Ure motorja
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Ure motorja
Prijatelj kupuje motor od znanca in ga zanima kaj pomeni 500 ur za motor suzuki 115 ,toliko jih ima.Zanima me ali je to še sprejemljivo ali se držat čimbolj stran.Prosim vas za konkretne lastne izkušnje ne pa za neko lajično diskutiranje.lp hvala.
Re: Ure motorja
Zobati jermen se menja na nekako teh urah.Če bi primerjal z avti bi reku da ma 80 000 avtomobilskih kilometrov.
Lani ,ko sem iskal gumenjak sem govoril z Vrtincem.Ponujal mi je BWA z Suzuki 80hp s 1500 urami.Ob rednem vzdrževanju in preventivni kontroli diagnostike mu nima kej bit.Sam sem kupil Yamaho 100hp s 510 urami.
polanc napisal/-a:Zobati jermen se menja na nekako teh urah.Če bi primerjal z avti bi reku da ma 80 000 avtomobilskih kilometrov.
pri nekaterih se menja ja ...pri tej suzi pa samo na obesku za ključe
Fakulteta za pomorstvo ima v lasti Yamaho 60, mislim da letnik okoli 2006, zadnje ko sem jo videl je imela okoli 2200ur (brat ima sliko), pa vemo kako se vzdržuje stvari v javnem sektorju. Motor deluje bp.
Moj e-tec jih ima preko 1000, pa zaenkrat ni opaziti upada moči ali pretirane obrabljenosti.
Guma je guma, zaenkrat.
Moja yamaha F70 letnik 2014 ima 1080ur in dela k urca. Tudi barva pokrova je še kot iz trgovine.
Pomoje je bolje za motor, da ima 1000ur v štirih letih kot petnajstih
Pomoje je bolje za motor, da ima 1000ur v štirih letih kot petnajstih
Moj Mercury F40 EFI je star 13 let in ima 700 ur. Mehanika je v zelo dobrem stanju, je pa bilo že nekaj električnih problemov, ki pa sem jih na srečo odpravil (glavni rele, vžigalna tuljava, stikalo nevtrala v ročnih komandah).
polanc napisal/-a:Zobati jermen se menja na nekako teh urah.Če bi primerjal z avti bi reku da ma 80 000 avtomobilskih kilometrov.
Pa ni res...kaj pol moj traktor ima 4.000ur pa kaj imam prekoracenih 1 milion km?
500ur ni nic za izvenkrmni motor tako tudi traktor.
Ste bili na tajskem? Tisti colni, ki imajo 5x honda 250...imajo po 30.000 ur...
Guardia costiera v grado ima 2 honde bf90a na gumonu in 87.000 ur...
Najhujsi so tisti ki naredijo 20ur letno in pol celo zimo mirovanje...zacne vse se kvarit...
No ti ki imajo toliko ur verjetno niso šli brez manjših in večjih servisov
Vprašanje koliko je še originalnega motorja.
--- Lenuhec.si ---
87.000 ur??? A ti to resno?
Tega pa prav noben motor ne zdrži, pa če je še tako hudičevo delovno orientiran, kaj takega lahko zdrži edino delovni počasi tekoči motor na velikih ladjah ali pa za pogon agregatov na istih.
Samo da malo razčistimo, recimo da je ta Honda delovala 5 do 6 ur na dan, pa to vsak dan v letu, petek in svetek, to pomeni okrog 2.000 ur letno!
In če ima motor 87.000 ur, potem je tako moral delovati preko 40 let! Pred 40 leti je pa Honda verjetno šele začela prčkat po izvenkrmnikih, pa to ne BF 90...
Dopuščam možnost, da teh Hondic italijani v zadnjih 10 letih niso nikoli niti za minuto ugasnili, še servis so delali pri delujočem motorju... No to pa daje teh 87.000 ur "že" v enem desetletju.
Tega pa prav noben motor ne zdrži, pa če je še tako hudičevo delovno orientiran, kaj takega lahko zdrži edino delovni počasi tekoči motor na velikih ladjah ali pa za pogon agregatov na istih.
Samo da malo razčistimo, recimo da je ta Honda delovala 5 do 6 ur na dan, pa to vsak dan v letu, petek in svetek, to pomeni okrog 2.000 ur letno!
In če ima motor 87.000 ur, potem je tako moral delovati preko 40 let! Pred 40 leti je pa Honda verjetno šele začela prčkat po izvenkrmnikih, pa to ne BF 90...
Dopuščam možnost, da teh Hondic italijani v zadnjih 10 letih niso nikoli niti za minuto ugasnili, še servis so delali pri delujočem motorju... No to pa daje teh 87.000 ur "že" v enem desetletju.
DIDImau napisal/-a:Fakulteta za pomorstvo ima v lasti Yamaho 60, mislim da letnik okoli 2006, zadnje ko sem jo videl je imela okoli 2200ur (brat ima sliko), pa vemo kako se vzdržuje stvari v javnem sektorju. Motor deluje bp.
Ne vem kaj si mislil s tem, sam sam v javnem sektorju in vsi avtomobili gredo redno na uradni servis vsakih 10-15k km, kjer nas cenovno nat..nejo(z dotakanjem tekočin), ampak se prav dosti ne pustimo, ker nismo loleti. Vozila so redno čiščena in prana. Vsaj pri nas je tako. Ker tudi, če do česa pride, odgovarjaš zakaj vozilo ni bilo ispravno in jih ne smemo servisirat sami oz. Jih vozit nekomu pod kozolec na servis. Pri nas se tepejo za rabljena službena vozila.
Jaz sem bil pozimi na tajskem in so eni motorji na teh “by boat” ki peljejo 24h po otokih...to non stop fura gor in dol stari...racunaj vsaj 20 ur dnevna voznja....
Honde, yamahe najvec. Pejdi pa bos sam vidu sam...kaj da ti povem...
Pejdi pogledat motorje v falconmariner v monfalcone ce mi ne verjames.
Honde, yamahe najvec. Pejdi pa bos sam vidu sam...kaj da ti povem...
Pejdi pogledat motorje v falconmariner v monfalcone ce mi ne verjames.
admin napisal/-a:87.000 ur??? A ti to resno?
In če ima motor 87.000 ur, potem je tako moral delovati preko 40 let! Pred 40 leti je pa Honda verjetno šele začela prčkat po izvenkrmnikih, pa to ne BF 90...![]()
Moj tldi je letnik 2001 in računalnik kaže da ima med 200 in 300 urami.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta