Polietilenski tank popravilo
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Polietilenski tank popravilo
Ali se da kako popraviti razpoko, cca 1cm, v 93l polietilenskem tanku za gorivo, bencin, sprašujem za prjatla, ker jaz bi kupil novega 
https://medisken.si
Re: Polietilenski tank popravilo
https://vodovod-rh.si/
Pa primerno RF mrežico naj natopi v razpoko, da ojača vse skupaj.
LP, MKN
LP, MKN
Pa res to delajo s spajkalnikom?
Nazadnje sem gledal mojstra, ki je imel Leisterjev fen in je varil z vročim zrakom.
Nazadnje sem gledal mojstra, ki je imel Leisterjev fen in je varil z vročim zrakom.
motorni
To načeloma ni problem, jaz sem si popravil dva kajaka...uporabil spajkalnik na vroči zrak, poškodba pa je bila razpoka in luknjica skoz ... se sploh ni opazilo , razen niansa barve ... sta pa bila iz LDPE , če se enako vari HDPE, iz česar je verjetno tank, pa ne vem, pokliči na Roto, oni to skoraj sigurno delajo profesionalno...
Vsak dan v vsakem pogledu vse bolj in bolj napredujem...
jaz sem s spajkalnikom na elektriko popravljal kadi za vino oziroma mošt. 1000 litrske, praktično na pol prelomljene....pa čisto lepo držijo mošt...sem tvegal veliko, ker škoda je lahko večja, kot če ti bencin steče:))
pri tem spajkanju je pa fino, če ti uspe priti z obeh strani zraven. pa kakšno ojačitev se utopi v plastiko.
Se pa da tudi z vročim zrakom, pa imam občutek, da je težje, ker lahko hitro preveč zmehčaš preveč materiala.
sem pa na ta način popravil tudi nekaj tomos rezervoarjev (ta črnih) na umo motorjih, pa kakšno škropilnico itd....
pri tem spajkanju je pa fino, če ti uspe priti z obeh strani zraven. pa kakšno ojačitev se utopi v plastiko.
Se pa da tudi z vročim zrakom, pa imam občutek, da je težje, ker lahko hitro preveč zmehčaš preveč materiala.
sem pa na ta način popravil tudi nekaj tomos rezervoarjev (ta črnih) na umo motorjih, pa kakšno škropilnico itd....
Fen, pa postopek tudi, je bil takšen kot na tem posnetku na cca 3 minute. Ozko usmerjen curek zraka.KLIK
motorni
Problem nastane z dodajanjem materiala kajti če ni enak se na te rezervoarje ne prime nič sem poskušal ni problem ko neko razpoko z spajkalnikom okol če pa hočeš dodat mora bit isti material. Še posebej uni oranžni od bencina so problem.
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 30 gostov