Yamaha 2,5 propeler
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
-
zlatizlatko
- Kapitan korvete
Yamaha 2,5 propeler
Na Yamahi 2,5 se mi propeler vrti v prazno (crknila guma). Je to možno popravit, ali potrebujem nov propeler?
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Re: ali pa ............
Gartner napisal/-a:http://www.njuskalo.hr/brodski-dijelovi/propeler-gumeni-umetak-oglas-4015677
Ta oglas bo kmalu potekel in potem ta povezava najbrž ne bo več delala.
Naj bi bili pa tile iz Pule: www.propeleri-popravak.com
Je kdo že tam popravljal? Kako se je obneslo?
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Tudi meni se je zavrtela puša propelerja na istem motorju. Očitno je tako narejeno, da bo treba vsake toliko časa kupit nov propeler. Moj je zdržal 8 let. Sem iskal po netu, ampak, kot je že zapisano, puša se ne da menjat, samo nov propeler. Servisa v Puli nisem niti kontaktiral, ampak sem se sam lotil popravila propelerja. najprej sem razmišljal, da bi pušo izprešal in jo ponovno zalepil. Hitro sem ugotovil, da bo praktično nemogoče vstavit nazaj medeninasto pušo v gumo, ker se je ta že na začetku izvleka puše precej deformirala.
Propeler sem med vsakim krakom prevrtal in samo v ohišje propelerja vrezal M3 navoj.
Vzel sem medeninast M3 vijak. Navoj sem pustil samo zgoraj, v delu, kjer gre v ohišje propelerja, v spodnjem delu, kjer gre vijak v pušo propelerja, sem ga zbrusil na cca 2,5mm. Če se slučajno odlomi med pušo in ohišjem propelerja, ga bom tako lahko dobil ven iz puše propelerja.
Tako sem vstavil tri medeninaste vijake, ki bi morali tudi delovat kot varovalka, če kam zadanem z eliso. Nisem nič preračunaval, vse sem naredil po občutku. Upam, da bodo (pobrušeni) M3 vijaki dovolj močni za teh 2,5 KM, če ne, bom pač zamenjal z M4.
Edina neznanka je, kako bo v slani vodi reagirala litina propelerja z mesing vijaki, da se ne bo preveč zalepilo. Bo verjetno potrebno vsake toliko časa malo odvit in privit vijake.
Verjetno se da na tak način porihtat tudi kak večji propeler.
Propeler sem med vsakim krakom prevrtal in samo v ohišje propelerja vrezal M3 navoj.
Vzel sem medeninast M3 vijak. Navoj sem pustil samo zgoraj, v delu, kjer gre v ohišje propelerja, v spodnjem delu, kjer gre vijak v pušo propelerja, sem ga zbrusil na cca 2,5mm. Če se slučajno odlomi med pušo in ohišjem propelerja, ga bom tako lahko dobil ven iz puše propelerja.
Tako sem vstavil tri medeninaste vijake, ki bi morali tudi delovat kot varovalka, če kam zadanem z eliso. Nisem nič preračunaval, vse sem naredil po občutku. Upam, da bodo (pobrušeni) M3 vijaki dovolj močni za teh 2,5 KM, če ne, bom pač zamenjal z M4.
Edina neznanka je, kako bo v slani vodi reagirala litina propelerja z mesing vijaki, da se ne bo preveč zalepilo. Bo verjetno potrebno vsake toliko časa malo odvit in privit vijake.
Verjetno se da na tak način porihtat tudi kak večji propeler.
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
-
zlatizlatko
- Kapitan korvete
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov