AEgir napisal/-a:Če na špago ne bo vžgal takoj, tudi na štarter ne bo. Je pa skoraj ni bolj morjeplovske izkušnje, kot debeli žulji na prstih od te ročke.

En đabe nasvet; navtika je v vsakem primeru drag šport. Problem pri teh jajcih, okoli katerih gre vsak 50m okol če se le da je pa to, da tle bo glih tko drago ko pes vse ampak nazaj pa tega vložka ne bo, pri kulturnem čolnu, bi pa bil. To je razlog zakaj si dobil to banjo zastonj ali praktično zastonj. Ker ne sam da boš vanjo mimgrede vložil jurja-dva pol nazaj ne boš dobil popolnoma nič. Nada. Zilch. Še stal ti bo nekje in se znebit ne boš mogel.
Tko da kokrkol zdele sanjaš da nimaš jurja za normalen motor in čoln, ki ni šel skozi 3 vojne, te bo na konc tm ena lojtrca stala 100€ pa kaka bitva, vijaki, cevke zajlca tale una, kakšna žička, tesnilo tole tisto, trije zlomljeni vijaki, strojnik in podobno in je mimgrede jurčka.
Ko boš ugotovil, da to na vodi ni za nikamor in boš hotel prodat boš pa glih tko moral dat zastonj ker drgač ti zlepa tega nihče ne bo odpeljal z dvorišča.
Been there done that. Točn tko gre. Se pa sliš mal kruto, priznam. Kakorkoli z veseljem bom spremljal tole me zanima kaj boš povedal po tem ko boš tole dejansko uporabil za kar je namenjeno in ne sam fantaziral na dvorišču.
No vse lepo in prav AEgir Vsak po svoje...vidim da s tabo ne bo kaj prida pomoči na tem forumu razen to da smetiš post...pa saj tudi takšne potrebujemo. Glede da so te sanje "moje sanje" te čisto nič ne rabi brigat za to. Ti na moj čoln gledaš kot banjo kar je tudi uredu.
Sploh če bi razumel zakaj točno bom imel to "banjo", bi ti morda bilo jasno zakaj se z njo ukvarjam. Sploh pa če je 3 vojne dala čez še ne pomeni da je pa kar koli slabega na tem. Jaz je ne bom zrihtal za to da se bom z tem čolnom "hvalil" in "duval" saj imam z njim druge plane...kot tako kot se npr ti s svojo kvazi "jahto" ki jo imaš za to da bi drugi
s prstom kazali nanjo češ "uau...lej ko ima čamac". A u bistvu je tudi tvoj čoln banja....samo malo večja...skratka za moje pojme neuporabna...ti se moraš vsako leto ukvarjat z njo, privezi, stroški, bencin, splavljanje in podobno....ob malo slabšem vremenu(za kar tudi ni uporabna) te bo isto metalo v njej sem in tja kot mene poleg tega da boš za plovbo v tistih 14 dnevih na leto ko bo v vodi zmetal toliko denarja kot jaz v 5 letih.
Jaz bom pa lepo lahko vsak dan sam prijel za prikolico, potegnil čoln iz garaže se sprehodil 50 metrov do marine in lepo vrgel banjico v morje in šel lovit ribe ali pa se peljal na bližnjo plažo ali marino na kavico in užival(plažo na katero ti ne moreš btw saj ne smeš in tvoje banje ne moreš nikamor spravit brez pomoči ali jo potegnit na suho)
In za to bom zapravil 0€ (no razen bencin seveda) za katerega boš pa ti krepko segel v žep. in še to Jaz lahko CELO LETO to počnem...samo ko bo malo bolj mirno morje...potem se ti bom pa lahko nazaj režal.
tretja stvar...kot sem že prej napisal...zdaj vlagam denar v HIŠO NA MORJU, poleg tega pa si bom v prostem času sam sestavil čoln, ker se na nekaj stvari pa le spoznam, motor tudi saj sem po poklicu strojnik. Če si pa ti sestavljal Tomosa in ti ni ratalo pa oprosti...pač nisi sposoben skupaj spravit ene 2 taktne mašine. Tomos je če še ne veš sinonim za preprostost in friziranje, sploh pa ko še danes vidiš poštarje na starih APN-cih lahko tukaj samo zaključiva. Pa sam veš zakaj.
In ko ti bo tvoja Yamaha riknila boš lahko poklical samo še SeaHelp, ker je itak ne boš znal zrihtat(če še enega bogega tomosa ne moreš) jaz bom lahko vsaj preveslal na cilj.
Zato prosim prihrani komentarje kot so: "koliko bom vložil in kaj se meni izplača in kaj ne" in koliko bo "mojega vložka nazaj in česa se bom jaz hotel znebiti ali ne"! ZASE. Ker ta čoln in ta motor je točno tisto kar JAZ rabim.
Če ti že povem jaz svoje mnenje glede "tvoje banje" se mi zdi prav tak način ki si ga ubral čisto mimo. Če bi rad bil pameten si kupi ladjo kot se zagre in potem govori kako in kaj naj ostali delamo in se ne važi preveč s svojim čamcem ubogim, ki res ni bogve kaj. sliši se kruto ampak tako je!
Torej če bi mi rad "pomagal" se zgleduj malo po ostalih forumaših in napiši nekaj kar mi bo koristilo v nasprotnem primeru pa uživaj.