Obratomer, temperatura
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
-
Jozefgerencer
- Višji štabni vodnik
Obratomer, temperatura
Pozdravljeni morjeplovci!
Na colnu Quicksilver sem menjal motor Mercury 40 z Mercury 115. Motor je skoraj nov in mi je prejsnjo sezono lepo tekel. Lepo vzge, skratka do zdaj vse O.K.
Sem pa pustil instrumente od prejsnjega motorja. Temperatura se po nekaj minutah voznje ustali pri 52stop.celzija. kolikor jaz vem, se motorji, tudi na avtu, segrejejipna okrog 100 stpinj celzija.
Tudi obrati so nizki. Nisem se proba, ampak bi ga najbrz najvec pognal na 5000 obratov.
Vozim nekje 19 milj pri 3700 obratih.
Ima kdo,mojstri morjeplovci,kaksno razlago?
Ali bi po zamenjavi motorja te stvari umeriti?
Ali se da s kasnim instrumentom te stvari izmeriti.
Vsem zelim vse lepo in hvala za pomoc.
Jozef
Na colnu Quicksilver sem menjal motor Mercury 40 z Mercury 115. Motor je skoraj nov in mi je prejsnjo sezono lepo tekel. Lepo vzge, skratka do zdaj vse O.K.
Sem pa pustil instrumente od prejsnjega motorja. Temperatura se po nekaj minutah voznje ustali pri 52stop.celzija. kolikor jaz vem, se motorji, tudi na avtu, segrejejipna okrog 100 stpinj celzija.
Tudi obrati so nizki. Nisem se proba, ampak bi ga najbrz najvec pognal na 5000 obratov.
Vozim nekje 19 milj pri 3700 obratih.
Ima kdo,mojstri morjeplovci,kaksno razlago?
Ali bi po zamenjavi motorja te stvari umeriti?
Ali se da s kasnim instrumentom te stvari izmeriti.
Vsem zelim vse lepo in hvala za pomoc.
Jozef
Temperaturo sem meril z IR termometrom na obeh glavah, motor v čebru. Pod štant gasom je narasla na 71°C, nad 2000vrt/min pa padja na 60°C. Evinrude ima nadtlačni ventil, ki pri večjem tlaku spusti vodo mimo termostata, zato je temperatura pri malo višjih vrtljajih nižja, če motor ni obremenjen. Motorji z direktnim hlajenjem z morjem delujejo na precej nižji temperaturi kot tisti z zaprtim sistemom, zato so tudi toplotne vrednosti svečk zelo nizke.

motorni
-
Daki
-
Jozefgerencer
- Višji štabni vodnik
Elisa
Pozdravljeni morjeplovci!
Hvala za vasa mnenja. Temperatura je potem najbrz O.K.
Bom malo pritisnil na gas, da vidim na koliko naraste.
Ce kdo rabi.... v Zadru je delavnica za popravils elis. Moj propeler je bil zelo malo poskodavan, a sem ga dal vseeno na popravilo. So ga tudi preizkusili na centrifugi. Niso poceni, a imam obcutek, da delajo dobro.
Morjeplovci VSEM LEPI VIKEND.
JOZEF
Hvala za vasa mnenja. Temperatura je potem najbrz O.K.
Bom malo pritisnil na gas, da vidim na koliko naraste.
Ce kdo rabi.... v Zadru je delavnica za popravils elis. Moj propeler je bil zelo malo poskodavan, a sem ga dal vseeno na popravilo. So ga tudi preizkusili na centrifugi. Niso poceni, a imam obcutek, da delajo dobro.
Morjeplovci VSEM LEPI VIKEND.
JOZEF
-
Jozefgerencer
- Višji štabni vodnik
Propeler
Najbrs je res pravilno balansiranje.
Popravilo in balansiranje, kar spada zraven, je 400hrk.
Meni ga je pogledal in rekel, jaz namrec ne najdem stevilk, da je 13×17. Ce ne dobim zadostnega stevila obratov,, bom moral kupiti novega, manjsega - tako meni mojster.
Vse lepo!
Jozef
Popravilo in balansiranje, kar spada zraven, je 400hrk.
Meni ga je pogledal in rekel, jaz namrec ne najdem stevilk, da je 13×17. Ce ne dobim zadostnega stevila obratov,, bom moral kupiti novega, manjsega - tako meni mojster.
Vse lepo!
Jozef
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 26 gostov