Suzuki DT 65
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- elan450
- Kapitan bojne ladje
- Kraj: Ptujsko morje - Istra
Suzuki DT 65
Pozna morda kdo od morjeplovcev kaksnega mojstra v blizini Peroja-Fazane za motor Suzuki 65 DT. Motor bil na servisu pred sezonu. Ko sem ga dal v vodo sel 10 min v nulo. Sedaj pa vzge v prvo vendar ko dodam gas ga zadusi in crkne. Ker nisem neki “znalac” prosim za pomoc.
Boj se mora i boga
Re: Suzuki DT 65
Odstranit bo treba umazanijo iz bazenčka plovčka, spucat dize v fergazerju(ih), namontirat frišen filter med tankom in motorjem (da ne bo ponovno) pa bo vse ok.
Xilinx Vivado HLx trainee
Naredi to kar ti je priporocal Kas, drugace pa raje odpelji v Slovenijo, kar k Rozeju, ker dol ipak nemaju vremena, cakal jih bos en teden predno bo SPLOH pogledal ( pa se to povrsno), onda to ce bit skupo, potem pa 2 tedna cakas da dobi rezervne dele , laufal ti pa tudi po tem ne bo.
Preverjeno in slisano veckrat!
Zal toda resnicno.
Lpd
Preverjeno in slisano veckrat!
Zal toda resnicno.
Lpd
elan450 napisal/-a:Pozna morda kdo od morjeplovcev kaksnega mojstra v blizini Peroja-Fazane za motor Suzuki 65 DT. Motor bil na servisu pred sezonu. Ko sem ga dal v vodo sel 10 min v nulo. Sedaj pa vzge v prvo vendar ko dodam gas ga zadusi in crkne. Ker nisem neki “znalac” prosim za pomoc.
Delno zamašena diza za prosti tek. Vžge, za več gasa pa gre skozi premalo goriva. Ta diza pokriva režim do 1/4 plina. Vsekakor pa je treba narediti tudi kar pravi Kasaudio.
- elan450
- Kapitan bojne ladje
Hvala. Sem ocistil svecke, ocistil novi filter in casico. Tu se je znanje koncalo. V glavnem motor vzge v prvo, zdaj tudi gas na mestu zategne, ko pa dam v brzino konec. Samo pod minimalnim gasom drugace crkne. Zanimal sem se in ne najdem nobenega servisera razen v Verudi- marina. Sem mislul ce morda potna kdo kaksnega domacega mojstra oz. Ce morda kaksen dopustuje v blitini ki bi bil voljan si vzeti cas.
Boj se mora i boga
Hoj!
Možno, da je zamašena glavna diza ali šoba.

Označena s številko 14.
Lahko je seveda tudi kaj drugega, npr. napačna mešanica goriva in zraka, lahko pa tudi kot vžiga.
Možno, da je zamašena glavna diza ali šoba.

Označena s številko 14.
Lahko je seveda tudi kaj drugega, npr. napačna mešanica goriva in zraka, lahko pa tudi kot vžiga.
Skoraj sigurno je diza prostega teka. Če si že čistil lonček, bi odvil še obe dize, oziroma kar se da odviti in prepihal uplinjač. Nobena znanost. Oziroma ta motor ima več uplinjačev, treba je očistiti vse.
Kompresijo zmer najprej. Ta motor ma kr dober filter bencina in dvomim da je smet v fergazerju, pomoje ima en cilinder zanič kompresijo. DT ima bate in obročke, ki se radi razletijo in skoraj vedno ko je problem z DTjem je to.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
V prostem teku motor dela, vsaj tako razumem. Torej je lahko zamašena t.i. pospeševalna šoba. Lahko je tudi napačno nastavljena mešanica goriva in zraka. To se je meni dogajalo na Marinerju Magnum IV, ko sem želel naglo pospešiti, je motor ugasnil. Ko sem nastavil mešanico zraka in goriva na obeh uplinjačih je motor delal brez problema. Lahko je kriva tudi kompresija v valjih, vendar bi pri nizki kompresiji motor le stežka delal na prostem teku, vsak normalno ne. Kakorkoli, najboljše, da ga odpelje na servis, ker sam pravi, da ni vešč mehanike.
Zariban dvotaker v prostem teku dela slabo oz. ga ne drži.
Xilinx Vivado HLx trainee
Me zanima epilog. Upam da je res zamašen fergazer sam DT nima slovesa mašenja fergazerjev ampak slovi po zanič notranjih komponentah, ki se rade razpadejo na različne načine.
Če bi bil kje okol raba bi ti ga jaz lahko prišel pogledat sam pula je pa mal dalč.
Če bi bil kje okol raba bi ti ga jaz lahko prišel pogledat sam pula je pa mal dalč.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Nad verudo je en dober majster za suzuki, ga osebno poznam.... samo da poiščem...lp
MARIS NAUTIKA - Prodaja brodskih motora / dijelovi Pula
Ul. Viktora Putinje 21, 52100, Pula, Hrvaška
https://www.google.com/maps/place/MARIS ... 13.8673284
Ul. Viktora Putinje 21, 52100, Pula, Hrvaška
https://www.google.com/maps/place/MARIS ... 13.8673284
- elan450
- Kapitan bojne ladje
Hvala za vse nasvete. Poklical sem kar se je poklicati dalo v Istri. Vsi zasedeni in nimajo casa.
Veckrat se grem na coln in vzgem. Na mestu dela kot urica. Tudi ko gas “nabijem” je vse OK. Ko pa bi zelel pluti in dam v prestavo dela malo bolj kot prost tek- 1/5 gasa. Bom peljal domov. Kaj cem?
Boj se mora i boga
Po mojih izkušnjah je problem v dovodu goriva. Sem imel DT100 in je zamašen filter goriva povzročal podobne simptome.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti