Dober rigger

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Kariera
Viceadmiral

Dober rigger

OdgovorNapisal/-a Kariera » To Avg 11, 2020 10:41

Zdravo,

v naslednjih mesecih moram po vsej verjetnosti sneti jambor ( cca. 16m ), 42ft jadrnica. Par stvari bo za poštimat, strgana dvižnica genove, je ušla v jambor in nove nikakor ne moremo spravit z vrha dol, zavozlana dvižnica genakerja in kabel od radarja, ter po vsej verjetnosti strgan/izštekan kabel radarja, ker mi kaže NO-FIX. Dvižnice ne morem premakniti več kot 20cm. Hkrati so nekateri gambeti/škripci na vrhu bolj bogi in jih je treba poštimat, pa še smerokaz za veter je treba nov montirat...

Zanima me, če za odmontažo jamborja, nadzor dviga, popravilo, ponovna montaža in ustrezno trimanje pozna kakšnega dobrega riggerja/izvajalca na SLO obali?

Pa prosim ne z nasveti...to lahko sam, splezaj gor in poštimaj... :D Vsaj treh problemov od štirih, se s plezanjem ne da rešit... 8)
Uporabniški avatar
Lure
Admiral
Kraj: Ljubljana - Izola

Re: Dober rigger

OdgovorNapisal/-a Lure » To Avg 11, 2020 11:16

Jaz imam enega, ki mi je trimal jambor na 42 feet, samo je na pol v penziji in ne vem koliko še res dela. Če ne najdeš drugega, ti lahko na ZS dam kontakt ali pa ga jaz preverim.
Kariera
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Kariera » To Avg 11, 2020 12:15

Lure napisal/-a:Jaz imam enega, ki mi je trimal jambor na 42 feet, samo je na pol v penziji in ne vem koliko še res dela. Če ne najdeš drugega, ti lahko na ZS dam kontakt ali pa ga jaz preverim.

Hvala, bom vsekakor te pocukal za rokav...
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » To Avg 11, 2020 13:49

Kje pa si lociran?

Felix Yachting v Izoli to delajo. Sicer niso poceni, pripročam, da se zmeniš vnaprej. Naredijo pa OK.
Meni so menjali prednjo zajlo in zmontirali navijalec, sosedom sneli jambor in menjali vse pripone.
Kariera
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Kariera » To Avg 11, 2020 16:19

Grega295 napisal/-a:Kje pa si lociran?

Felix Yachting v Izoli to delajo. Sicer niso poceni, pripročam, da se zmeniš vnaprej. Naredijo pa OK.
Meni so menjali prednjo zajlo in zmontirali navijalec, sosedom sneli jambor in menjali vse pripone.

Marina Portorož. Če prav razumem snamejo jambor v vodi, vsaj tako je pri nas v marini...ne vem pa koliko dela imajo in a rabim met potem nekaj časa v Izoli vezano?
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » To Avg 11, 2020 16:23

Saj verjetno so mobilni da pridejo stvari v Portorož porihtat.
Uporabniški avatar
mirante
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mirante » To Avg 11, 2020 16:38

051 453 372 - Malden Lazar,
Delavnico im a v ladjedelnici v Izoli, je v penziji, a se priložnostno še ukvarja s pripnami in jambori.
https://www.tepes.info/domov/jadranje/
Kariera
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Kariera » To Avg 11, 2020 21:51

Hvala, bom poklical.
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » To Avg 11, 2020 23:36

Kariera napisal/-a:

Marina Portorož. Če prav razumem snamejo jambor v vodi, vsaj tako je pri nas v marini...ne vem pa koliko dela imajo in a rabim met potem nekaj časa v Izoli vezano?

Po moje lahko šibaš nazaj na motor v Potrotož in čez čas spet nazaj.
Kariera
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Kariera » Sr Avg 12, 2020 09:07

Grega295 napisal/-a:
Kariera napisal/-a:

Po moje lahko šibaš nazaj na motor v Potrotož in čez čas spet nazaj.

Ja, bo letel pol vozla hitrej... :lol:

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 10 gostov