Dvigalo za "invalide"....

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

DamDam
Štabni praporščak

Dvigalo za "invalide"....

OdgovorNapisal/-a DamDam » Sr Feb 20, 2019 23:31

Pozdravljeni, morjeplovci..

Imam problem pa sem si rekel, da bom najprej preveril na Morjeplovcu-mogoče so komu problemi znani in je že našel rešitev...
Imam gliser CAMPIOn ALLANTE 535, katerega smo do sedaj z veseljem koristilii 14 sezon. Pred dobrim letom pa je ženo prizadela možganska kap, zato ima eno stran precej nepokretno.Noga je boolje, tako, da že napravi kakšen korak, z roko še ne more nič.
Oba pa blazno uživava v vodi, na morju, v plovbi, itd...
Lani situacija še ni dovoljevala čolna in smo se kopali samo ob obali, za letos pa bi želel zopet malo izkusiti "morje", s čemer se strinja tudi ona. Problem pa nastane , ker ne vem, kako naj bi splezala v čoln, ko je enkrat v vodi. Skočiti v vodo ji ni problem, za nazaj pa obstajajo fizične ovire, saj zaradi spastičnosti ene strani ne more preprijemati z rokami.
Ali pozna kdo kako enostavno rešitev, razmišljal sem vse sorte...od "tračnic", kjer bi jo na kaki deski potegnil v čoln, do dvigala s sedežem (ki je verjetno daleč najdražja rešitev).. Ena od rešitev bi bile mogoče VELIKE lestve, po katerih bi jii pomagali gor.....
Ne vem, malce zmedeno sem napisal, upam, da sem obrazložil svoj problem....

Hvaležen bom za vsako idejo.....

LP Damjan
Uporabniški avatar
primorc84
Admiral
Kraj: kras

Re: Dvigalo za "invalide"....

OdgovorNapisal/-a primorc84 » Če Feb 21, 2019 07:58

Ena ideja lih tako vem da ti verjetno obstoječi čoln ustreza lahko pa pogledaš tudi za kaj podobnega čolnu Pioner MULTI III
Sem pa enkrat na youtubu videl kako imajo američani narejeno zadaj na platformi da dajo psa iz vode sam še vedno se je potem težko čez krmo spravit v čol. Kajti je princip da se zadnji del potopi v vodo in dvigne v višino platforme.

Kaj čoln ma notranji motor ali izvenkrmni?
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Če Feb 21, 2019 08:44

Ja hidraulicna platforma mislim da je najbolj smiselna resitev.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral

OdgovorNapisal/-a alesjo » Če Feb 21, 2019 09:36

Jaz sem pred leti videl pasarelo na valjčke in gumo, kot tekoči trak, ko so na barko zapeljali invalida na vozičku. Prvi valjček je možak vrtel z kjuko, kot vinč in po gumijastem traku je prišel invalid z vozičkom na barko.
Uporabniški avatar
primorc84
Admiral

OdgovorNapisal/-a primorc84 » Če Feb 21, 2019 11:15

Kaj takega

https://www.youtube.com/watch?v=FmBut4W3MHw

Edino da dodaš tiste dolge lestve katere se spustijo precej globje sam je še vedno nerodno eden bi jo moral držat sej z časom se bo motorika vrnila in teh modifik lahko ne boš rabil več.

Povem še kako ima moj čoln ker ga je imel možakar kateri je v nesreči ostal brez noge. In sicer ob moturju je dal naredil inox lok tako da se je potem z rokami povlekel gor.

Slika
ah slik še vedno ne znam lepi tako da greste desni klik na miški in view.

Je pa še ena varijanta une čolne Pioner prodaja Delta team lahko da majo kakega tesnega in če bi bila opcija za rentanje bi ga prvo leto rental potem boste pa lahko že vaš čoln koristili.
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
DamDam
Štabni praporščak

OdgovorNapisal/-a DamDam » Če Feb 21, 2019 11:40

Hvala za dosedanje info in ideje. Čoln ima zunajkmni motor. na čoln in na suho bo nekako prišla, saj imamo primeren pomol. Glavni problem je priti iz vode v čoln, ko smo kje v kakem zalivu......Oz.vsaj na zadnjo platformo. Čez krmo ji bom že pomagal na zadnji sedež...
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Feb 21, 2019 12:18

Mogoče tale pas od Plastima!? Z eno nogo si pomaga na stopnici, ti pa jo "na 1, 2, 3" potegneš višje.
Slika
https://youtu.be/VnhjOhWD4j0

Plastimo, Lalizas idr.

p.s. Začni trenirat in pazi na hrbet :) :wink:
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » So Feb 23, 2019 17:33

Imaš zs.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov