Oddušnik od dovoda vode za Volvo Penta pušča

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Domi
Kontraadmiral
Kraj: Koper
Kontakt:

Re: Oddušnik od dovoda vode za Volvo Penta pušča

OdgovorNapisal/-a Domi » To Avg 04, 2020 13:58

al napisal/-a:Sicer imam drugačen oddušnik a mislim, da je princip podoben. Pri meni je tako, da je še ena cev speljana v bilge. Včasih kaj priteče. Noben problem.
Sem ter tja pa očistim ta oddušnik. Lahko, da se je kaj nabralo notri.
Jaz ne bi nič tesnil pa tudi ne vem kako ti lahko zalije cilindre?

Enako imam jaz, podoben oddusnik in eno cevko ki je speljana v "bazen" pod motorjem.
Bazen je vedno suh, razen....
Vprasanje: lani med mocnim neurjem na Pagu smo naslednje jutro iskali 'zrtve' po barki..... Ko sem slucajno pogledal pod motor je bil bazen zvrhano poln ( cc 2L morske vode). Nikoli prej in nikoli kasneje v bazenu niti kapljica vode. Ima mogoce kdo razlago. Naj omenim, da je jadrnica med neurjem veliko skakala in se nagibala na valovih in motor je ves cas skakanja bil prizgan za vsak slucaj.
EL CAPITANO
Admiral
Kraj: Brezovica pri Lj.- Bunarina Pula

Re: Oddušnik od dovoda vode za Volvo Penta pušča

OdgovorNapisal/-a EL CAPITANO » Če Avg 06, 2020 08:11

Domi napisal/-a:
al napisal/-a:Sicer imam drugačen oddušnik a mislim, da je princip podoben. Pri meni je tako, da je še ena cev speljana v bilge. Včasih kaj priteče. Noben problem.
Sem ter tja pa očistim ta oddušnik. Lahko, da se je kaj nabralo notri.
Jaz ne bi nič tesnil pa tudi ne vem kako ti lahko zalije cilindre?

Enako imam jaz, podoben oddusnik in eno cevko ki je speljana v "bazen" pod motorjem.
Bazen je vedno suh, razen....
Vprasanje: lani med mocnim neurjem na Pagu smo naslednje jutro iskali 'zrtve' po barki..... Ko sem slucajno pogledal pod motor je bil bazen zvrhano poln ( cc 2L morske vode). Nikoli prej in nikoli kasneje v bazenu niti kapljica vode. Ima mogoce kdo razlago. Naj omenim, da je jadrnica med neurjem veliko skakala in se nagibala na valovih in motor je ves cas skakanja bil prizgan za vsak slucaj.

Voda v kaluži sigurno ni bila prisotna zaradi puščanja antisifonskega ventila , ker bi potem puščalo tudi naprej.
FISHING & SAILING IS LIFE

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta