Stevec za bencin zelo skace
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Stevec za bencin zelo skace
Ali kdo ve kaj bi bilo če ti števec za bencin neprestano skače kot na videu.
[url][https://photos.app.goo.gl/7gYAnK6JBzZhVgLB7/url]
[url][https://photos.app.goo.gl/7gYAnK6JBzZhVgLB7/url]
Nazadnje spremenil boni, dne Pe Avg 17, 2018 16:48, skupaj popravljeno 1 krat.
Re: Stevec za bencin zelo skace
Ker zgornja povezava ne dela je tu taprava https://photos.app.goo.gl/7gYAnK6JBzZhVgLB7/ Samo pomoč.
lp.
lp.
Sova hvala. Sem se matral in matral. Zgleda da moram brez url ja, samo kopirat 
To imaš nekje slab kontakt. Izgublja napajanje. Preveri povezave.
Moj števec tudi skače, kaže polno in skače nekje do tam kolikor naj bi bilo goriva v tanku, ko skače bolj proti empty potem ga napolnim. Zakaj skače pa nevem, bo kakšen znalec povedal.
mravla74 napisal/-a:To imaš nekje slab kontakt. Izgublja napajanje. Preveri povezave.
Kar se kontaktov tiče sem jaz vse preveril in je ok, skače pa vseeno.
boni napisal/-a:Sova hvala. Sem se matral in matral. Zgleda da moram brez url ja, samo kopirat
Tako ja, brez url. Kopiraš link in prlimaš direktno.
lp.
Skace zato, ker je plovec na koncu palcke in ko se sprazne tank zabiva uno palcko gor in dol kot noro in ti sploh ne kaze realne slike. Boljsi je merilec goriva na gredi.
goahead napisal/-a:Skace zato, ker je plovec na koncu palcke in ko se sprazne tank zabiva uno palcko gor in dol kot noro in ti sploh ne kaze realne slike. Boljsi je merilec goriva na gredi.
Mislim da ni to razlog. Ko dam kontakt mi pokaze da imam kao na polovici bencina. Mislim da ga nimam toliko saj sem prevozil s tankom že 63 nm. Po moji statistiki je da jih prevozim 80 in nato pocasi tankat. Ne vem kaksen plovc oziroma sistem imam, vendar če bi se plovc zataknil mi bi skoz isto kazal tako pa nenormalno skace. Moram povedat, da ko sem snemal je bilo morje zelo mirno - abonaca.
goahead napisal/-a:Skace zato, ker je plovec na koncu palcke in ko se sprazne tank zabiva uno palcko gor in dol kot noro in ti sploh ne kaze realne slike. Boljsi je merilec goriva na gredi.
Tu ni mehanski merilec z plovcem ampak je sonda katera je električno povezana z urco katera skače.
Alesio a misliš da je sonda sla k vragu?
Nimam pojma, ali sonda ali urca.
Mislim, da vsem skače. Sploh, če je plovec na ročici, drsni plovec deluje malce bolj umirjeno. Moj plovec ni montiran najbolj idealno, zgornjo točko ima nekje na 3/4 višine rezervoarja. Zato mi ne skače, če je v rezervoarju več kot 3/4 goriva
Inovativna rešitev
Pol dopusta ni skakanja števca
Ko mi števec prične skakat, grem tankat 30 l, pa je spet mir
Sicer pa se bolj zanašam na motorne ure, kot na števec.
Sicer pa se bolj zanašam na motorne ure, kot na števec.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
alesjo napisal/-a:Nimam pojma, ali sonda ali urca.
Vedno je temu kriv senzor. Če je instrument v okvari ga ob vklopu zabije ali pa se niti ne premakne !
Navtične sonde nižje kvalitete so izdelane z reed senzorskimi stikali. Zaradi cene uporabljajo premajhno število senzorjev, ki se po višini ne prekrivajo, zato med posameznimi nivoji lahko prihaja do preklopov, ki so glede izvedbe identični kot, da bi signal skakal med NIVO<>POLNO ali NIVO<>PRAZNO. V tankih s sladko ali odpadno vodo pa se zgodi, da korozija načne magnet, ki zaradi tega razpade. Manjše magnetno polje tako vpliva na povečanje "praznega hoda" magnetnega obroča med senzorji.

Če gorivo pljuska v tanku je normalno, da tudi števec skače. Avtomobili in profesionalna roba za kritične aplikacije ima elektronski zamik signala in kaže povprečje skakanja senzorja.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta