Obnova gumenjaka

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

gregstr
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana

Obnova gumenjaka

OdgovorNapisal/-a gregstr » Če Avg 13, 2009 16:06

Imam od Yamahe gumenjaka 230T. Star je nekaj let in se še drži, le zadaj pri dili nekaj pušča in voda vdira vanj.
A mogoče kdo pozna mojstra, ki bi naredil obnovo ali pa pregledal gumico kaj se da narediti?

THX
Georgo
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a Georgo » Če Avg 13, 2009 21:48

Najbolše da pokličeš in se dogovoriš s to firmo:

GUMAR, BAHUN & HREN, d.n.o.
Ulica, hišna številka: Cesta pod Slivnico 23
Poštna številka in kraj: 1380 Cerknica
Telefon: Mobilni telefon (041) 670 779

Sam imam dobre izkušnje, tudi sam sem ime podoben primer ampak samo gumi.

LP in mirno morje!
Grega_STi
Poddesetnik

Popravilo PVC

OdgovorNapisal/-a Grega_STi » Po Avg 17, 2009 10:41

Pozdravljeni,
Nisem zelo pogost obiskovalec teh forumov, včasih pa vseeno kaj pogledam. Nasvet vsem uporabnikom napihljivih čolnov naj bo, da ob težavah pokličejo uvoznika omenjene znamke saj le-ta mora imeti urejen servis. To naj bo prvi korak predno začnete uporabljati sekundna lepila, razne neostike, cementna lepila in še vrsto drugih, saj boste s tem ali uničili material ali v najboljšem primeru naredili precej dodatnega dela serviserjem, ki MORAMO očistiti vsa predhodna lepila, predno začnemo lepiti. Očistiti vsa lepila in ne poškodovati material pa ni vedno lahko.
Ne poznam pravil na forumu glede oglaševanja storitev, vendar sam popravljam skoraj izključno PVC material že skoraj 10let in sem pooblaščen za vrsto proizvajalcev, v osnovi za Zodiac, potem za Yam, Honda, Hifei,..... PVC popravljam že skoraj 10let, cca 150 čolnov letno. Nikjer posebej ne oglašujem, a me ljudje najdejo. Kot uvoznik Zodiaca sem bil na enotedenskem šolanju v tovarni Zodiac in vam povem, da popravila držijo, če le ni material že uničen.
Lahko še povem, da veliko težav s popravili nastane ker ljudje sami začnejo popravljati čolne z materiali, ki mu jih priporoča nek znanec ali podobno. Kvaliteten nasvet bo prišel od uvoznika oz pooblaščenega serviserja, ki ima prava lepila in prave materiale. VSE se da popraviti s pravimi pogoji dela in s pravimi materiali.

Lep pozdrav,

Gregor
ORCA
Višji praporščak
Kraj: Štajerska - Obala

Re: Popravilo PVC

OdgovorNapisal/-a ORCA » Po Avg 17, 2009 11:46

Grega_STi napisal/-a:Pozdravljeni,
Nisem zelo pogost obiskovalec teh forumov, včasih pa vseeno kaj pogledam. Nasvet vsem uporabnikom napihljivih čolnov naj bo, da ob težavah pokličejo uvoznika omenjene znamke saj le-ta mora imeti urejen servis. To naj bo prvi korak predno začnete uporabljati sekundna lepila, razne neostike, cementna lepila in še vrsto drugih, saj boste s tem ali uničili material ali v najboljšem primeru naredili precej dodatnega dela serviserjem, ki MORAMO očistiti vsa predhodna lepila, predno začnemo lepiti. Očistiti vsa lepila in ne poškodovati material pa ni vedno lahko.
Ne poznam pravil na forumu glede oglaševanja storitev, vendar sam popravljam skoraj izključno PVC material že skoraj 10let in sem pooblaščen za vrsto proizvajalcev, v osnovi za Zodiac, potem za Yam, Honda, Hifei,..... PVC popravljam že skoraj 10let, cca 150 čolnov letno. Nikjer posebej ne oglašujem, a me ljudje najdejo. Kot uvoznik Zodiaca sem bil na enotedenskem šolanju v tovarni Zodiac in vam povem, da popravila držijo, če le ni material že uničen.
Lahko še povem, da veliko težav s popravili nastane ker ljudje sami začnejo popravljati čolne z materiali, ki mu jih priporoča nek znanec ali podobno. Kvaliteten nasvet bo prišel od uvoznika oz pooblaščenega serviserja, ki ima prava lepila in prave materiale. VSE se da popraviti s pravimi pogoji dela in s pravimi materiali.

Lep pozdrav,

Gregor

Se strinjam Gregor, jaz niti nočem popravljat gumonov, če so že polepljeni z neostikom, atakom, ali kako drugo marmelado, ker imam preveč dela z odstranjevanjem teh lepil preden začnem lepit. Enostavno postavim dvojno ceno popravila. :)
gregstr
Kontraadmiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a gregstr » Sr Avg 19, 2009 08:45

No, da si ne bosta preveč cen navijala :D
Rajš povejta kakšen kontakt 8)
Grega_STi
Poddesetnik

OdgovorNapisal/-a Grega_STi » Sr Avg 19, 2009 10:25

Zdravo,

Moj kontakt je 04 5302 444 - Seawave Marine d.o.o., Gregor.

Lp

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot], Kristijan, Septimus in 2 gosta