Bele pikice na po dnu

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Če Okt 08, 2009 18:01

Kot rečeno, če mi uspe pridet v Ankaran, prinesem seboj 20 L tekočine, katero uporabljamo tudi pri finih šobag za čiščenje umazanije in vodnega kamna. Sicer pa je v original embalaži in se da prebrat o namenu. Je pa prava stvar. Za vdihavanje , pa je tako kot je rekel Kr en, zoprn pridih klora in to v pomivalnem ( industrijskem) stroju, pri 65 °C. Lahko si razdelite ali počnete z original zaprto plastenko, kar vam je želja :wink: .
Če pa ne bi uspel pridet, pa v Ljutomer prinesem še več ( imel bom malo daljši rok za "nabavo"), samo proti poznim uram , ne zamenjat "pijače", ker bodo kanali , jetra in ledvica, zelo očiščeni :D .
LP
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Okt 08, 2009 18:41

Vsi ti preparati so na bazi kislin, največkrat solne kisline "HCl" ali pa fosforne s formulo "H3PO4". Če vzameš tehnično HCl, ki ima običajno 31% si zmagovalec, seveda pa boš uničil pocinkano prikolico!!! Cink je zelo občutljiv na kislino in ga razžre enako hitro, kot vodni kamen, apnenec in školjke... Enako tudi razni Cilit Bang in podobno požre cink na prikolici!!! Cena za liter solne kisline v Merkurju pa je 1,25 EUR. Mislim, da najceneje od vsega...

LP
Nazadnje spremenil admin, dne Če Okt 08, 2009 18:53, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Če Okt 08, 2009 18:51

admin napisal/-a: Cena za liter solne kisline v Merkurju pa je 1,25 EUR. Mislim, da najceneje od vsega...

LP

Jok. Atilonejeva je še cenejša : 0 eur/l !
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Če Okt 08, 2009 18:53

kr en napisal/-a:
admin napisal/-a: Cena za liter solne kisline v Merkurju pa je 1,25 EUR. Mislim, da najceneje od vsega...

LP

Haha, to pa res, dokler je naš Egon tako radodaren! Egon, ne smeš biti, vsaj za kakšno pivo morajo plačati! :wink:
janadino
Admiral

OdgovorNapisal/-a janadino » Pe Okt 09, 2009 08:20

admin napisal/-a:
kr en napisal/-a:

LP

Haha, to pa res, dokler je naš Egon tako radodaren! Egon, ne smeš biti, vsaj za kakšno pivo morajo plačati! :wink:

Mislim da bo Kr enova najcenejša, saj bo plačal, da jo bo lahko dal Lipniku. :D
Guma je guma, zaenkrat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti