Tip motorjev VP
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
admin napisal/-a:Motor je v primerjavi s klasičnimi odličen za kakšne gliserje, saj ima navor že precej spodaj in gladko odreže 4.2 L Toyotin motor z enako močjo 260 KM (tudi Yanmar)... Pri izglisiranju se tisti malce pomuči, da turbina prime, BY2 pa vleče že pri 1500, potegne že pri 1600, pri 1800 že krepko, na 2000 pa je poln moči...
Sam sem zaljubljen v Toyotinega šestaka 4.2L, ki sem ga omenil zgoraj. Z Yamahami (Toyota diesel) sem preplul ogromno milj, pa nikoli niti enega problema. Tudi enakega Yanmara sem ime priložnost dodobra preizkusiti na nekaj 100 miljah.
Pred nekaj dnevi sem plul z enim malce večjim poldeplasmanskim plovilom z dvema motorjema Yanamar BY2-260 in moram reči, da so mi bili všeč. Kup elektronike je prikladen, saj ti kaže res popolnoma vse parametre. Vseeno pa je na voljo tudi 6LPA-STP2 opcija s 315 konji, ki bi bila popolna... Za katero barko gre boste kmalu izvedeli, kot tudi vse detajle.
LP
Saj to je enako kot v avtih, konkretno pri BMW, 2.0d 150KM obup...ni da je slabo narejen, ampak je zelooo delikaten, če je vzdrževanje dobro bo dolgo predel, drugače pa....
3.0d pa je bomba motor in opažam da isto pri plovilih.
Sem pa enakega razmišljanja kot admin, dobra stara Toyota 4.2L, 24 ventilska tehnika, klasična rotacijska črpalka in direkten vbrizg (Denso), to je to. Zadeva skoraj neuničljiva, brundanje motorja prekrasno, v minus mu je lahko samo odzivnost v spodnjih vrtljajih
Yanmar BY2-260 tudi super zadeva, velika odzivnost že pri nižjih obratih, zelo lep tek motorja.
Me prav zanima če bodo tudi pri plovilih vgradili tehniko zaporednih dveh turbo puhal kot je to v BMW 335d ali 535d. Motor z najmanj okvarami zaenkrat. Težava v plovilu je lahko le sistem common rail, ki je precej oz. preveč delikaten na kvaliteto goriva, vemo pa kako je s kvaliteto goriva na hrvaškem
Ja Toyota 4.2L nima variabilne geometrije vodilnih lopatic turbine, zato pod 2.200 vrt/min ne vleče. No, ko pa to presežeš, je pa poezija, pa naj gre za 12 ventilsko ali 24 ventilsko verzijo...
Za BY2-260 sem malce višje zapisal, da sem ga pred kratkim dodobra preizkusil, ugotovitve pa so tukaj.
Glede slabega goriva na obmorskih črpalkah pa lahko rečem samo dober separator, za njim še dodaten dober filter in ne bo nobenih problemov tudi s common rail motorji.
LP
Za BY2-260 sem malce višje zapisal, da sem ga pred kratkim dodobra preizkusil, ugotovitve pa so tukaj.
Glede slabega goriva na obmorskih črpalkah pa lahko rečem samo dober separator, za njim še dodaten dober filter in ne bo nobenih problemov tudi s common rail motorji.
LP
Spet mal delam na plovilu. Lotil sem se flapov. Na drugi sliki je spodaj levo videti rdeč pokrov motorja za premikanje flapov. Motor je v celoti korodiran in mu ni pomoči. Gre za Boat Leveler sistem. Na netu sem našel stran, kjer prodajajo rezervne dele, a so iz St. Louisa. To potem pomeni carina, draga poštnina tralala. Ali morda kdo od vas ve, če je možno ta kos naročiti kje iz Evrope. Tu je še link od proizvajalca: http://www.insta-trim.com/main.html
lp
lp
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov