west system
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
west system
Pozdravljeni!
Zanima me kje je možno dobiti epoxy west system? Oz. kateri preverjeno lepilo naj uporabim za lepljenje tikovih lamel( podvodna puška).
Hvala!
Zanima me kje je možno dobiti epoxy west system? Oz. kateri preverjeno lepilo naj uporabim za lepljenje tikovih lamel( podvodna puška).
Hvala!
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
Problem je da so mi v samson kamniku priporočili neko epoxy lepilo ki naj bi bilo super za lepljenje teaka. Včeraj zjutraj sem to zalepil, predhodno sem vse letvice očistil z acetonom, no danes po 24urah je ratal en K****, letvice sem lahko z roko dal narazen, tako da bi rad neko preverjeno lepilo da ne bom zopet živcev zgubljal.
Hvala
Hvala
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
Epoksi lepila se tudi meni niso obnesla, potem sem pri pipistrelu nažical malo epoksi smole in 3 puške stojijo že 10 let skupaj brez nobenega problema. Ko očistiš z acetonom ne takoj lepit, počakaj 10-15 minut da komplet aceton izhlapi. Je pa tudi to problem da ni ves tik enako masten, en ima več olja en manj. Olje in epoksi pa ne gre skupaj.
Za teak je epoksi popolnoma ustrezen, ampak je treba les prej pripravit. Morda še boljše je formaldehidno lepilo, za puško pa bo povsem dober Titebond3. Slednji prime vsaj tako dobro kot slabši epoksiji, vendar se morajo lepljene površine natančno prilegat.
1.) Pri lepljenju teaka je pomembnejše od lepila to, da lepljence cele za nekaj 2.) časa namočiš v aceton in lepljeno površino še posebej dobro zdrgneš.
Potegneš iz kopeli in posušiš na sobni temperaturi.
3.) Ko je suho namažeš z lepilom in stisneš. Morebitnih epoksijev za tempranje ne smeš temprat dohler se ne zamrežijo trdo na otip. Če to storiš prej, se bo iz strukture lesa izločilo olje in delovalo kot ločilno sredstvo.
Teakove lamele sem na tak način uporabil v laminiranem loku reflex-deflex z 75# potega na 28" in če je tam držalo, bo tudi te boge sile v puški. In sistema si nisem izmislil, "pobral" sem ga priameriški industriji lokov, ki na tak način lepi loke iz oljnatih lesov. Zaradi olja ni težaven le teak, niti ni najbolj težaven les.
Še tega ne pozabit, da mora biti pred tem tratmajem les popolnoma suh za formaldehidno lepilo in epoksi, za Titebond3 pa niti ne.
Pa še to:
Samson nima primernega epoksija! Vzemi epoksi za laminiranje pri R&G ali Mirniku in ga primerno zgosti z tiksijem. V kolikor se ne želiš zafrkavat lepi z UHU Hart endfest, ali Smoth-ON AE40, ki je najboljše meni poznano epoksi lepilo.
1.) Pri lepljenju teaka je pomembnejše od lepila to, da lepljence cele za nekaj 2.) časa namočiš v aceton in lepljeno površino še posebej dobro zdrgneš.
Potegneš iz kopeli in posušiš na sobni temperaturi.
3.) Ko je suho namažeš z lepilom in stisneš. Morebitnih epoksijev za tempranje ne smeš temprat dohler se ne zamrežijo trdo na otip. Če to storiš prej, se bo iz strukture lesa izločilo olje in delovalo kot ločilno sredstvo.
Teakove lamele sem na tak način uporabil v laminiranem loku reflex-deflex z 75# potega na 28" in če je tam držalo, bo tudi te boge sile v puški. In sistema si nisem izmislil, "pobral" sem ga priameriški industriji lokov, ki na tak način lepi loke iz oljnatih lesov. Zaradi olja ni težaven le teak, niti ni najbolj težaven les.
Še tega ne pozabit, da mora biti pred tem tratmajem les popolnoma suh za formaldehidno lepilo in epoksi, za Titebond3 pa niti ne.
Pa še to:
Samson nima primernega epoksija! Vzemi epoksi za laminiranje pri R&G ali Mirniku in ga primerno zgosti z tiksijem. V kolikor se ne želiš zafrkavat lepi z UHU Hart endfest, ali Smoth-ON AE40, ki je najboljše meni poznano epoksi lepilo.
Ne bom dolgovezil... Vzemi v Mirniku Araldit.. To uporabljajo tudi v Elanu.. Spoj mora biti na čist Kontakt prej pa z acetonom dobro očiščeno.ne dovoli . Da bi premalo letvice stisnil , ker lepilo deluje le ko so spoji maksimalno stisnjeni ..drugače ti bodo letvice razpadle..
LpP
LpP
Fiat Justitia ... Some day....
rider666 napisal/-a:Zdravo.
Po priporocilih sem zalepil z ekspanzijskem puliretanskim 1komponentnim lepilom.
Ni optimalno! Ne vem kake sile so pri puški, ampak nobeno pu lepilo še ni držalo loka. Vsi kmalu razpadejo. Še najdlje je držalo neko Gorila sranje, a se tudi ni obneslo.
Jaz bi vzel Titebond3, če bi želel komplicirat pa UHU Hart endfest in ga stempral, da puška na soncu ne razpade.
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kontakt:
SR 290 napisal/-a:rider666 napisal/-a:Zdravo.
Po priporocilih sem zalepil z ekspanzijskem puliretanskim 1komponentnim lepilom.
Ni optimalno! Ne vem kake sile so pri puški, ampak nobeno pu lepilo še ni držalo loka. Vsi kmalu razpadejo. Še najdlje je držalo neko Gorila sranje, a se tudi ni obneslo.
Jaz bi vzel Titebond3, če bi želel komplicirat pa UHU Hart endfest in ga stempral, da puška na soncu ne razpade.
To mi je priporocil nekdo ki dela profesionalno puske ze 2 desetletji in do sedaj mu se nobena ni razpadla. Koncen izdelap pa pride itak 2x premazab z epoxy lepilom in 5x polakiran.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov