Premaz za notranjost čolna
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Premaz za notranjost čolna
Pozdravljeni,
Urejanm si čoln Saver 540 open in v zadnjem delu kjer imam rezervoar za gorivo, separator in akumulatorja bi rad na novo premazal prostor. Ali obstaja kakšen gumi premaz oz. kako in kaj naj uporabim.
Hvala za nasvet.
Urejanm si čoln Saver 540 open in v zadnjem delu kjer imam rezervoar za gorivo, separator in akumulatorja bi rad na novo premazal prostor. Ali obstaja kakšen gumi premaz oz. kako in kaj naj uporabim.
Hvala za nasvet.
Re: Premaz za notranjost čolna
Poklici Bonaparte-ja.
akumulatorji in bencin skupaj?
Darh napisal/-a:Poklici Bonaparte-ja.
To ni nič nenavadnega, razen tu na forumu. Jaz mam 3x100Ah pa 20 cm stran 450L bencina
Ja sej dokler so kabli novi, oz. uredu, pa kleme in spoji dobro utrjeni, da ne “ svasa” in dobro zracenje bencinskih hlapov je vse uredu, sam kaj ko ne ves, kdaj ti katera stvar spusti in ..... kabum.
Js nimam tko, ker me je strah.
Js nimam tko, ker me je strah.
lepo. Zato Vas sprašujem in bom zelo vesel vsakega mnenja. Čisto enostavno povedano bi rad imel plovilo urejeno tako kot mora biti in užival na plovbi brez nepotrebnih skrbi zaradi zaradi površnosti. Tudi sam sem malo skeptičen glede elektrike in rezervoarja v skupnem prostoru vendar je to zame povsem nekaj novega in iščem odgovore. Zato izkoriščam ta forum in Vas prosim za mnenje
predvsem za nasvete.
Jotun Hardtop. Jaz sem tudi podpalubo s tem pobarval in je top... Hard Top
viewtopic.php?f=4&t=24988&start=45
viewtopic.php?f=4&t=24988&start=45
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
O super hvala za odgovor. Kako je glede nakupa te barve, ker koliko sem na netu gledal je ne držijo ravno povsod.
Bonaparte je ima tolk da jo še proda kakšno kilo, dve.
Karmijel napisal/-a:lepo. Zato Vas sprašujem in bom zelo vesel vsakega mnenja. Čisto enostavno povedano bi rad imel plovilo urejeno tako kot mora biti in užival na plovbi brez nepotrebnih skrbi zaradi zaradi površnosti. Tudi sam sem malo skeptičen glede elektrike in rezervoarja v skupnem prostoru vendar je to zame povsem nekaj novega in iščem odgovore. Zato izkoriščam ta forum in Vas prosim za mnenjepredvsem za nasvete.
plovilo naj bo urejeno tako, kot je bilo prvotno izdelano pri proizvajalcu. ker to ima CE in ostalo. boš pa tu našel 1001 nasvet kako si akumulator zmontiraj na glavo in tank v rit, ker to tako pač je. če bi to tako pokalo, ne bi en čoln na notranje izgorevanje preživel ene sezone. jamrajo pa tisti, ki imajo izvnekrmne - se pravi 10x manj šans da pride do izlitja.
tako kot je predvidel proizvajalec. teh pa na tem forumu ni.
Malo sem res zmeden sedaj okrog električne napeljave in rezervoarja. Prejšnji lastnik je imel vse skupaj v enem prostoru in res ko si odprl je zelo smrdelo po gorivu. Nekako bom skušal priti do navodil in videti kako priporoča proizvajalec.
Razmišljam pa tudi v tej smeri, da bi akumulatorje prestavil pod konzolo zadaj bi imel pa samo rezervoarja za gorivo.
Verjamem, da bom slišal 1001 nasvet
bom vsakega vesel 
Razmišljam pa tudi v tej smeri, da bi akumulatorje prestavil pod konzolo zadaj bi imel pa samo rezervoarja za gorivo.
Verjamem, da bom slišal 1001 nasvet
v vsakem čolnu pri tanku zaznaš vonj goriva. to že skozi cevi smrdi, pa malce čez odduške itd...počakaj kak dan dva, da se pravi znalci najdejo, boš lahko cel čoln predelal.
drugače pa tako kot je proizvajalec naredil - ni treba navodil, saj se ja vidi kje je tank, kje je akumulator itd...razen če ni že en vse predrkal.
drugače pa tako kot je proizvajalec naredil - ni treba navodil, saj se ja vidi kje je tank, kje je akumulator itd...razen če ni že en vse predrkal.
Prejšnji lastnik je imel narejeno bolj po domače. Se pa vidi, da je bilo vse skupaj v prostoru pod zadnjim sedežem. Ko sem odprl pokrov zadnjega sedeža je pa res močno smrdelo po bencinu tako da moram najti bolj primerno rešitev.
Kolegu je lani raznesl čoln, ki ga je šraufal in sem gledal posnetek ene 50x. Ni lepo, zgleda točn tko kot v filmu. Če bi bil na čolnu in ne ob njem, bi najebal.
OJOP kleme sem vrgel ven iz svojega po tem ko sem to videl.
Bencin nima kej smerdet, če smrdi pol pušča. Pretesnit vse in nima kej smrdet.
Jaz imam isto vse v enem prostoru ampak mi niti mal ne smrdi po bencinu. (Za enkrat vsaj)
Jaz imam isto vse v enem prostoru ampak mi niti mal ne smrdi po bencinu. (Za enkrat vsaj)
Točno tako.
Ne vem kermu sploh pade na pamet to uporabljat.
Xilinx Vivado HLx trainee
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Kake kleme so to?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov