1k ali 2 k epoxi primer
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
1k ali 2 k epoxi primer
v čem je razlika med 1k in 2k epoxi primerom, rabim za prebarvat alternator, zaganjač in te malenkosti okoli motorja.
Ne verjamem, da 1K epoksi obstaj. So taki, ki so vnaprej zmešani in so jim dodani zaviralci, ki popustijo pri povišani temperaturi in se jih uporablja za avtoclave, barvanje v peči...
Tak iz pršilke kakršnega sliko si mi poslal po moje ni noben epoksi primer, temveč neka druga žavba, na katero se epoksi barva lepo veže.
Menim, da je glavna prednost epoksidnega primerja ravno v odličnih lepilnih lastnostih epoksija, ki je skoraj najboljše lepilo.
Neka morebitna disperzija epoksidnega prahu in topila ni ravno to.
@nac,
1K akril že zelo dolgo obstaja, ampak ne polimerizira v homogen PU kot dvokomponenten. Ne vem, ampak verjetno je 1K akril neka akrilna disperzija v topilu in kot tak je "kao akril".
Tak iz pršilke kakršnega sliko si mi poslal po moje ni noben epoksi primer, temveč neka druga žavba, na katero se epoksi barva lepo veže.
Menim, da je glavna prednost epoksidnega primerja ravno v odličnih lepilnih lastnostih epoksija, ki je skoraj najboljše lepilo.
Neka morebitna disperzija epoksidnega prahu in topila ni ravno to.
@nac,
1K akril že zelo dolgo obstaja, ampak ne polimerizira v homogen PU kot dvokomponenten. Ne vem, ampak verjetno je 1K akril neka akrilna disperzija v topilu in kot tak je "kao akril".
Nazadnje spremenil SR 290, dne Pe Apr 07, 2017 21:26, skupaj popravljeno 1 krat.
Nac,
Ne vem kaj se uporablja v avtoreparaturah.
Moja žena je pred dvajsetimi leti barvala lončene izdelke z 1K akrilnimi barvami in tudi na steklo je risala z njimi. Šlo je brez gretja v pečici in se je strdilo skoraj kot emajl.
Ali je bil to res akril, ali morda "epoksi" kakršnega najdeš v 5 minutnih "epoksi" lepilih, ali 1K "epoksi" pršilkah, tega ne vem.
Načeloma mi je povsem jasno, da polimerov kakršna sta PU ali epoksi ne moreš kvalitetno zamrežit brez trdilca.
Ne vem kaj se uporablja v avtoreparaturah.
Moja žena je pred dvajsetimi leti barvala lončene izdelke z 1K akrilnimi barvami in tudi na steklo je risala z njimi. Šlo je brez gretja v pečici in se je strdilo skoraj kot emajl.
Ali je bil to res akril, ali morda "epoksi" kakršnega najdeš v 5 minutnih "epoksi" lepilih, ali 1K "epoksi" pršilkah, tega ne vem.
Načeloma mi je povsem jasno, da polimerov kakršna sta PU ali epoksi ne moreš kvalitetno zamrežit brez trdilca.
http://www.spraymax.de/index.php?id=351&L=1
to sem slučajno zasledil
to sem slučajno zasledil
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta