Termostat na izvenkrmnih motorjih

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
stojko
Viceadmiral
Kraj: Sežana

OdgovorNapisal/-a stojko » Po Jun 29, 2009 01:02

Vsekakor zanimivo branje, ko se delijo mnenja. Tako enega kot drugega je bilo lepo brat in pri tem še malo razmišljat :D.
Moj primer je pa tak - ne bom dolgovezil.
Ko sem pral na slušalke se mi je pripetilo, da je bil kontrolni curek kot od penzionista... :P (pa nov motor :shock: )
Pa sem zelo hitro ugotovil kje tiči zajec. Cev od pipe do slušalk je bila veliko, veliko PREDOLGA in PRETANKA. Tako je v celoti omejevala pretok vode. Ko sem čoln zapeljal bližje pipi in zamenjal cev z debelejšo je špricalo :oops:..., da vam ne povem :D
Imate dovolj pretoka :?:
theuros
Kapitan

OdgovorNapisal/-a theuros » Po Jun 29, 2009 08:02

atilone napisal/-a: Zelo redko pa se zgodi, da impeler v momentu neha delat, če se namreč vulkanizirani del na cev, katera je v impelerju, odlepi oz. odtrga . Verjetno od tisoč in nekaj članov še ni imelo tega primera.

O pa je nažalost, že 2x!
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Po Jun 29, 2009 09:00

Ker sem imel isti motor kot Hijena lahko povem samo to, da ne more biti problem v preslabem pretoku vode iz vodovodne cevi, saj impeler ne zmore pol pretoka kot ga da vodovod. Je pa res, da morajo slušalke dobro nalegati in predvsem na pravem mestu, ker če vlečejo zrak, pretok ni pravi pa tudi curek je slabši. Pomembno je tudi, da je pipa iz vodovoda odprta na polno in ne samo na pol, verjemite.
Če ni kontrolnega curka je nujno da zadevo ustaviš in ugotoviš kje je problem, ker čeprav mogoče hlajenje dela, nekaj ni v redu in me zanima kdo je tisti, ki bi plul po morju z takim motorjem popolnoma brez skrbi.
Guma je guma, zaenkrat.
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Sr Jul 01, 2009 11:55

Evo, ravno predvčerajšnim sem s slušalkami pral motor in ni bilo nobenega najmanjšega problema, motor laufal 20 min da se je segrel in in verjetno zadosti očistil vse kanale.
Edino sosedi so malo besni ker brni. :lol:
Guma je guma, zaenkrat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov