olje volvo penta 4.3gl

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

hosteter
Višji štabni praporščak

olje volvo penta 4.3gl

OdgovorNapisal/-a hosteter » Če Feb 23, 2017 19:06

Pozdrav vsem morjeplovcem.Sezona se počasi bliža in potrebno bo nabaviti material za servis.Imam en mali problem in to je poraba olja motorja.Pred cca 80 urami sem naredil generalko na 4.3 gl volvotu.Uporabljam olje sierra 25w-40 FCW.V treh tednih sem naredil cca 40ur in mi je požrlo olja iz max na min.Meni se to ne zdi normalno.Kakšno olje naliti da bo mir.Hvala vsem za pametne odgovore.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Feb 23, 2017 20:04

Če je takoj po generalki, potem je normalno! Ko se pa malo vteče, pa mora prenehati s pitjem olja. Seveda kaka malenkost lahko gre skozi, veliko pa ne!

Vsekakor pa ti bo sintetično olje zmanjšalo ali pa celo čisto ustavilo porabo. Jaz se ne bi zezal s Sierra-o, kupiš original, pa je. Poskusi kupit Quicksilver polsintetiko, ki ti jo bodo v trgovini prodali pod imenom "za MPI motorje", čeprav nima veze s tem... :lol:
ac3rs
Praporščak

OdgovorNapisal/-a ac3rs » Če Mar 02, 2017 14:50

Se strinja z adminom, raje kupi Quicksilver olje, pride 40€ pri AS v framu . Za volvota pa imajo v refuzi in je 10€ dražje. Kolega je lani naredil generalko na motorju mercruiser 4.3 l.2006 . Motor mu je porabil cca 5l olja na 50ur, saj se morajo tafloni uleči. Pri avtomobilu je potrebno cca.1000km.

lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov