Yamaha 15 2t
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Yamaha 15 2t
Pozdravljeni,
sem nov na forumu, upam da sem temo odprl v pravilnem forumu.
V lasti imam yamaho 15 2t letnik 2002.
Motor ni bil v uporabi cca 8 let. Menjal sem olje v peti, svečke in motor je po 8 letih vžgal v prvo. Problem je nastal, ko sem dal motor v brzino in se propeler ni obrnil. Probal sem propeler v prestavi obrniti in ne gre, začutim kompresijo, kar je po mojem vredu. Kaj bi lahko bilo narobe? Včasih sem imel na starem gumenjaku Tomos 3.5 ali 4, ne vem točno sem v takem primeru takoj vedel da je šla ''kajla''. Imate morda kakšne izkušnje?
Hvala in LP
P.S. Imel bi tudi nekaj vprašanj v zvezi z gumenjakom znamke GWF? Kje lahko o tem povprašam?
Še enkrat hvala.
sem nov na forumu, upam da sem temo odprl v pravilnem forumu.
V lasti imam yamaho 15 2t letnik 2002.
Motor ni bil v uporabi cca 8 let. Menjal sem olje v peti, svečke in motor je po 8 letih vžgal v prvo. Problem je nastal, ko sem dal motor v brzino in se propeler ni obrnil. Probal sem propeler v prestavi obrniti in ne gre, začutim kompresijo, kar je po mojem vredu. Kaj bi lahko bilo narobe? Včasih sem imel na starem gumenjaku Tomos 3.5 ali 4, ne vem točno sem v takem primeru takoj vedel da je šla ''kajla''. Imate morda kakšne izkušnje?
Hvala in LP
P.S. Imel bi tudi nekaj vprašanj v zvezi z gumenjakom znamke GWF? Kje lahko o tem povprašam?
Še enkrat hvala.
Z glavo je rekla svinja pa svinjak podrla.
Re: Yamaha 15 2t
Hoj!
Napiši kaj več. Npr, ko si dal v prestavo, je motor ugasnil ali je še naprej deloval. Če je menjalnik v nevtralnem položaju, lahko obrneš propeler z roko ali ne. Ko si menjal olje v menjalniku (peti), kakšne barve je bilo olje?
Toliko za zdaj.
Napiši kaj več. Npr, ko si dal v prestavo, je motor ugasnil ali je še naprej deloval. Če je menjalnik v nevtralnem položaju, lahko obrneš propeler z roko ali ne. Ko si menjal olje v menjalniku (peti), kakšne barve je bilo olje?
Toliko za zdaj.
Zarustalo vodilo menjalnika... upam
Ko sem dal motor v prestavo se ni zgodilo nic, mogoce da se mi je zdelo da je zacel delovat z malo drugacnimi-nizjimi obrati ampak nic posebnega. Ko je menjalnik v leru se na roko propeler vrti z lahkoto, v prestavi pa ne,.. Ko sem menjal olje je bilo staro olje nekoliko bolj temno ampak brez posebnosti, spen ali karkoli.. Ta teden bom se enkrat motor postavil v vodo in zagnal in se enkrat posvetil malo vec pozornosti,.. Ampak zadnjic mi ni bilo najbolj jasno,.. Pomislil sem na impeler, ampak vrjetno bi se potem tudi propeler vrtel na roko v prestavi?
Hvala zaenkrat!
Kako pa ugotovis ce je zarustalo vodilo menjalnika? ker rocka se premika gladko iz pozicije v pozicijo,..
Zaenkrat hvala obema.
Lp
Hvala zaenkrat!
Kako pa ugotovis ce je zarustalo vodilo menjalnika? ker rocka se premika gladko iz pozicije v pozicijo,..
Zaenkrat hvala obema.
Lp
Kako je z vzvratno prestavo? Enako? V osnovi, če bi vzel peto dol z motorja, kot za menjavo impelerja, potem bi lahko z roko obrnil pogonsko os, tudi v prestavi.
Kontrolni curek je? To je znak, da vodna črpalka (impeler) deluje, torej obstaja mehanska vez med motorjem in peto.
Če to deluje, potem pa bi lahko bil vzrok v samem menjalniku.
Kontrolni curek je? To je znak, da vodna črpalka (impeler) deluje, torej obstaja mehanska vez med motorjem in peto.
Wisdom napisal/-a:Kako je z vzvratno prestavo? Enako? V osnovi, če bi vzel peto dol z motorja, kot za menjavo impelerja, potem bi lahko z roko obrnil pogonsko os, tudi v prestavi.
Kot pravim bom preveril v tem tednu vse skupaj še enkrat ker mi ne da miru.
Kontrolni curek je zagotovo.
Imate morda informacijo, kje bi se lahko dokopal do kakšnih parts listin od teh starejših motorjev?
Hvala.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Boats.net
Odtipkaj yamaha 15 parts list potem pa se letnik in 2T in imas vse na netu.
Evo,
naj povem da sem moral najprej grneralno obnoviti stojalo motorja. Sem dal na laser odrezat nekaj novih rostfraj delov in vse skupaj na novo povaril, pobarval da je zdaj kot original.
Zdaj pa, motor ni bil v funkciji cca. 8 let, in motor ne bo v funcijo do recimo oktobra, ko imam namen naredit testo voznjo.
Rad bi slisal od vas, ker nekateri vidim da se aktivno ukvarjate z navtiko kaj bi moral pregledati in kaj menjati preventivno. Motor bi hotel imeti tiptop pripravljen za naprej za zdaj pa bi imel pripravo motorja za 'hobi'.
Prosil bi vas za nasvete in priporocila. Glede menjalnika pa pride na vrsto, ker se vedno ne deluje
Ampak glede na to sa bi sel od a do ž po motorju bi tudi to prislo na vrsto.
hvala in lp
naj povem da sem moral najprej grneralno obnoviti stojalo motorja. Sem dal na laser odrezat nekaj novih rostfraj delov in vse skupaj na novo povaril, pobarval da je zdaj kot original.
Zdaj pa, motor ni bil v funkciji cca. 8 let, in motor ne bo v funcijo do recimo oktobra, ko imam namen naredit testo voznjo.
Rad bi slisal od vas, ker nekateri vidim da se aktivno ukvarjate z navtiko kaj bi moral pregledati in kaj menjati preventivno. Motor bi hotel imeti tiptop pripravljen za naprej za zdaj pa bi imel pripravo motorja za 'hobi'.
Prosil bi vas za nasvete in priporocila. Glede menjalnika pa pride na vrsto, ker se vedno ne deluje
hvala in lp
Menjaj notranji mini filter za gorivo, se je kolegu sesul lansko leto, celi dopust se je zajebaval, da je gor prišel kaj je. Nisem ziher, da ima original, preveri, ne vem, če je mogoče on imel še kakega dodatnega... he he, 10 krat je razdrl fergazer...
Res se mi ne sanja zakaj ne najdem part liste po serijski številki. Je tu kakšna finta?
Nalaganje slik na forum mi ne gre ravno od rok
Bi lahko še nekdo preveril če najde katalog za te serijske številke:
YAMAHA 15FMH
684K S 316574 R
Pa še CE nalepka
11KW
36-38kg
MODEL 02
Najlepša hvala!
Nalaganje slik na forum mi ne gre ravno od rok
Bi lahko še nekdo preveril če najde katalog za te serijske številke:
YAMAHA 15FMH
684K S 316574 R
Pa še CE nalepka
11KW
36-38kg
MODEL 02
Najlepša hvala!
Bravo, najlepša hvala!
Kako si prišel do tega? Verjetno sem samo jaz tako smotan
Vpisal sem
YAMAHA 15FMH parts list
v google.
LP
YAMAHA 15FMH parts list
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta