OSCO Kolektorji - čep

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

js7358
Poddesetnik
Kraj: CE/MB

OSCO Kolektorji - čep

OdgovorNapisal/-a js7358 » Po Jun 22, 2009 16:08

Zanima me, če ve kdo, kje bi lahko dobil čepe oz tiste pokrovčke, ki se nahajajo na strani kolektorjev (firma Osco) za motor mercruiser 4.3 V6.
Čep okrogel, premera cca. 2 cm, mislim pa da je iz kakšne medenine ali nekaj podobnega.

pa še to....motomarine.it - na internetu nimajo cen? ali moreš bit prijavljen?

Slika
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Po Jun 22, 2009 18:52

Čep boš dobil v Motomarine. Lahko tudi "zašvinglaš" in vstaviš navadno pocinkani vodovodni čep, vendar je to kratkotrajna rešitev v nuji. Verjetno pa se dobijo še kje drugje (kakšne specialne trgovine).
Motomarine nima cen, pokliči ali pošlji mail, pa ti bodo z veseljem poslali ponudbo. Prijava je samo za firme, ki jemljejo robo pri njih.
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ss9940 » To Jun 23, 2009 10:22

Zdravo!

Ja, najboljše je pri kakšnem dobavitelju, čeprav ponavadi teh čepov nimajo posebej... Drugače pa si lahko čepe narediš pri kakšnem kovinostrugarju iz medenine, pazi le eno: navoj je colski in konusen (zaradi tesnenja čepa)!!!

LP

SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ss9940 » To Jun 23, 2009 10:25

Oops... še enkrat sem pogledal... Kolikor vidim to niso čepi z navojem, ampak tisti prešani... Hmmm ta bo dosti težja, ker jih OSCO ne trži... Pa zelo težko jih bo namestiti tako, da ne bodo puščali :cry: drugače so pa tudi iz medenine, zgledajo pa kot klasičen čep... Jaz bi te kar pustil in jih obdelal s kakšnim hladnim varom...

LP

SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov