Sanacija argole

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

Sanacija argole

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Po Jul 13, 2020 19:56

Na barki je argola vsa preluknjana (delo prejšnjih lastnikov). Luknje nameravam pobrusiti so zdravega poliestra, nato pokitati z epoksi kitom, pobrusiti, nato pa malo ne vem kako naprej.

Krmilo je grdo samo kjer so te luknje. Ena opcija je, da ga odstranim in nesem k plastičarju, da celega sanira in prebarva. Druga opcija pa je, da to storim kar na barki. V tem primeru špricanje ne pride v poštev, da barve ne zanese npr. na tik.

Ponavadi vse na barki zakompliciram do amena, ampak se mi zdi, da bi pa tele luknje morda lahko mal po pocarsko zrihtal (= brez da argolo odmontiram, kar na barki).

Se priporočam za kako mnenje in nasvet katere barve naj uporabim.

Slika
Uporabniški avatar
Domi
Kontraadmiral
Kraj: Koper
Kontakt:

Re: Sanacija argole

OdgovorNapisal/-a Domi » Po Jul 13, 2020 20:40

razmišljam na glas.....
Kaj pa če ti "teak mojster" na mero nardi eno ne debelo teakovo ploščico in jo zalepi gor, da se zdaj ne matraš z brušenjem, kitanjem, barvanjem...... Če ti ni všeč pa imaš po sezoni čas najdit drugo rešitev.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Jul 13, 2020 21:13

Jaz bi jo tud snel in ne brusil na barki..se ta prah ki pika ko satan zavleče povsod in dela sranja lahk dooolg časa
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Po Jul 13, 2020 22:04

Domi napisal/-a:razmišljam na glas.....
Kaj pa če ti "teak mojster" na mero nardi eno ne debelo teakovo ploščico in jo zalepi gor, da se zdaj ne matraš z brušenjem, kitanjem, barvanjem...... Če ti ni všeč pa imaš po sezoni čas najdit drugo rešitev.

Sem že razmišljal o tem, ampak ne bi rad, da se mi kaka trska v roke zapiči, ravno ko to najmanj potrebuješ.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov