.unimar.hr/product/catalog/4 ... ckom-b-184
pa me zanima kakšno ima funkcijo ročka, če dvigneš zgornji del...meni namreč vedno zaškrta, ko gre v prvo al nazaj v rikverc, ne glede al dvigujem ročko al jo ne, gre vedno bolj na težko.
Motor je pa honda BF15 (štirtakt)
Klemen
5,90 Dalmatinka z hondo zadaj, zveni znano
Poskusi razdret komando. Naceloma je funkcioniralo(sicer 10 let nazaj)
tako da si moral dvignit zgornji del da se je premaknilo v prestavo.
Mogoce je sel zob noter, mogoce pa so kabli pocasi zanic in posledicno gre trdo. Snami kable iz motorja pa probaj kak gredo. Kabli so iz nekje 2000 in pocasi potrebni menjave.
Lp, nejc
Poskusi razdret komando. Naceloma je funkcioniralo(sicer 10 let nazaj)
tako da si moral dvignit zgornji del da se je premaknilo v prestavo.
Mogoce je sel zob noter, mogoce pa so kabli pocasi zanic in posledicno gre trdo. Snami kable iz motorja pa probaj kak gredo. Kabli so iz nekje 2000 in pocasi potrebni menjave.
Lp, nejc
Tud jaz vec nimam:-/ uh, je blo fajn ko so se stvari tak simpl ble kot na dalmatinki. Mislim da v 10 letih skupaj nisn se tolk prezajebaval kot zdaj v zadnjih dveh sezonah z popravili. Je pa res da je blo 1998 vse na novo nareto, ostala je samo lupina, tak da se nima kaj kvarit:-)
No, Marjanu pa jo je moj oce prodal.
Nazaj k komandam.
Predlagam naslednje: daj jih dol iz motorja pa preveri ce gre kaj manj rodo. Potem bos tud videl ce se premakneta obe zici ko dvignes poklopec in das v prestavo ali samo ena. Prav tako lahko preveris kak zvok ma motor ce ga na roko prestavis. Da se slisi ko skoci v prestavo, tega se spomnim.
Nazaj k komandam.
Predlagam naslednje: daj jih dol iz motorja pa preveri ce gre kaj manj rodo. Potem bos tud videl ce se premakneta obe zici ko dvignes poklopec in das v prestavo ali samo ena. Prav tako lahko preveris kak zvok ma motor ce ga na roko prestavis. Da se slisi ko skoci v prestavo, tega se spomnim.
[quote="nr7120"]Tud jaz vec nimam:-/ uh, je blo fajn ko so se stvari tak simpl ble kot na dalmatinki. Mislim da v 10 letih skupaj nisn se tolk prezajebaval kot zdaj v zadnjih dveh sezonah z popravili. Je pa res da je blo 1998 vse na novo nareto, ostala je samo lupina, tak da se nima kaj kvarit:-)
Uf ja dalmatinka, sem že parkrat moji predlagou, če bi šla na kaj drugega..pa tut slišat noče
...pred dvemi leti sva jo tut sama na domačem vrtu obnovila in nevem, če ne bo kar večno pri bajti
(a si vidu filmček k sm ga prlimou v moja plovila, da se mal spomniš na našo dalmatinko
)
Bom pa jutri, ko bom v Kopru mal komande razdru pa da vidmo..
l.p. Klemn
Uf ja dalmatinka, sem že parkrat moji predlagou, če bi šla na kaj drugega..pa tut slišat noče
l.p. Klemn
klemn napisal/-a:nr7120 napisal/-a:Tud jaz vec nimam:-/ uh, je blo fajn ko so se stvari tak simpl ble kot na dalmatinki. Mislim da v 10 letih skupaj nisn se tolk prezajebaval kot zdaj v zadnjih dveh sezonah z popravili. Je pa res da je blo 1998 vse na novo nareto, ostala je samo lupina, tak da se nima kaj kvarit:-)
Uf ja dalmatinka, sem že parkrat moji predlagou, če bi šla na kaj drugega..pa tut slišat noče...pred dvemi leti sva jo tut sama na domačem vrtu obnovila in nevem, če ne bo kar večno pri bajti
(a si vidu filmček k sm ga prlimou v moja plovila, da se mal spomniš na našo dalmatinko
)
l.p. Klemn
Videl filmcek, zato pa sem ti pisal ze nevem kak dolgo nazaj. Itak ko sem videl hondo zadaj sem vedel katera je:-)
Odvisno zakaj rabis barko. Za slo morje je dalmatinka cisto dovolj.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta