vdor vode v mercruiser

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » Pe Maj 29, 2009 20:52

Boštjan lep pozdrav.

No glede na to, da imaš vodo na obeh straneh, potem tudi jaz sumim, da je nekaj narobe z tesnilom na sesalnem kolektorju.
Ko pa sva govorila po telefonu pa mi potem ni bilo čisto jasno, kje se ti je nabrala smetana. Pod pokrovom ventilov, ali drugje v motorju.

No sedaj sem zopet dosegljiv na forumu( po udaru strele mi je spet skurilo računalnik) ali pa me pokliči na tel, pa še kakšno rečeva.

Lp Mitja
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » So Maj 30, 2009 10:55

Torej smetana pod pokrovom ventilov... Precej znana stvar, lahko je počena glava, mogoče tudi blok, najverjetneje pa ne tesni tesnilo glave... Praviš, da je ostanek soli tudi na batu... Potem je voda tudi v zgorevalnem prostoru in ne samo med oljem... Jaz bi res posumil na tesnilo glave, čeprav je spet sumljivo, da pušča v vse cilindre... Lahko da voda pride že v sesalne kanale, čeprav v tem primeru ne pride hitro v karter, kar naredi smetano na pokrovu ventilov... Za to je potrebno malce več časa, razen če res pošteno teče zraven...

Sumljivo...
LP
bostjan9
Admiral

OdgovorNapisal/-a bostjan9 » To Jun 02, 2009 07:06

pozdrav bega me samo nekaj motor je šel pred poškodbo vzmeti dobro in ni puščal nikjer zakaj zdaj tako da misli da glava in blok nista počena sesalni kolektor pa naj bi bil tudi v redo tako je rekel majster v Zadru kjer smo ga pozabili
lp
Uporabniški avatar
Mitja P
Admiral

OdgovorNapisal/-a Mitja P » To Jun 02, 2009 14:28

Boštjan potem pa verjetno tako kot je rekel Admin. Tesnilo glave.

Ali si prepričan, da je pravo oz. da ste ga pri montaži obrnili prav?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov