Barvanje čolna

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

aleks09
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a aleks09 » Ne Nov 06, 2016 09:59

AEgir napisal/-a:A kdo ve, če bi bil jupol dobra izbira za nadvodni del?

Ja, samo mora bit Citro da se ne dela mufa :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
customs
Kapitan bojne ladje
Kraj: Maribor-Sukošan
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a customs » Ne Nov 06, 2016 22:20

Fantje malo resnosti prosim! :wink:
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Nov 07, 2016 21:11

Če je GC dober ga samo spoliraj. Dobro spoliran GC je najlepši in tudi, ko se sveti je na oko popolnoma nekaj drugega, kot zbledeno lisasto kljuse.

Torej če je GC zdrav jaz ne bi barval, vsaj ne palube, ker je to PITA. Če hočeš, da bo narejeno, kot je treba bo drago, verjetno dražje, kot je vreden čoln, če boš delal kompromise boš pa naredil skropucalo.

Če je sedaj zdaj gor ne bel ne krem, daj samo boke v modro barvo, če ti je modra pač všeč. Takoj boš videl kako bo zgornji del lep, sploh če ni snežno bel. K modrim trupom se ne znežno bela paluba lepše poda. Tudi, če je paluba "lisasta" bodo spodnji barvani boki "ubili" lisasto palubo in bo lepo.
Raster pa dobiš modele in ga samo dodaš, da bo povsod enak.

Mojih 5 centov!

P.S. ja, na tvojem mestu bi jaz boke polepil in ne barval. Cenejse in enako trajno, kot kaka 1K PU barva. Kak AWL je pa itaq bankrot in vrednost čolna ne opravičuje cene.
Kvalitetna folija, pravilno montirana se ne odlepi, se ne lušči, ne mehuri... NIČ. Tam je, dokler je ne pobere od starosti. Če se odlepi je majster za en krc! Kar se tiče temperature. Folija naravnost obužuje visoko temperaturo vsake toliko, saj jo visoka temperatura obnavlja. Ce se naredijo praskice od pranja, soli itd. jih sonce "odstrani". Če te skrbi obstojnost barve pa se folijo po tem, ko se "razplini" še premaže.

Če imaš ogrevan prostor ti pridem jaz namontirat folijo za sindikalno ceno.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Po Nov 07, 2016 21:23

Ampak AWL je precej cenejši od folije, če znaš sam špricnit, predvsem GRIP se obnese, ker lahko spoliraš napake. :D
Uporabniški avatar
customs
Kapitan bojne ladje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a customs » Po Nov 07, 2016 21:37

Po telefonu sem govoril z Bonaparte. In razložil mi je nekaj stvari glede barvanja in če pogledam malo po forumu ima očitno kar nekaj izkušenj z barvanjem. Mogoče se motim vendar po pogovoru sem dobil občutek da res ve kaj počne. Zato se najbolj nagibam k barvanju kajti imam prijatelja ki je res zelo dober avtoličar in če vam pokažem kako mi je pobarval kombi boste vedeli da je dober. Glede prodaje si jaz ne belim glave z tem da bi ljudje mislili da kaj skrivam lahko preberejo te debate in slike in jim bo jasno zakaj je čoln barvan! Zakaj modra barva? Ker je zame najlepša barva,ker obožujem morje, ker celo življenje vozim motocross in sem zaprisežen yamahi ki je spet modra! Imam kombi mercedes vito predelan v avtodom ki je spet moder candy blue! No zdaj veste zakaj hočem še moder čoln! Hehehehehe
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Nov 07, 2016 22:23

SR 290 napisal/-a:Ampak AWL je precej cenejši od folije, če znaš sam špricnit, predvsem GRIP se obnese, ker lahko spoliraš napake. :D

Folija je ca 120e za boke. Material
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » Po Nov 07, 2016 22:26

customs napisal/-a:Po telefonu sem govoril z Bonaparte. In razložil mi je nekaj stvari glede barvanja in če pogledam malo po forumu ima očitno kar nekaj izkušenj z barvanjem. Mogoče se motim vendar po pogovoru sem dobil občutek da res ve kaj počne. Zato se najbolj nagibam k barvanju kajti imam prijatelja ki je res zelo dober avtoličar in če vam pokažem kako mi je pobarval kombi boste vedeli da je dober. Glede prodaje si jaz ne belim glave z tem da bi ljudje mislili da kaj skrivam lahko preberejo te debate in slike in jim bo jasno zakaj je čoln barvan! Zakaj modra barva? Ker je zame najlepša barva,ker obožujem morje, ker celo življenje vozim motocross in sem zaprisežen yamahi ki je spet modra! Imam kombi mercedes vito predelan v avtodom ki je spet moder candy blue! No zdaj veste zakaj hočem še moder čoln! Hehehehehe

Bonaparte je v redu dec
Modra barva je lepa
Se vedno pa menim da ti bo zal ce bos barval palubo in ne bos naredil komplet novega rastra z modeli.
Razni gripi in ostali posipi za izdelavo rastra so kr neki.
Uporabniški avatar
customs
Kapitan bojne ladje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a customs » To Nov 08, 2016 07:01

Ta čoln ima samo les gor. Dal bi gor samolepino protidrsno folijo.
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » To Nov 08, 2016 07:09

mamaMicka napisal/-a:

Jaz lahko dam dobro besedo za KiwiGrip. Sem 4 leta nazaj barval palubo in je še vedno BP pa se veliko hodi po njemu s čevlji (barka v uporabi celo leto).
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
customs
Kapitan bojne ladje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a customs » To Nov 08, 2016 08:31

mamaMicka napisal/-a:
customs napisal/-a:Po telefonu sem govoril z Bonaparte. In razložil mi je nekaj stvari glede barvanja in če pogledam malo po forumu ima očitno kar nekaj izkušenj z barvanjem. Mogoče se motim vendar po pogovoru sem dobil občutek da res ve kaj počne. Zato se najbolj nagibam k barvanju kajti imam prijatelja ki je res zelo dober avtoličar in če vam pokažem kako mi je pobarval kombi boste vedeli da je dober. Glede prodaje si jaz ne belim glave z tem da bi ljudje mislili da kaj skrivam lahko preberejo te debate in slike in jim bo jasno zakaj je čoln barvan! Zakaj modra barva? Ker je zame najlepša barva,ker obožujem morje, ker celo življenje vozim motocross in sem zaprisežen yamahi ki je spet modra! Imam kombi mercedes vito predelan v avtodom ki je spet moder candy blue! No zdaj veste zakaj hočem še moder čoln! Hehehehehe

Bonaparte je v redu dec
Modra barva je lepa
Se vedno pa menim da ti bo zal ce bos barval palubo in ne bos naredil komplet novega rastra z modeli.

Jaz bi itak barval samo zgornji del palube tam je vse glatko. Notri pri sedežih pa ne.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » To Nov 08, 2016 11:04

evovii napisal/-a:
mamaMicka napisal/-a:

Jaz lahko dam dobro besedo za KiwiGrip. Sem 4 leta nazaj barval palubo in je še vedno BP pa se veliko hodi po njemu s čevlji (barka v uporabi celo leto).

Ej hvala za tale kiwi, ga bom uporabil. Kje si ga pa nabavil?
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » To Nov 08, 2016 13:49

Prodajal ga je Primus R. Takrat sva ga skupaj naročila iz tujine. Sedaj sem šel pogledat na njegovo spletno stran pa ga nima več v prodajnem programu...
Drugače pa je zastopnik za HR pri nas v Umagu v marini. Firma se imenuje Almi. Poklič Damirja na +385 99 510 18 00 pa se zmenita. Mislim, pa da ga ima na zalogi. Če boš hodil v Umag pa se lahko oglasiš pa lahko vidiš v živo pa še kakšen pir spijeva.
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
mato
Admiral
Kraj: Škofja loka

Re: Barvanje čolna

OdgovorNapisal/-a mato » Ne Jun 17, 2018 23:51

Ali tole še velja:
Drugače pa je zastopnik za HR pri nas v Umagu v marini. Firma se imenuje Almi. Poklič Damirja na +385 99 510 18 00 pa se zmenita. Mislim, pa da ga ima na zalogi.
Mato :wink:
Uporabniški avatar
j.k.
Kapitan bojne ladje

Re: Barvanje čolna

OdgovorNapisal/-a j.k. » Po Jun 18, 2018 08:46

mato napisal/-a:Ali tole še velja:
Drugače pa je zastopnik za HR pri nas v Umagu v marini. Firma se imenuje Almi. Poklič Damirja na +385 99 510 18 00 pa se zmenita. Mislim, pa da ga ima na zalogi.

Na njihovi strani, pravijo da še. . .
http://almi.hr/index.php/hr/kiwigrip

Ima pa primusr podobno zadevo...
https://www.primusr.com/navtika/protizdrsni-premazi/
Konec koncev, morje, vendarle, odkrije vsako napako!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti