Objemka za obračanje sončnih celic

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

NIL
Kapitan

Objemka za obračanje sončnih celic

OdgovorNapisal/-a NIL » To Apr 14, 2020 19:47

Ali mogoče kdo ve, kje se lahko kupi objemke, ki se montirajo na spodnji strani sončnih celic tako da se le-te na drogu lahko obračajo?
Na povezavi https://www.youtube.com/watch?v=r4GOOs0WxEs so vidne pri montaži na barki.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

Re: Objemka za obračanje sončnih celic

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Apr 14, 2020 21:15

Sam sem tudi iskal nekaj podobnega, na koncu pa sem dal navadno U objemko in verjel ali ne se prav lepo obrača. Trdoto reguliraš z matico na enem vijaku na vsaki strani. Do sedaj funkcionira v nulo.

Leva objemka na sliki. Obe objemki se dobita v Kammu (ko je odprt). Ta velika objemka sicer zgleda ravno to kar iščeš ampak ta mala odlično funkcionira.
Slika
NIL
Kapitan

OdgovorNapisal/-a NIL » To Apr 14, 2020 21:23

Marchi hvala.
Sedaj imam tako objemko ampak nisem popolnoma zadovoljen. Če želim spremeniti položaj celice, moram popustiti vijake pa nastaviti celico pa zopet zategniti vijake... Tisti drugi sistem je dosti bolj praktičen, videl sem ga na drugi barki kako deluje. Menjam celice in bi rad poskusil z novo objemko.
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » To Apr 14, 2020 22:04

NIL napisal/-a:Ali mogoče kdo ve, kje se lahko kupi objemke, ki se montirajo na spodnji strani sončnih celic tako da se le-te na drogu lahko obračajo?
Na povezavi https://www.youtube.com/watch?v=r4GOOs0WxEs so vidne pri montaži na barki.

For the tubing brackets, we used bimini fittings from Bosun Supplies. They have a great selection of all kinds of stainless boat-related hardware. The brackets and arm we used allow the panels to slide from a vertical position to past a horizontal position. This way we have more options for tipping the panels toward the sun. The bracket arm had to be ground down a little with a Dremel tool so it would articulate smoothly.

Tule bi mogli biti ti kosi: https://www.bosunsupplies.com/rail-hand ... -fittings/
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Apr 14, 2020 22:11

Bi samo predlagal da daš med objemko in cev kos elekto pn cevi .je sive barve,stena pod 1 mm,je pa fajn da je vmes da se inoks ne freza vmes.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Apr 14, 2020 22:17

NIL napisal/-a:Marchi hvala.
Sedaj imam tako objemko ampak nisem popolnoma zadovoljen. Če želim spremeniti položaj celice, moram popustiti vijake pa nastaviti celico pa zopet zategniti vijake... Tisti drugi sistem je dosti bolj praktičen, videl sem ga na drugi barki kako deluje. Menjam celice in bi rad poskusil z novo objemko.

Ravnoprav jo zategni, tako da jo boš malo na trše obračal.
Naredi pa seveda, kakor meniš da je najboljše. Meni so všeč preproste rešitve, zato sem napisal.
NIL
Kapitan

OdgovorNapisal/-a NIL » To Apr 14, 2020 23:16

Marchi hvala in strinjam se s tabo glede preprostih rešitev. Na barki je vedno najbolje imeti preproste stvari ker jih hitro in enostavno zamenjaš ali popraviš... :D :D .
Radovednost mi pa ne da miru in me zanima, kje se dobi in koliko stane ta zadeva :D . Za vsak slučaj pa sem že poslal mail na Kamm in vprašal, kdaj odprejo in kako je z dostavo.. :D

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov