Spust čolna- samo izkušnje
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Re: Spust čolna- samo izkušnje
Torej dosedaj imamo izkušnje tistih, ki pravijo da se da ter skeptike... Manjkate tisti, ki ste poskusili pa se ni posrečilo. Saj ko ga prvič spustiš si malce usran, kajne? in zastopim da je prikolica bistvena. LOK?
27° rampa je definitivno ubijalska za čoln vlečt zadaj. In ker ni slikano pravokotno je lahko še kako stopinjo hujša.
Xilinx Vivado HLx trainee
Recimo da potegnem.. mene zanima ali čoln prej sreča dno kot zaplava. gledam 5m Ranieri. Dosedaj sem spuščal gumenjaka in je splaval gladko. Ma plastika je vsaj 150 kil plusa.
Zummel napisal/-a:Torej dosedaj imamo izkušnje tistih, ki pravijo da se da ter skeptike... Manjkate tisti, ki ste poskusili pa se ni posrečilo. Saj ko ga prvič spustiš si malce usran, kajne? in zastopim da je prikolica bistvena. LOK?
Videl sem svašta. Člouk je pozabil dvignit motor, pa je odletelo tisto spodnje vertikalno krilo, pa ročno porivanje prikolice na rampo, ker člouk ni bil izkušen glede vožnje v rikverc, pa kmalu nesreča zaradi povoženih vrvi, dostikrat pomoč pri speljevanju, pa kurjenje gum, sam sem imel sposojeno prikolico iz katere barka ni hotla v vodo, pa eni štirje smo rukali in porivali to zadevo, enkrat sem pozabil lestve dvignit, posledično sem jih potem ravnal. Prikolica je važen faktor. Pa malo prakse, pa nič pozabit.
Zummel napisal/-a:Recimo da potegnem.. mene zanima ali čoln prej sreča dno kot zaplava. gledam 5m Ranieri. Dosedaj sem spuščal gumenjaka in je splaval gladko. Ma plastika je vsaj 150 kil plusa.
vozi na dvigalo. 5 metrov plastika je preveč za na prikolico.
si pri drugih stvareh tudi tako previden? marija...
Zummel napisal/-a:Recimo da potegnem.. mene zanima ali čoln prej sreča dno kot zaplava. gledam 5m Ranieri. Dosedaj sem spuščal gumenjaka in je splaval gladko. Ma plastika je vsaj 150 kil plusa.
Kaj po tvoje mi "plastičarji" po vsakem spustu flikamo dno ker imamo težje čolne
Sej ti logika nese pod kakšnim kotom čoln zdrsne s prikolice in kakšno globino potrebuješ da gre vse "gladko"
Če boš mel kolesa na suhem pa še tok stran od vode da ti ta slučajno ne špricne na prikolico, pol bo mogoče čoln res moral mal po betonu zaorat do vode. 
Finally, give that old outboard a hug—everyone needs some love now and again.
Pozdravljen Zummel,
napisali smo ti že 6 strani svojih izkušenj in ti poizkušali predstaviti zadevo, pa nam očitno še vedno ne verjameš
Sam sem ti že na prvi strani napisal, kako je pri meni, pozval sem te tudi, da se lahko o teh stvareh pogovoriva telefonsko,
za kar pa očitno nisi zainteresiran, saj si kot zgleda prepričan v svoj prav
Glede na zapisano, je verjetno najbolje, da najameš nekoga, ki ima s tem dosti izkušenj, pa še temu verjetno ne boš zaupal
napisali smo ti že 6 strani svojih izkušenj in ti poizkušali predstaviti zadevo, pa nam očitno še vedno ne verjameš
Sam sem ti že na prvi strani napisal, kako je pri meni, pozval sem te tudi, da se lahko o teh stvareh pogovoriva telefonsko,
za kar pa očitno nisi zainteresiran, saj si kot zgleda prepričan v svoj prav
Glede na zapisano, je verjetno najbolje, da najameš nekoga, ki ima s tem dosti izkušenj, pa še temu verjetno ne boš zaupal
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
ja lej...
tko kot tale na začetku reče - znam da si ti profesionalac, ali...
no pol gre pa mal po betonu.
https://youtu.be/qzgMyclPjYw
kr3mn1 napisal/-a:... no pol gre pa mal po betonu.
Samo "mal"
Prijatelje bolj cenim po tem, koliko preplujejo in ne po tem, kako veliko barko imajo!
Stoooj, u jebote isuse.............
Majstori na poslu.

kr3mn1 napisal/-a:ja lej...
Kje je pa rampa, drča o kateri govorimo???????
vsi ti svetujejo počasi da se drži dvigal, ker za drče ti nisi.
-
FlashLight
- Štabni praporščak
Ko gledaš te dalmatince te kar srce zaboli....
Jaz sem se naučil, da ko prvič vlečeš barko ven iz morja, pa imaš novo rabljeno prikolo, moraš res dobro naciljat in molit boga, da bo vsaj polovica valjčkov kokr tolk držala čoln.
Midva s očetom sva se spravila, hvala bogu da sta tam bila še dva mojstra, ki so je nekak spravili gor. Na koncu pa so nas vprašali če sva sigurna da je prikolica od te barke.
Zdaj je skoraj optimalno naštimana, še zadnja valjčka morm premakniti, da ne bodo čez rob peljala, pa bo to to.
Jaz sem se naučil, da ko prvič vlečeš barko ven iz morja, pa imaš novo rabljeno prikolo, moraš res dobro naciljat in molit boga, da bo vsaj polovica valjčkov kokr tolk držala čoln.
Midva s očetom sva se spravila, hvala bogu da sta tam bila še dva mojstra, ki so je nekak spravili gor. Na koncu pa so nas vprašali če sva sigurna da je prikolica od te barke.
Zdaj je skoraj optimalno naštimana, še zadnja valjčka morm premakniti, da ne bodo čez rob peljala, pa bo to to.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov