Letos sem žrtvoval en V8 blok, pa še vedno ne plujem. Pa da vidmo če kdo pride na kako idejo zakaj ne.
Motor po generalki sm dal vn, kupu nov motor, ga vgradil in nazaj v vodo pred enim tednom. Vžgalo ko šus, vse super in krasno. Prva vožnja odlična ob povratku pa je pri nizkih obratih pri privezovanju ugasnil. Probam vžgat pa ni niti kliknilo... Po pregledu vsega ugotovim češko greško, premalo nabit glavni konektor na motorju in ni bilo povezave. Odpravim in vse spet deluje krasno in tiptop.
15x vžge čez cel dan, 16 tič ni niti trznil. Premerim ključavnico in ni plusa seveda potem niti ne more bit signala do štarterja. Smola spet, zlomljen je bil kabel čevelj na glavnem kablu iz accu na štarter, dobro tudi to smolo odpravim in vse super in krasno. Vžge lepo in probam cca 5x in grem na furo. Krasna furca v zalivu kjer sem spet spustil gas a je še ostal v brzini se je ugasnil. Probam vžgat pa je zaganjač samo klikal in ni hotel niti obrniti motorja. Zaganjač je bil pred tednom pri AE Kogovšek želel sem, da ga komplet obnovijo, zamenjali so rotor, sklopko in ta potisni mehanizem-solenoid ter komplet krtačke. Očitno nekaj niso dobro naredili. Šlep v domači pristan in nakup popolnoma novega zaganjača-original za Volvo Penta skupaj z novimi vijaki vse tiptop.
Zmontiram nov štarter vse super duper in krasno, edina težava pa je da nikakor ne kresne. Štarter lepo vrti, iskra je, bencin je... ne vem niti kaj bi sploh še probal, vse sem 10x preveril ampak nobene "volje" da bi vžgal. Nek mojster mi je sicer omenil, pa nebi to nikomur povedal razen v takem primeru, da se mu je že naredilo, da je zamenjal štarter in čoln ni vžgal. Reku je da ne sprešujem kako pa zakaj ker mu ni jasno, ampak to je edino kar sem naredil, zamenjal stari štarter z novim-ne vžge "pa da ga ubiješ". Kaka (resna) ideja kaj lahko še poizkusim?
Saga o zaganjaču-štarterju-"ajnlaserju"
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Saga o zaganjaču-štarterju-"ajnlaserju"
Wellcraft 2600 Martinique
Start sprej, če kresne na start sprej maš problem z gorivom. Če ne, imaš problem z iskro. Če iskra je, je ob napačnem času.
Drgač pa cela štala.. Upam da začne delat normalno ker to je konkretna frustracija.
Drgač pa cela štala.. Upam da začne delat normalno ker to je konkretna frustracija.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Dej svečke ven, pa zavergli. Upam, da ni kar mislim.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
Če ti je ostalo v brzini ne bo vžgal. Moraš losat en šrauf da stakneš zajlo od menjalnika in daš ročno u folo. Prvi član posadke mora ta čas vžgati motor in takoj dati ročico v položaj za plutje naprej. Drugi vstavi zajlo nazaj, prvi da spet u folo, drugi prišravfa šrauf.
Če ti ugaša med počasno vožnjo pa je treba dvignit minimo. O tem kako, naj povedo kaj drugi-jaz ne vem.
Če ti ugaša med počasno vožnjo pa je treba dvignit minimo. O tem kako, naj povedo kaj drugi-jaz ne vem.
Se opravičujem!
Si razmišljal o drugi barki?
Si razmišljal o drugi barki?
https://vodovod-rh.si/
Evo cinda 
Najprej s štart sprejem ni nič trznilo, nobene volje... potem bo najbrž elektrika. Ker imam vse dvojno sem menjal eno po eno... vžigalno tuljavo, rotot, razdelilno kapo... niti malo volje. Vsakič nazaj originalni del, večkrat preveril še bencin pumpo če ima elektriko, če pumpa v vplinjač... vse štima, od zagona pa ni niti polovice z-ja.
Pustim cel dan in celo noč ker verjetno je pa že zazaugan, pa spet in še vedno nič-ni in ni bilo nič drugače. Dajmo videt a so svečke mokre al suhe, svečko vn pa totalno zapacana, zalita... tako vse svečke vn, neke prastare svečke not in samo brum lepo vžge in vžiga. Takle mamo...
Najprej s štart sprejem ni nič trznilo, nobene volje... potem bo najbrž elektrika. Ker imam vse dvojno sem menjal eno po eno... vžigalno tuljavo, rotot, razdelilno kapo... niti malo volje. Vsakič nazaj originalni del, večkrat preveril še bencin pumpo če ima elektriko, če pumpa v vplinjač... vse štima, od zagona pa ni niti polovice z-ja.
Pustim cel dan in celo noč ker verjetno je pa že zazaugan, pa spet in še vedno nič-ni in ni bilo nič drugače. Dajmo videt a so svečke mokre al suhe, svečko vn pa totalno zapacana, zalita... tako vse svečke vn, neke prastare svečke not in samo brum lepo vžge in vžiga. Takle mamo...
Wellcraft 2600 Martinique
NOV MOTOR, al od Šimeta 10 let rablen kao "nov" ?
Glede na to kakršne stvari opisuješ, si ali sam šalabajzer in imaš vse narejeno na pol, ali pa je tisti,ki ti servisira šalabajzer !
Glede na to kakršne stvari opisuješ, si ali sam šalabajzer in imaš vse narejeno na pol, ali pa je tisti,ki ti servisira šalabajzer !

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov