Brzinomer ne dela

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Morski Jelen
Višji štabni praporščak

Re: Brzinomer ne dela

OdgovorNapisal/-a Morski Jelen » Ne Avg 12, 2018 19:16

@Morosito, pojma nimam, kateri kotni razdelilec imaš v misih. Samo 10cm zajle je vpete v podaljšek biaksa.

@Polanc, ja, lahko, da bo to. Ne upam pa kaj dosti več bezati naprej, ker nimam pojma, kako izgleda od znotraj. Lahko, da je po teh 2cm že kaka krivina bi s kakim nadaljnjim žokanjem še uničil kaj.

@Wisdom, na jetra mi gre nepopisno. Ne samo GPS, še Navionicsa na telefonu in na tablici imam s sabo, tako, da ne gre zato, da ne bi vedel koliko se peljem. Tisti povešen cager me najeda in ga ne morem zignorirat nikakor. Saj najverjetneje sem jaz smotan, ampak zelo me moti, da mi na čolnu nekaj ne dela.
Uporabniški avatar
Wisdom
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Wisdom » Ne Avg 12, 2018 19:53

Hoj!

Ali si siguren, da je števec v redu? AEgir ti je že vprašal. to. Vzameš dol cevko pri peti in jo potem nekako natakneš na ročno tlačilko, potem pa nežno natlačiš zrak. Viden bi moral biti odklon števca. Poškodovati nimaš kaj. Če odklona ni, potem je nekaj narobe ali z napeljavo ali pa z števcem. Tudi jeklenice si vzel odločno preveč. Poizkušaj samo z eno žičko. Ta se lepše uvija in če ni zares nekaj zelo trdega v kanalu bo šla skozi.

Pa malo za hec in malo zares. Vzemi "Duck tape" pa prelepi števec, pa te ne bo motil več. Ostanek lepila se da pa potem itak očistiti. Doma boš pa zadevo uspešno saniral.

Mirno morje.
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Ne Avg 12, 2018 20:07

Glede na to, da kaže na 6 (gledano po uri) in da delujoč števec nikakor ne sme kazat na 6 je zanič števec brez dvoma. Ampak se je odločil da bo še pitotovo cevko uničil umes :)

V cevki, če je popolnoma zamašena ali pa če deluje brezhibno, je lahko samo atmosferski pritisk ali pa nadtlak. Da bi števec potegnilo v pozicijo 6 bi potreboval v cevki vakum, ki pa je nemogoč.

Torej je zjeban števec.

Pa še to, če je 0 navpično navzdol, pri hitrosti 26kn pa kaže 18kn torej razliko od oka ravno toliko kolikor je od normalne pozicije do navpično navzdol, kako bi to lahko bil problem v cevki?
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Avg 12, 2018 20:37

Jaz sploh nisem gledal pozicijo kazalca,bolj sem razmišljal kak bi požokal u cevko.No z tanko pletenico ne bo glih cevka šla u maloro.Mislim pa da mal trzne kazalec že če pihneš u cevko,če je prehodna.
Uporabniški avatar
SebastjanM
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a SebastjanM » Ne Avg 12, 2018 22:22

To da števec ne zgleda v pravi poziciji vsekakor drži!
Res je pa tudi, da se ga da na klun pihnat in se premakne igla!
Uporabniški avatar
Morski Jelen
Višji štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a Morski Jelen » Po Avg 13, 2018 03:31

Ja AEgir, hvala. Zdaj mi je potegnilo, zakaj si predvideval, da je šel merilnik. Sploh nisem imel za mar, da visi cager na 6!
Zna biti, da bi v marini v Punatu lahko imeli kakega na zalogi, ker sem ravno na Krku. Če pa ima kdo kakega za posodit za probo, bi bil pa tudi hvaležen, da bi preveril, če ima pa slučajno le Polanc prav.

Hvala vsem in lp,
Uroš

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta