Suzuki DT 75 (Elektronika)

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

tomok
Praporščak

Suzuki DT 75 (Elektronika)

OdgovorNapisal/-a tomok » Po Jul 27, 2009 18:10

Evo morjeplovci,ko kupiš nekaj rabljenega se težave kar in kar ne nehajo.
Lani sem kupil gumo z starejšim motorjem Suzuki DT75 let. 88,in se lotil servisa na njem.Ob ugotovitvi pooblaščenega serviserja da je več ali manj vse zjeb....o,sem se odločil za generalno in jo tudi naredil bp.
Lani je motor deloval kot urca cel dopust ,letos je pa odletela še elektronika.Tako mi motor trokira in napačno meče iskro.Če bi vedel že takoj ko sem se spravil na generalno da me čaka taka saga ,verjemite bi ga odžagal že taprvi dan.Tako pa imam sedaj skoraj vse dele zamenjane od semeringov do batov do senzorjev in motor je praktično nov.Če zamenjam še elektroniko bo zamenjano skoraj vse.Če ne zamenjam elektronike je motor vreden nič čeprav je ostalo zamenjano vse.
Ni panike,zamenjal bi tudi elektroniko,tu pa se pojavi problem kateremu se reče cena le nje :930EUR :shock: ,naročena pri Marine servisu.
To je tale zadeva po št:10
http://store.brownspoint.com/DT75/fig014-758897.asp

Nekaj sem gledal že po eBay-u in najdel samo eno rabljeno čez lužo za 400$.

Kaj je možno to zalito zadevo nekako odpret in da se loti kakšen elektro maček problema in zamenja kakšen kondenzator ali kaj.
Ali pa če ima kdo od vas kakršno koli rešitev za cenejšo novo zadevo ali rabljeno ki deluje.

Morjeplovci vseh odgovorov in pomoči bom zelo vesel.
V naprej najlepša hvala in mirno morje.

Lp T.
kol6
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a kol6 » To Jul 28, 2009 20:51

Ne vem,mislim,da imaš tak motor.Tle eden tudi prodaja dele.

http://tampabay.kijiji.com/c-Cars-vehic ... Z140497145
Morski_volk
Kapitan
Kraj: obala

OdgovorNapisal/-a Morski_volk » Sr Jul 29, 2009 06:42

No tako sem se jaz nafukal ko sem kupu tomos 4,5 :evil: ...40k sit sem dal takrat..v oglasu je pisalo da je zelo zelo malo rabljen,kot nov.....no ko ga pridem pogledat,me je prva stvar že takoj zmotila da je pokrov motorja pobarvan na črno-sicer to ni tako pomembno ampak mi je lepše če je original z nalepkami tomos :) .....no poskusim zadevo vžgat in vžge takoj....odločim se za nakup....pogledam olje v peti in ga montiram na čoln....vozim se niti eno uro,nakar začne ropotat vse skupaj :roll: .....pridem do priveza in doma razšravfam motor in ugotovim da ima glavna gred-ojnica luft :evil: .....cilinder ter bat totalno zrisana-cilinder potreben honanja oz. novega :? ....ko sem hotu odšravfat magnet sem ga lahko premikal levo ter desno saj so bili ležaji totalno v kurcu :? ....skratka zadeva potrebna generalne :x ....no lastnik mi je zatrjeval ob nakupu da če bi bilo kaj narobe ga lahko mirno pokličem....japajade....javljal se na gsm ni več,stopim do doma nikoli ga ne dobim....vprašam družino če lahko dobim njegovo številko ki mi jo seveda niso hoteli dati kljub temu da sem povedal za kaj se gre :roll: ....skratka neki čudni ljudje....VIDENO-KUPLJENO :evil: ....skratka malo rabljen motor sigurno ne sme biti v takem stanju.....nato se mi ni dalo več ukvarjat s tem človekom in sem naredil generalno ki me je prišla še dodatnih 25k sit-samo kosi
Z barko si dvakrat srečen....ko jo kupiš ter ko jo prodaš

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 14 gostov