Zdravo Morjeplovci,
Do pomladi bi med drugim rad obnovil trup in palubo svoje jadrnice. Potrebno bo pokitati praske na trupu in trup spolirati. Na podvodnem delu bi rad odstranil antifouling.
Nisem prepričan, da bom za to imel dovolj časa, znanja in volje.
Ima kdo dobre izkušnje z izvajalcem, da naredi dobro in ni drag?
Včeraj so mi v Izoli dali ponudbo za peskanje podvodnega dela trupa in me je ob pogledu na ceno hudo zabolela glava.
LP Miran
kitanje, poliranje, odstranjevanje AF
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: kitanje, poliranje, odstranjevanje AF
Pozdravljen, Mirante,
sicer že nekaj časa nisem imel kontakta s človekom, ki je meni naredil res dobro delo na gliserju, ne vem pa, če še to počne, imenuje se pa MamaMicka… Morda ga vprašaj, kajti zame nedvomno izreden strokovnjak...
Veliko sreče, pa mirno morje!
sicer že nekaj časa nisem imel kontakta s človekom, ki je meni naredil res dobro delo na gliserju, ne vem pa, če še to počne, imenuje se pa MamaMicka… Morda ga vprašaj, kajti zame nedvomno izreden strokovnjak...
Veliko sreče, pa mirno morje!
Green to green or red to red, safely go ahead!
Tako je, za nadvodni del Mama Micka, za podvodni pa Polac
mirno morje
Hvala, poslal sem mu ZS in öakam odgovor.
Aha, še Polanc. Ali Polanc odstranjuje stare sloje antifoulinga?
mirante napisal/-a:Aha, še Polanc. Ali Polanc odstranjuje stare sloje antifoulinga?
Polanc zrihta vse
Veter v laseh, travarca v zobeh 
Če se ne javi na ZS, še telefon 068 ena tri pet 820. Luka...upam, da je še ni zamenjal.....
mirno morje
Žal mi tega dela nebi mogli prevzeti.Peskalnika nimamo več,za na roke rašketat je to vražji posel.Branetu 40 je mislim da Aljoša peskal.
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Za svoje jadrnice je vedno odlično poskrbel (obnovil, če je bilo treba tudi kaj izboljšal in seveda vzdrževal) alesjo - in verjetno tudi lahko svetuje ali pomaga. Kolikor vem, podobne reči počne tudi Bonaparte. Mislim, da je na forumu še nekdo - ja, bolid - imel možnost peskanja.
Na eni B38 - so čiščenje kobilice do golega in AF za celo barko naredili lastnikovi znanci, ki imajo pleskartvo v LJ in vsako leto kdaj kot posadka jadrali z njo (in če ne boš prej dobil drugega, lahko vprašam). Nepričakovane probleme (tudi odstraniti razmočeno plast verjetno kaolin-kita in - kljub močno vetrovnemu in deževnemu aprilu tistega leta - dobro zalaminirati, ne le s čim drugim nazaj zakitati, spoj pri vstopniku premčnega potisnika) je pa odlično rešil Tim Podgoršek, ki naj bi sicer - z zamenjavo poškodovanih delov uležajenja - le rešil problem trdega krmila. Morda bi bil 'primerna žrtev' tudi za delo na Skokici.
Na eni B38 - so čiščenje kobilice do golega in AF za celo barko naredili lastnikovi znanci, ki imajo pleskartvo v LJ in vsako leto kdaj kot posadka jadrali z njo (in če ne boš prej dobil drugega, lahko vprašam). Nepričakovane probleme (tudi odstraniti razmočeno plast verjetno kaolin-kita in - kljub močno vetrovnemu in deževnemu aprilu tistega leta - dobro zalaminirati, ne le s čim drugim nazaj zakitati, spoj pri vstopniku premčnega potisnika) je pa odlično rešil Tim Podgoršek, ki naj bi sicer - z zamenjavo poškodovanih delov uležajenja - le rešil problem trdega krmila. Morda bi bil 'primerna žrtev' tudi za delo na Skokici.
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 49 gostov