Evirude 5o
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Lotos2, slike (in druge datoteke) na tvojem računalniku na srečo niso dostopne kar komurkoli z interneta (razen, če imaš na stroju kak virus ali podobno).
Na povezavi, ki jo je zgoraj dal kasaudio, je serija navodil, kako si včasih lahko dosegel, da so tvoje slike lahko videli v prispevkih na forumu. Serija zato, ker se pri operacijskih sistemih in ponudnikih hranjenja slik na internetu spreminjajo in zato stare rešitve večkrat ne delujejo več tako, kot so bile v tej temi opisane. Med drugim meni ne deluje več postopek, ki sem ga tam opisal pred časom, ne delam pa na Win10 (kar domnevam, da imaš ti) da bi opisal stestiranega primernega za to.
V bistvu potrebuješ
Na povezavi, ki jo je zgoraj dal kasaudio, je serija navodil, kako si včasih lahko dosegel, da so tvoje slike lahko videli v prispevkih na forumu. Serija zato, ker se pri operacijskih sistemih in ponudnikih hranjenja slik na internetu spreminjajo in zato stare rešitve večkrat ne delujejo več tako, kot so bile v tej temi opisane. Med drugim meni ne deluje več postopek, ki sem ga tam opisal pred časom, ne delam pa na Win10 (kar domnevam, da imaš ti) da bi opisal stestiranega primernega za to.
V bistvu potrebuješ
- postopek, ki zmanjša sliko na primerno velikost, recimo 640 krat 460 ali 800 krat 600 pik oziroma pikslov (brez tega se forumov prikaz nečloveško raztegne čez širino zaslona)
- postopek za prepis (objavo, upload...) slik na strežnik, na katerem bodo vidne drugim uporabnikom na internetu (in kjer bodo ostale na istem naslovu vsaj, dokler bo tvoj članek zanimiv, sicer bodo slike v članku na forumu izginile)
- naslov slike na tistem strežniku (ne na tvojem računalnik, kot si dal zgoraj), da ga zapišeš med oznaki [img]in[/img]
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Hvala, AEgir, ko sem pred časom poskušal, sem brez prejšnjega zmanjševanja še dobil prevelike slike. Zdaj sem sem dal tole tvoje navodilo tudi v temo z navodili za dodajanje slik na forum.
Correct me if I am wrong, please.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov