Yamaha 30hp autolube
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Yamaha 30hp autolube
pozdravljeni zanima me če ima kdo kakšne izkušnje s tem motorjem baje da se da odprt na 50 hp
če kdo karkoli kaj ve mi naj prosim napiše
če kdo karkoli kaj ve mi naj prosim napiše
Glede nadgradnje, ti bo moral kdo drugi kaj povedat.
Stvar je sledeča. V kolikor se pogovarjamo o Yamaha 30 modelu, gre verjetno za klasičen 3 valjni motor s 496 cm³, 3 uplinjači nekaj takega:
http://www.yamahamarineservice.com/Page ... 30deol.htm
v primeru Yamahe 50 (vsaj original zadeva) pa gre za prav tako 3 valjni motor s tremi uplinjači s tem da gre za 698 cm³ (takega si lastim trenutno).
Razlika je še vsaj v mojem primeru v čoku (ročni 30HP, avtomatski 50 HP).
Po mojih občutkih ima 50 tudi nekoliko bolj miren tek, je pa tudi seveda težji kakšnih 25 kg.
Stvar je sledeča. V kolikor se pogovarjamo o Yamaha 30 modelu, gre verjetno za klasičen 3 valjni motor s 496 cm³, 3 uplinjači nekaj takega:
http://www.yamahamarineservice.com/Page ... 30deol.htm
v primeru Yamahe 50 (vsaj original zadeva) pa gre za prav tako 3 valjni motor s tremi uplinjači s tem da gre za 698 cm³ (takega si lastim trenutno).
Razlika je še vsaj v mojem primeru v čoku (ročni 30HP, avtomatski 50 HP).
Po mojih občutkih ima 50 tudi nekoliko bolj miren tek, je pa tudi seveda težji kakšnih 25 kg.
razstavi ohišje zračnega filtra, poglej če je noter kak del, ( ponavadi pločevinasta plošča) ki omejuje pretok zraka, da je luknja manjša, kot bi lahko bila.
Če je, vzami ven in fertik.
Če ni, imaš verjetno 500 cm3 verzijo..
Sicer pa poglej na ploščico kaj ti piše pa boš vedel točen model in kaj iz njega lahko narediš.
Če je, vzami ven in fertik.
Če ni, imaš verjetno 500 cm3 verzijo..
Sicer pa poglej na ploščico kaj ti piše pa boš vedel točen model in kaj iz njega lahko narediš.
peavera napisal/-a:no jest imam tega z tremi bati in ta naj bi se odpru na 50 hp tko sm slišav pa me zanima kaj naj bi se zamenjal
Hoj!
Kaj ti piše na ploščici motorja? Kateri tip? Iz tega se da razbrati kolikšna je prostornina motorja. Če je prostornina 496 cm³ potem je to to. Če je prostornina 698 cm³ potem pa je to lahko motor od 40-50 KM.
Lep pozdrav!
peavera napisal/-a:sm pogledav v zračni filter nič ni not ploščice pa ni vsaj tm kjer bi mogla bit
Potem ga pa zvagaj. 30KM ima suho maso 61 kg, 40-50KM pa med 73,5 in 88 kg, odvisno za kateri model gre (kratka noga, električni trim, ročni trim oz tild).
Mogoče svoj motor prepoznaš po sliki. Tukaj je povezava.
Če je pa še registriran pa imaš, ne glede na to, da ne najdeš ploščice, v plovnem dovoljenju serijsko številko. Tudi iz te se da razbrati za kateri model motorja gre.
Lep pozdrav.
Wisdom napisal/-a:peavera napisal/-a:točno tak je kod na tej sliki
št motorja 316682
Potem je to 30 KM motor. Če se da "sfrizirati" na 50 KM pa težko rečem. Vsaj po kubaturi sodeč se to ne bo dalo.
Lep pozdrav.
Yamaha ima v serijski številki še črko, ki določa letnico motorja. Navadno je ploščica na konzoli, ki je privita na krmno desko. Zakaj bi bila serijska številka v zračnem filtru mi pa ni jasno.
Lep pozdrav.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov