Selva antibes 30
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Selva antibes 30
Zanima me kaj bi bilo lahko narobe z omenjenim motorjem.....pod obremenitvijo kot da bi preskocil...motor trzne...je pa letnik 2007....
Vsaj priblizno da vem kaj gledat..
Lp
Vsaj priblizno da vem kaj gledat..
Lp
Re: Selva antibes 30
Lahko, da je sklopka v peti požrta.
Kje se da pri nas narocit dele za selvo? Se pravi naboljse da dam peto dol pa se bo vidlo...
Ni treba pete dol. Odvij pokrov kjer je gred propelerja in vzemi vse ven, skupaj z gredjo.
Se to dogaja konstantno ali le v določenih trenutkih? Jaz bi ti svetoval, da predno karkoli razdiraš preveriš nastavitev pletenice za prestave, če ni zadostnega hoda v prestavo bo zobnik zdrsaval, čedalje bolj, in občuti se kot trzanje.
Lp.
Lp.
Ne podiraj pete če ne veš kaj delaš, ker je dober potencial za še več škode.
Glede na skop opis po moje ti preskakuje guma v propelerju.
Glede na skop opis po moje ti preskakuje guma v propelerju.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Preskoci na vsakih toliko casa...na vsakih 15 sek...vcasih ja vcasih ne...ni konstantno....kot sem napisal zgoraj motor fajn cukne...
Poizkusi prvo tako, da podaljšaš hod pletenice v prestavo. Če bo motor nehal cukati je lahko vzrok nepravilno nastavljena pletenica za prestave ali pa je obrabljen zobnik / puša.
Lp
Lp
Ali pri tem fejst mehansko poči oziroma občutno zaruži ali udari kovina na kovino?
Če ja pol je problem v peti, če ne pa v propelerju.
Če ja pol je problem v peti, če ne pa v propelerju.
Evo poskusil z nastavitvijo pletenice....se skoz isto...pod malim gasom gre...takoj ko povecam gas zacne motor preskakovat..ko cukne ga malo dvigne iz vode...bo treba kr na suho ga dat pa narazen...
A-je-to. 
AEgir napisal/-a:A-je-to.
Točno to kar sem napisal se dogaja če vzvod menjalnika ni nastavljen pravilno in zobi na zobniku ne zataknejo tako daleč kot je potrebno. Seveda se ne začne kar naenkrat ampak postopoma z obrabo zobnika.
Lp
Pa dobro no, prej kot šraufaš, preglej propeler ali poskusi z drugim. Za podirat je vedno čas.
Sem imel jaz podobno sranje na mercuriju.. Budalo sem celo peto razšraufal, menjal ležaje, brusil gred itd.....na koncu je bil propeler.....pa na njem ne vidiš, da je z njim kaj narobe, samo v prostem teku ali z malo plina je šlo normalno, ko si zaštartal pa je preskakovalo, treslo....
Sem imel jaz podobno sranje na mercuriju.. Budalo sem celo peto razšraufal, menjal ležaje, brusil gred itd.....na koncu je bil propeler.....pa na njem ne vidiš, da je z njim kaj narobe, samo v prostem teku ali z malo plina je šlo normalno, ko si zaštartal pa je preskakovalo, treslo....
Gregorkr napisal/-a:AEgir napisal/-a:A-je-to.
Točno to kar sem napisal se dogaja če vzvod menjalnika ni nastavljen pravilno in zobi na zobniku ne zataknejo tako daleč kot je potrebno. Seveda se ne začne kar naenkrat ampak postopoma z obrabo zobnika.
Lp
Nič ne rečem, imaš prav. To je ena od opcij. Moj komentar je letel na to, da smo predlagal dokaj logične rešitve OP pa kot da ne vidi in sam waa gremo podirat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti