Čiščenje električnega vinča Quick 500 w
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
-
Izolan1971
- Višji štabni vodnik
- Kraj: Izola
Čiščenje električnega vinča Quick 500 w
Pozdravljeni, sem nov na forumu- od danes. Ne znajdem se še, sploh, da bi lahko objavil fotografijo.
Skratka, do lani lastnik Istranke. Od oktobra pa 6 m gliserja s kabino z električnim vinčem... Naslednji teden ga dam na suho zaradi servisa motorja in antifoulinga.
Bi že prej kaj naštudiral kako objaviti moje vpršanja pa me je Polanc zafrknil, ker sem dve uri prebiral njegove zanimive prigode jadralskih začetkov oz. kariere jadranja..Vsa čast in hvala za zanimivo branje.
Še enkrat skratka:)- na tem forumu sem prebral, da je dobro električni vinč razmontirati, očistiti, namazati. Bivši lastnik - Italijan tega ni naredil vsaj zadnjih nekaj let.
Sam nisem prav tehničen tip. Gledam ta winč s pokrovom na vrhu (škoda da ne znam še objaviti fotografij iz strežnika...) Nikjer nobenega vijaka v sredini, vijaki zgoraj le na raznih zatičih. So pa spodaj - s spodnje strani kamor pada veriga- štirje vijaki s katerimi je pritrjen...Iskal sem na you tube ali je kje posneto kako se tak vinč razmontira..nikjer nič..
Ali mi zna kdo preprosto povedati kako tal vinč razmontirati. Kje se ga lotiti. Previdevam,da ko bom enkrat začel da bo šlo in da bom, če bom dovolj pozoren tudi znal nazaj sestaviti.
Ali naj se ga lotim z vijaki spodaj in ga tako dobim od plastike...?
Hvala v naprej, če mi bo kdo dal kakšen uporaben nasvet.
Aja evo link kje je na sliki takšen vinč:
http://www.nauticailliano.it/dettaglio- ... l1512.html
Skratka, do lani lastnik Istranke. Od oktobra pa 6 m gliserja s kabino z električnim vinčem... Naslednji teden ga dam na suho zaradi servisa motorja in antifoulinga.
Bi že prej kaj naštudiral kako objaviti moje vpršanja pa me je Polanc zafrknil, ker sem dve uri prebiral njegove zanimive prigode jadralskih začetkov oz. kariere jadranja..Vsa čast in hvala za zanimivo branje.
Še enkrat skratka:)- na tem forumu sem prebral, da je dobro električni vinč razmontirati, očistiti, namazati. Bivši lastnik - Italijan tega ni naredil vsaj zadnjih nekaj let.
Sam nisem prav tehničen tip. Gledam ta winč s pokrovom na vrhu (škoda da ne znam še objaviti fotografij iz strežnika...) Nikjer nobenega vijaka v sredini, vijaki zgoraj le na raznih zatičih. So pa spodaj - s spodnje strani kamor pada veriga- štirje vijaki s katerimi je pritrjen...Iskal sem na you tube ali je kje posneto kako se tak vinč razmontira..nikjer nič..
Ali mi zna kdo preprosto povedati kako tal vinč razmontirati. Kje se ga lotiti. Previdevam,da ko bom enkrat začel da bo šlo in da bom, če bom dovolj pozoren tudi znal nazaj sestaviti.
Ali naj se ga lotim z vijaki spodaj in ga tako dobim od plastike...?
Hvala v naprej, če mi bo kdo dal kakšen uporaben nasvet.
Aja evo link kje je na sliki takšen vinč:
http://www.nauticailliano.it/dettaglio- ... l1512.html
Nazadnje spremenil H2O, dne Pe Jun 02, 2017 13:01, skupaj popravljeno 1 krat.
-
Izolan1971
- Višji štabni vodnik
Kako ga pa sprostiš za ročno spuščanje? Na prejšnjem čolnu sem imel ročico, enako kot tista za jadralske vinče. Z njo odviješ vijak na vrhu in snameš tisti vrtljivi del, ki grabi verigo, tole je pogled od spodaj:
Nato odviješ 4 vijake in ga dobiš ven.
Odpreš ohišje reduktorja, opereš z nafto, zamenjaš semeringe in naliješ novo olje SAE 140

Nato odviješ 4 vijake in ga dobiš ven.
Odpreš ohišje reduktorja, opereš z nafto, zamenjaš semeringe in naliješ novo olje SAE 140

motorni
-
Izolan1971
- Višji štabni vodnik
Vinč quick 500 W
Hvala admiral, super. Torej je tudi H20 imel prav in se podobno oz. enako odvije kot tisti na yuotube.
OK hvala bo šlo zagotovo.
Moram samo najti kje se semeringe kupi. Če kdo ve, naj mi prosim svetuje. Sicer bom pa vprašal bivšega lastnika, če je on kdaj kaj to delal...Malo pa dvomim, ker sem ob nakupu sicer imel občutek, da je full pedanten, sedaj ko sem pa bolje očistil čoln čez zimo in malo urejal kar sem lahko na vodi, sem videl, da je bil kar malo površen. Vsake toliko manjka kakšen vijak, ograjici sem moral dati nekaj kovic...Upam samo, da nisem še česa bistvenega spregledal ob nakupu:)
OK hvala bo šlo zagotovo.
Moram samo najti kje se semeringe kupi. Če kdo ve, naj mi prosim svetuje. Sicer bom pa vprašal bivšega lastnika, če je on kdaj kaj to delal...Malo pa dvomim, ker sem ob nakupu sicer imel občutek, da je full pedanten, sedaj ko sem pa bolje očistil čoln čez zimo in malo urejal kar sem lahko na vodi, sem videl, da je bil kar malo površen. Vsake toliko manjka kakšen vijak, ograjici sem moral dati nekaj kovic...Upam samo, da nisem še česa bistvenega spregledal ob nakupu:)
-
Izolan1971
- Višji štabni vodnik
-
Izolan1971
- Višji štabni vodnik
Aha, sedaj sem videl tudi, da sem jaz že Naddesetnik
Uff, dolga bo pot do čina kot ga je imel tisti se mi zdi KontraAdmiral (Brovet) v bivši JNA. Ta naziv Kontraamiral mi je prav super
Hvala še enkrat za pomoč glede vinča. Zdaj sem bral v enem od prispevkov okrog težav, ki so jih imeli s 4t motori (Suzukiji in drugimi) elektronika, elektrika...bemtiš moram mehanika, ki mi bo servis delal malo vprašati kje so varovalke, da bom vedel in da si nabavim rezervo....
Grem sedaj pogledati, če je kdo že KontraAdmiral ali "samo" Admirali
Hvala še enkrat za pomoč glede vinča. Zdaj sem bral v enem od prispevkov okrog težav, ki so jih imeli s 4t motori (Suzukiji in drugimi) elektronika, elektrika...bemtiš moram mehanika, ki mi bo servis delal malo vprašati kje so varovalke, da bom vedel in da si nabavim rezervo....
Grem sedaj pogledati, če je kdo že KontraAdmiral ali "samo" Admirali
-
Izolan1971
- Višji štabni vodnik
čiščenje vinča
Vinč sem lepo razstavil - se razstavi kot tisti na posnetku, čisto enostavno. Očistil in na novo namazal.
Hvala za pomoč in lp.
Hvala za pomoč in lp.
-
NOVI FOSIL
- Admiral
- Kraj: LJ-CRES
- Kontakt:
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov