Hladilna tekočina
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Hladilna tekočina
Verjetno ni isti. Radicool NF je rdeč in OAT. Tole je bilo iz Avstralske strani, mogoče je za tamkajšnji trg drugače, kot je bil tukaj ???
Radicool nf je modrozelen za cel svet... Neki narobe gledaš.
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... h7FyWBcO14
Visual appearance - blue/green
Skratka obstaja stari dobri strupeni antifriz na steroidih , ki ni oat in je ravn tko zmogljiv v vseh pogledih. Včas se mu je reklo antifreeze nf zdej zgleda je preimenovan v radicool (hipsterska komerciala 100%) nf.
Je pa cena primerna proizvodu ker to je bil vsaj ene 5 let nazak 3x dražji antifriz kot vse ostalo.
Če hočeš res vrhunsko zgodbo dobro očisti in posuši sistem in uporabi deionizirano vodo oziroma čisti h2o, ki je neprevoden in imaš tako popolnoma neprevodno hladilno tekočino.
https://www.google.com/url?sa=t&source= ... h7FyWBcO14
Visual appearance - blue/green
Skratka obstaja stari dobri strupeni antifriz na steroidih , ki ni oat in je ravn tko zmogljiv v vseh pogledih. Včas se mu je reklo antifreeze nf zdej zgleda je preimenovan v radicool (hipsterska komerciala 100%) nf.
Je pa cena primerna proizvodu ker to je bil vsaj ene 5 let nazak 3x dražji antifriz kot vse ostalo.
Če hočeš res vrhunsko zgodbo dobro očisti in posuši sistem in uporabi deionizirano vodo oziroma čisti h2o, ki je neprevoden in imaš tako popolnoma neprevodno hladilno tekočino.
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
francelj napisal/-a:

Nazadnje spremenil AEgir, dne Pe Avg 28, 2020 12:50, skupaj popravljeno 2 krat.
NF
N N N N N
N N N N N
Aha, N. Se mi je odprlo v vseh barvah 
Navedene ima specifikacije, ki jim ustreza. Med drugim tudi VW G11. Ne ustreza pa vsem specifikacijam, ni za vse vrste motorjev in najbrž se tudi mešati ne sme s kakim OAT...
Za VP, ki je imel doslej originalni zeleni (silikatni tip) VP Coolant, bi moral ustrezati.
Tisto s filtrom me zanima. Je kje kakšna shema hladilnega sistema delovnega stroja, ki ima tak filter vgrajen?
Navedene ima specifikacije, ki jim ustreza. Med drugim tudi VW G11. Ne ustreza pa vsem specifikacijam, ni za vse vrste motorjev in najbrž se tudi mešati ne sme s kakim OAT...
Za VP, ki je imel doslej originalni zeleni (silikatni tip) VP Coolant, bi moral ustrezati.
Tisto s filtrom me zanima. Je kje kakšna shema hladilnega sistema delovnega stroja, ki ima tak filter vgrajen?
Glede na to, da je sistem zaprt lahko daš filter tudi na kakšno cevko kjer je pretok majhen ( a konstanten) , ni nujno da tadebelo cev skozi filter cediš.
V googlemehaničarski vnemi sem našel nek zapis, ki pravi, da se filter postavi na približno 10% pretoka. Se pravi, na eno manjših cevk. Eden od ponudnikov ima dve ali mogoče celo več vrst filtrov glede na vrsto uporabljenega antifriza. Za OAT je res samo filter, za silikatne pa dodatno še aditiv na izpiranje. Mislim, da je o tem pisal je kr3mn1. Zbiram podatke in iščem naprej.
jaz ti lahko posredujem dokumentacijo, ampak šele v pondelk. sem nehal delat uro nazaj v pisarni pa je do pondelka nočem več vidit. jutri imam pa dan za varjenje RFja.
Hvala. Saj se ne mudi. Ne bom takoj vsega naredil 
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov